-
Justyś
>Aneżka!! napisała:
>a "weronika postanawia umrzeć"? bo na to mam ochotę.
>tytuł strasznie mnie intryguje..:P
>
>ale dzięki za te dwie. na pewno przeczytam.
Weronike uwazam zza jego najslabsza ksiazke... -
Aneżka
-
Anonim
-
Anonim
mi wystarczył jeden dzien zeby poznac historie Marii.
Książka rewelacyjna! -
-
Anonim
-
Ruda.
>Harii I am napisała:
>Zakochałam się w tej książce i w Marii od pierwszego
>wejrzenia.
Książka jest świetna, żal mi tylko ludzi którzy nie potrafią dostrzec jej prawdziwego piękna i twierdzą że Coelho pisze jakieś denne książki i to w dodatku o prostytutkach... -
~>Lena<~
-
Anonim
>martwa... napisała:
>
>Książka jest świetna, żal mi tylko ludzi którzy nie
>potrafią dostrzec jej prawdziwego piękna i twierdzą że
>Coelho pisze jakieś denne książki i to w dodatku o
>prostytutkach...
Prostytutki mają coś w sobie, szczególnie te z Włoch. Są takie.. no są tak jakby odrębną subkulturą. Jednym słowem, prostytutki są cudowne. Maria zwłaszcza.
-
aj_em
popieram. Coelho pisze świetne ksiazki. Ja czytajac 11 minut ciut sie poplakalam na koncu jak ich drogi chwilowo sie rozeszly...
poza tym kazdy ma prawo do milosci... podobno -
Agata N.
a mi się wydaje, że właśnie pisarz świetnie pokazał, że prostytutka też jest kobietą i potrafi kochać.. jest normalnym człowiekiem, który posiada marzenia. wykonuje zawód ( uważany za bardzo haniebny), żeby zrealizować swój cel. a także znakomicie przedstawił "świat prostytucji", chociaż pewnie bardzo wyidealizowany, ale to właśnie jest piękne w tej książce. w pewnym momencie Maria zastanawia się czy pracować dalej by zarobić więcej pieniędzy czy wrócić i spełnić swoje marzenia.. ale zakończenie jest cudowne:) Maria jako prostytutka z klasą;) -
po drugiej stronie lustra.
supeer książka.! Autor doskonalee ujął wszystkie przeżycia i emocje. :)
jest gites:) -
malinowaaa
książkę poleciła mi przyjaciółka. upierała się, że jest rewelacyjna. słyszałam sporo opinii, że Coelho jest przereklamowany i nie byłam w pełni przekonana. przeczytałam w niecały wieczór i miałam ochotę na więcej! zdecydowanie za krótka! uważam, że autor zawarł w niej kwintesencje prostytucji pomieszanej z uczuciami inteligentnej dziwki, pokazał, że mimo swojego statusu społecznego, jest w stanie kochać i być kochaną. GORĄCO POLECAM!
P.S. Mam zamiar przeczytać wszystkie książki tego autora i nie tracę nadziei, że będą równie dobre. -
Anonim
11 minut wywarło na mnie ogromne wrażenie!!! Kontrowersyjna,intrugująca, po prostu super, polecam wszystkim!!! -
;3
-
カロ.
-
ircia
-
Anonim