Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Daniel

"To się czyta dzisiaj- modni pisarze, modne książki. Omów na przykładzie dwóch- trzech twórców spoza szkolnego kanonu- przyczyny popularności niektórych autorów i książek. Sformułuj własną opinię na ten temat (np. Wharton, Coelho, Libera, Pilch i.in.)."

Jest to temat mojej prezentacji maturalnej. Jedna z książek, które wybrałem jest wlasnie "11 minut" moze ktos z was ma dostęp do dobrych recenzji, artykułów prasowych lub tez innych infromacji które moglby być mi pomocne?? z góry dziekuje za pomoc
  • Urszula

proponuje zajrzec na http://www.merlin.pl
  • Daniel

na pewno zajrzę i poszukam :] dzieki
  • wiola

Piękna książka :)
  • Anonim

ahh, uwielbiam <3
  • Anonim

ta książka jest świetna jednym słowem!
  • Radziu

Naprawdę dobry kawał sztuki pisarskiej! Nie spotkałem jeszcze nikogo, komu by się nie spodobała.
  • Aguśka

najlepiej na necie szukaj; ) albo i tu poczytaj bo większosci własnie ta książka się podoba najbardziej.

a swoją drogą to ciekawy ale trudny temat tej prezentacji :)
  • Anonim

ta ksiażka wzbdza w e mnie tyle uczuć żę hohoohoh:)))))
  • Anonim

każda ksiąka tego pisarza wg mnie porusza nas dogłębnie i skłania do refleksji
  • Anonim

> każda ksiąka tego pisarza wg mnie porusza nas dogłębnie i skłania do refleksji

zgadzam się z Tobą :)
  • Dota

tez miałam rok temu taki temat na maturze:) i również wybrałam coelho... tylko "pielgrzyma" i "alchemika" i głównie na necie szukałam recenzji... tylko nie mogę ci podać dokładnie gdzie,ponieważ nie jestem teraz w domu,a nie pamiętam co to były za strony... właśnie jestem w trakcie czytania "11 minut". ale tylko 11 punktów dostałam za ustny;/
  • Anonim

Ta ksiązka wywarła na mnie wielkie wrazenie...przeczytałam ją kilka razy..i dotej pory mi sie nie znudziła..polecam wszystkim :)
  • VIOLA :)

TA KSIĄŻKA TO MÓJ PRZEWODNIK... I TRUDNE CHWILE LATWIEJ PRZEJŚĆ
  • en a es te

książka ta moim zdaniem jest dobra ale nie najlepsza Coelho.
    mam troche mieszane uczucia,.... nie mogę powiedzieć że powaliła mnie na kolana ale nie mogę też napisać że jest mi obojętna,.....

dobra ciekawa książeczka tylko to wszystko to fikcja a nie prawdziwe opisane przeżycia prostytutki i trzeba o tym pamiętać.....
  • Anonim

jestem w trakcie czytania :)
    ksiazka calkiem inna od reszty napisanych przez Coelha, inna ale nie oznacze ze gorsza :)
    wciaga, czyta sie bardzo, bardzo szybko :)
    polecam :)
  • Gosieńka

ciekawe co powiesz gdy skonczysz,ja nie mogłam pogodzić sie z tym że to koniec, ze nie ma już nic więcej
  • Anonim

niesamowita rzecza jest to , ze to mezczyzna jest autorem tejze ksiazki.
    UWIELBIAM
    brak mi slow
    niesamowita
    kojaca
  • Anonim

>...Gosieńka. .. napisała:
    >ciekawe co powiesz gdy skonczysz,ja nie mogłam pogodzić
    >sie z tym że to koniec, ze nie ma już nic więcej

odezwe sie jak skoncze czytac i napisze pierwsze zdanie jakie pomyslalam od razu po zakonczeniu :)
  • Anonim

skonczylam.
    powiedzialam "koniec"
    choc czuje zlosc, niedosyt i chyba nawet frustrafje bo nie takiego zakonczenia oczekiwalam .....

i znow sprawdza sie moja zasada ze nie nalezy czytac ostatniej strony ksiazki i zakonczenie wymyslac samemu :)
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)