-
anna
chodz moim celem jest zrozumiec milosc i chodz nieraz cierpialam za sprawa tych, ktorym oddalam serce musze przyznac ze ci, ktorzy dotkneli mojej duszy nie rozbudzili mojego ciala, ci natomiast, ktorzy dotknieli mojego ciala, nie poruszyli mojej duszy
11 minut -
anna
nikt nie lubi kiedy jego swiat rozsypuje sie na kawalki, dlatego ludzie zwykle staraja sie przewidziec zagrozenie i go unikac bo dzieki temu udaje im sie podeprzec krucha konstrukcje ktora i tak ledwo stoi to inzynierowanie minionych spraw
11 minut -
Anonim
Aby uwierzyć w drugiego człowieka, należy najpierw uwierzyć w siebie. Żyć w harmonii ze światem widzialnym i niewidzialnym. Odnaleźć prawdziwe oblicze Boga... Ale czy miłość jest w stanie uchronić przed samotnością? Nie zapominajmy, że "Bóg ukrył piekło w samym sercu raju".Paulo Coelho
-
Anonim
-
-
Anonim
"Jeśli Bóg istnieje - w co szczerze wątpię - to zrozumie, że istnieją granice ludzkiej wytrzymałości. To on stworzył ten cały nieład, gdzie panuje nędza, niesprawiedliwość, samotność. Jego zamysły były wprawdzie wspaniałe, ale rezultaty okazały się opłakane."
"Weronika postanawia umrzeć" -
Anonim
"Mężczyźni uwielbiają czuć swoją przewagę, nie zdając sobie sprawy, iż w większości przypadków zachowują się w sposób całkowicie przewidywalny. "
Tylko już nie pamiętam, z której książki pochodzi ten cytat. -
The girl who sold the world
,,Cień to nasza mroczna strona, która dyktuje nam, jak mamy postępować. Kiedy usiłujemy uwolnić się od Persony, zapala się w nas światło i dostrzegamy pajęcze sieci, własna tchórzostwo i nikczemność. Cień jest po to, aby hamować nasz rozwój - i zazwyczaj mu się to udaje. Szybko wracamy do tego, czym byliśmy, zanim opanuje nas zwątpienie. Jednak niektórzy wychodzą z tego starcia z pajęczynami zwycięsko i przyznają: ,,Tak, mam wiele wad, lecz wcale nie jestem taki zły i chcę się rozwijać". Wówczas Cień znika i wchodzimy w kontakt z Duszą."
Czarownica z Portobello -
Aneczka
,,Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie moze miec na wlasnosc. I to jest najwazniejsze przeslanie milosci- miec najwazniejsza osobe na swiecie,ale jej nie posiadac "
,,Na brzegu rzeki Piedry siedzialam i plakalam..." -
kat
-
duśka
ejj, przecież jest już jeden temat z cytatami, więc po co zakładac następny? -.- -
Anonim
>Aneczka napisała:
>,,Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie moze miec na
>wlasnosc. I to jest najwazniejsze przeslanie milosci- miec
>najwazniejsza osobe na swiecie,ale jej nie posiadac "
>
>,,Na brzegu rzeki Piedry siedzialam i plakalam..."
to było w 11 minutach.
-
fat little parasite.
"Tragedie zdarzają się wszędzie. Możemy doszukiwać się przyczyn, winić innych, wyobrażać sobie jak odmienne byłoby bez nich nasze życie. Ale wszystko to nie ma znaczenia, zdarzyły się i koniec. Musimy zapomnieć o strachu, jaki wywołały, i rozpocząć odbudowę."
Piata Gora -
Anna.annA
-
Anonim
"Czekanie sprawia ból. Zapomnienie sprawia ból. Lecz nie móc podjąć żadnej decyzji jest najdotkliwszym cierpieniem" cytat z "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" -
Agnés™
" otworzyłam okno i otworzyłam dusze. Słonce zalało cały moj pokoj, a milosc zalała moją dusze" - usiadlam na brzegu rzeki piedry i plakalam.
cudowne.
ogolnie wszystkie jego ksiazki sa pelne zlotych mysli i pieknych cytatów. -
ambition
11;00
Odpowiadać ciosem za cios to jedno, ale nosić w sobie przez całę życie ślady porażki to sprawa daleko poważniejsza.
Bo kiedy dorastamy, nabieramy przekonania, że posiedliśmy wszystkie rozumy i mamy rację.
13:28
"Najlepiej oglądać ludzi z góry", myśli. Wtedy wida, jak niepozornymi jesteśmy istotami.
13:46
Nieważne skąd są diamenty; ważne żeby lśniły. Na tym świecie jedynie miłość zasługuje na wszystko. Cała reszta nie ma najmniejszego sensu. -
Anonim
"Wybór jednej drogi nie oznacza rezygnacji z innych, ale chcieć przejść wszystkimi ścieżkami naraz, to nie pokonać żadnej."
Brida. -
●karolina●
-
Aria
wlasnie, piszecie cytatay ktroe wam sie podobaja a wyciagacie cos z tego? -
Monika
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się
jak normalni ludzie.
Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi,
ale nauczcie się to robić,
nie zwracając na siebie uwagi.
A teraz skupcie się na tej róży i pozwólcie,
by objawiło się wasze prawdziwe Ja.
-Co to jest prawdziwe Ja?
-zapytała Weronika.
-To kim jesteś, a nie to, co z ciebie uczyniono...
Weronika postanawia umrzeć.