-
Anonim
first topic;)
moją ulubioną książką jest Alchemik oraz Weronika postanawia umrzeć.Uwielbiam jedną i drugą zachwycają mnie pod każdym względem mogę je czytać po sto razy (szczególnie alchemika)i zawsze odkrywać coś na nowo .Te książki są magiczne:) -
Anonim
zdecydowanie 'weronika postanawia umrzeć'. niesamowicie napisana, wypełniona wieloma mądrymi, życiowymi sentencjami. jedna z najlepszych książek, jakie do tej pory przeczytałem. -
Anonim
wlasnie to uwielbiam w tych ksiazkach-styl w jakim to wszystko zostalo napisane.przepiekne :) -
Anonim
....mi najlepiej podpasowała książka " Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam..."
"...jestem tym,kim może być każdy z nas, jeśli słuch swego serca.Człowiekiem,którego zachwyca tajemnica życia, który dostrzega cuda i czerpie radość z tego, co robi...."
"Mądrość ludzi jest szaleństwem w oczach Boga.Jeśli posłuchamy głosu dziecka ,które mieszka w naszej duszy, oczy nasze znowu nabiorą blasku"- Paul Coelho...
Alchemika przeczytałam już chyba z 10 razy, za każdym kolejnym odkrywając coś nowego w zapisanych słowach... -
-
MarlenKa
-
Anonim
no jak dla mnie najlepsza byla "weronika postanawia umrzec' - bezdyskusyjnie! :) -
.. Ane ..
"11 minut" ogromne wrazenie wywarla na mnie ta ksiazka. Nie czytalam jeszcze wszytkich ale jak na razie ta wydaje mi sie najciekawsza:) -
.. Mała J..
Popieram Cie Aneczko w 100% :) Ksiażka niesamowita. Polecam tym którzy nie zabrali się jeszcze za nia:) -
w0uld
-
B()rut
Każda ksaizka =] kazda ma cos w sobie:) kazda wywiera wielkie wrazenie i mozna kazda czytac po kilka razy :) -
efka
to jest literatura ktora zastanawia, choc musze przyznac, ze nie najwyzszego lotu, duzo chwytow usidlających czytelnika, specyficzny sposob narracji.
mimo tego wszystkiego wszystkie ksiazki wywarly na mnie niesamowiete wrazenie, nawet nie iwem ktora bardziej, bo czytalam je w duzych odstepach czasowych. ostatnio bylo "11 minut". czytalam w zyciu duzo ale w taki sposob o milosci nie pisal jeszcze nikt.
jedno, co da sie o coelho powiedziec na pewno to to, ze nie jest banalnym tworca, wie doskonale do czego dazy i to realizuje. -
Anonim
-
B()rut
Jak ja nie nawidze stwierdzenia ze pan C. pisze BANALNIE PROSTO itp.... luudzie ..wiem ze lubicie sobie utrudnaic zycie i wuasnie brakuje wam prostoty :) pan C. ma bardzo dobry styl..potrafi oderwac człowieka od zabiegania i czasem naprowadzic go na dobrą droge.. mam nadzieje ze moja goopkofata młodsza sista przeczyta kilka jego ksiazek i zmadrzeje :D -
efka
czy ja powiedzialam ze on pisze banalnie? przed tym slowem zastosowalam jeszcze magiczne slowko w jezyku polskim oznaczajace przecznie
a jego styl-no coz bardzo dobrze rozbudowana alegogia, czasem wznosi sie ponad swoje mozliwosci i rozbudowuje tez symbole
ale przeciez inkt nie jest idealny -
B()rut
zapomnialem dodac ze to nie na temat Twej wypowiedzi...ale duzo ludzi tak stwierdza...albo nie czytaja tego bo jest za duzo o Bogu...;/ -
efka
ja kiedys slyszalam opinie ze to lektury dla snobow! ten kto to napisal albo ich w ogole nie czytal, albo nie znal znaczenia tego slowa -
Anonim
-
Anonim
"Na brzegu rzeki Piedry...", "Piąta góra" i "Weronika postanawia umrzeć".
ale nie czytałam jeszcze "Pielgrzyma" i "Podręcznika Wojownika Światła".
a "11 minut" też warto przeczytać - książka zupełnie inna od poprzednich. ale daje dużo nadziei :) -
Anonim
-
Anonim
hm.......ja zdecydowanie najbardziej uwielbiam "Pielgrzyma", choc i Wronika.. jest niesamowita...jego zwiarzenia sa rowniez bardzo ciekawe (3 krotny pobyt w szpitalu psychiatrycznym...czarna magia...). Dla mnie to rowniez literatura, ktora mozna czytac bez konca...eh...On jest niesamowity...:) pozdrawiam cieplutko!:)