Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Justyś

>Aneżka!! napisała:
    >a "weronika postanawia umrzeć"? bo na to mam ochotę.
    >tytuł strasznie mnie intryguje..:P
    >
    >ale dzięki za te dwie. na pewno przeczytam.

Weronike uwazam zza jego najslabsza ksiazke...
  • Aneżka

ale ten tytuł strasznie mnie kusi;]

teraz zaczęłam czytać Zahira...
  • Anonim

A ja jestem w trakcie czytania "Jedenastu minut"
  • Anonim

mi wystarczył jeden dzien zeby poznac historie Marii.
    Książka rewelacyjna!
  • Anonim

Zakochałam się w tej książce i w Marii od pierwszego wejrzenia.
  • Ruda.

>Harii I am napisała:
    >Zakochałam się w tej książce i w Marii od pierwszego
    >wejrzenia.

Książka jest świetna, żal mi tylko ludzi którzy nie potrafią dostrzec jej prawdziwego piękna i twierdzą że Coelho pisze jakieś denne książki i to w dodatku o prostytutkach...
  • ~>Lena<~

Książka ma coś w sobie.. :)
  • Anonim

>martwa... napisała:
    >
    >Książka jest świetna, żal mi tylko ludzi którzy nie
    >potrafią dostrzec jej prawdziwego piękna i twierdzą że
    >Coelho pisze jakieś denne książki i to w dodatku o
    >prostytutkach...

Prostytutki mają coś w sobie, szczególnie te z Włoch. Są takie.. no są tak jakby odrębną subkulturą. Jednym słowem, prostytutki są cudowne. Maria zwłaszcza.
  • aj_em

popieram. Coelho pisze świetne ksiazki. Ja czytajac 11 minut ciut sie poplakalam na koncu jak ich drogi chwilowo sie rozeszly...

poza tym kazdy ma prawo do milosci... podobno
  • Agata N.

a mi się wydaje, że właśnie pisarz świetnie pokazał, że prostytutka też jest kobietą i potrafi kochać.. jest normalnym człowiekiem, który posiada marzenia. wykonuje zawód ( uważany za bardzo haniebny), żeby zrealizować swój cel. a także znakomicie przedstawił "świat prostytucji", chociaż pewnie bardzo wyidealizowany, ale to właśnie jest piękne w tej książce. w pewnym momencie Maria zastanawia się czy pracować dalej by zarobić więcej pieniędzy czy wrócić i spełnić swoje marzenia.. ale zakończenie jest cudowne:) Maria jako prostytutka z klasą;)
  • po drugiej stronie lustra.

supeer książka.! Autor doskonalee ujął wszystkie przeżycia i emocje. :)
    jest gites:)
  • malinowaaa

książkę poleciła mi przyjaciółka. upierała się, że jest rewelacyjna. słyszałam sporo opinii, że Coelho jest przereklamowany i nie byłam w pełni przekonana. przeczytałam w niecały wieczór i miałam ochotę na więcej! zdecydowanie za krótka! uważam, że autor zawarł w niej kwintesencje prostytucji pomieszanej z uczuciami inteligentnej dziwki, pokazał, że mimo swojego statusu społecznego, jest w stanie kochać i być kochaną. GORĄCO POLECAM!

P.S. Mam zamiar przeczytać wszystkie książki tego autora i nie tracę nadziei, że będą równie dobre.
  • Anonim

11 minut wywarło na mnie ogromne wrażenie!!! Kontrowersyjna,intrugująca, po prostu super, polecam wszystkim!!!
  • ;3

świetna książka !; ]] czytałam ją już chyba z trzy razy.; )
  • カロ.

genialna...
  • ircia

najlepsza
  • Anonim

przewspaniała książka!
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)