-
Mgr Sylwia Krawczyk
Jakich innych autorów oprócz Coelho czytacie? Co polecacie do przeczytania?
Ja np polecam "Hańbę" Coetzee. -
Anonim
-
WrzEsiO WoŁOmiN
-
- Mag -
Haruki Murakami - genialne ksiazki - "Norwegian Wood" , "Na poludnie od granicy, na zachód od słońca" itd.
Janusz Leon Wsniewski - znacie zapewne "Samotnosc w sieci" "Zespoły napięć" itd
Chris Cleave "Drogi Osamo"
POLECAM !!!
-
-
Majka
Coetzee " wiek zelaza" calkiem ciekawe.... a po "hanbe" musze siegnac jak bede miala czas;)
"Samotnisc w sieci" i podobno "Molekuly emocji" sa niezle, ale nie czytalam :P -
Anonim
-
Lukaszek
Heh, Erich Segal też czyta się bardzo dobrze, ostatnio bardzo mi się podoba:) -
Anonim
-
Piotar
-
Majka
a wiecie moze za ktora ksiazke Coetzee dostal Nobla...?(skoro juz zostal wymieniony?:P).... -
Mgr Sylwia Krawczyk
-
Majka
-
Anonim
Ja polecam Andrzeja Pilipiuka cała serie ksiązek o Jakubie Wędrowyczu
Leonie Swann "Sprawiedliwość owiec"
Eric-Emmanuel Schmitt "Oskar i pani Róża"
Dorota Terakowska "Poczwarka"
oraz twórczość Nicholasa Sparksa i wiele wiele innych :P -
Majka
Ja wlasnie Sparksa chce przeczytac ''Jesienna Milosc"....czytal ktos? tylko nie moge nigdzie dostac:-(
Jak ktos wie gdzie moglabym znalezc to z gory dzieki:-).
-
intense
"Cien wiatru" Carlos Ruiz Zafon.
Tytul moze sugerowac ze to jakies romansidlo, ale nieeeee... tu pomylka... mala czarna kryminalna intryga.. zmagania dorastajacego chlopca.. dziewczat... watek romansu..
cala powiesc napisana lekkim, barwnym, nowoczesnym jezykiem. Cala akcja rozgrywa sie na tle przepieknych krajobrazow gotyckiej, renesansowej, secesyjnej, powojennej
Barcelony...
Pierwszy raz czyalam ksiazke, ktora balam sie do konca przeczytac, ale nie ze strachu co sie stanie, tylko ze sie juz skonczy..
polecam
serio, warte poczytania na dlugie jesienno-zimowe wieczory..
-
Gosia
-
zaczarowana dorożkarka
-
Ja tak trochę z innej półki, ale gorąco polecam Agathe Christie- uwielbiam jej książki. Oczywiscie zaraz obok Paulo Coelho -
Paulina
czytalam "jesienna milosc" juz chyba z 10 razy... bardzo polecam, tylko nie zapomnij o chusteczkach, a jak juz przeczytasz to obejzyj film "szkola uczuc", jak dla mnie i film i ksiazka sa rewelacyjne! -
Majka
film ogladalam jz chyba z 10 razy:P i zawsze placze....
i teraz chce przeczytac ksiazke tylko nigdzie nie moge znalezc....w tym problem dlatego jak ktos wie gdzie to niech da znac;-)
A ty swoja skad wzielas?