Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Charles

ciekawi mnie co fani autora alchemika czytaja oprócz niego. może chcecie cos polecic innym gronowicza?

sam do dawna jestem zakochany w bułhakowie. odkad przeczytałem mistrza i małgorzate wracam do tego regularnie we fragmentwch. zwłaszcza druga czesc jest kapitalna. http://grono.net/forum/6363/0/

polecam tez jako dobra rozrywke ksiazki thomas harris. jak ktos lubi kanibalizm :))

• Frida

Przeczytałam wszystkie pozycje Coelho. Cenię również Gabriela Garcie Marqueza, Mario Vargasa Llose, Isabel Allende--> czyli prozę iberoamerykańską, która szczerze wszystkim polecam, jest niesamowita, cudowna, magiczna i zaskakująca:) Zwłaszcza pozycje związane z realizmem magicznym. Poza tym cenie Ryszarda Kapuścińskiego, publicystykę Jacka Zakowskiego oraz proze Witkacego:)) Pozdrawiam.
  • Anonim

oczywiście Coelho :P a poza tym Bułhakow ostatnio mnie pochłonął- "Mistrz i Małgorzata" jak i Jastin Gaarder "Świat Zofii". Dawna awangarda czyli Witkacy i Gombrowicz. Z poezji preferuje Herberta :P jak sobie coś przypomne to dopiszę :P
  • Anonim

Gabriel Garcia Marquez "Sto lat samotności" oraz "Miłość w czasach zarazy". Świetne. I (tu nie będę oryginalna) ponadczasowy Bułhakow i jego "Mistrz i Małgorzata". Mario Puzo "Ojciec chrzestny" i "Sycylijczyk". Antoni Libera "Madame". Arthur Golden "Wyznania gejszy". I wielu innych... :)
  • sw. Paweł Apostoł

ostatnio to czytam newsweek i oczywiscie wszystko co wyszło z pod pióra sw pawła :>

LUDZIE!!

CZYTAJCIE WIERSZE!!!

ja uwielbiam wojaczka i karola wojtyłe. nawet nie wiecie ile maja wspólnego... tak sobie lubie mieszac.... troche wypocin narkomana i troche sacrum przyszłej głowy koscioła.... im wiecej ich mieszam tym bardzie dociera do mnie ze łaczy ich... okno... :>
  • Anonim

co do wierszy to poczytajcie sobie Stachurę i Herberta.;D od czasu do czasu i ks.Twardowski jest też dobry.
  • Anonim

ja jestem zakochana w kronice wampirów Anne Rice. polecam wszystkim. chodź na początku może wydać się dziwne i bez sensu, wciąga! czytam już 5 część i nie mogę się oderwać. baaaaaardzo różni się od książek Paulo Coelho, ale jest interesujące.; )
  • Iza

Ja czytam książki Jostein'a Gaarder'a. Polecam, są świetne :) Zostały mi już chyba tylko dwie. A najbardziej polecam " Świat Zofii " oraz " Dziewczyna z pomarańczami" :)
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)