- 1
- 2
-
Anonim
jest może ktoś, kto na maturze ustnej z polskiego w zeszył roku miał prace dotyczącą Paula Coelho i jego twórczosci?! :>
Szukam materiałów, wywiadów, artykułów, notatek, czegokolwiek, bo nie wiem jak sie zabrać :D
a w tym roku ma może ktoś taki temat jak ja, albo podobny?! "ukaż topos wędrówki jako drogi dochodzenia do prawdy w wybranych utworach Paula Coelho"
:D pozdrawiam -
martyna.
napewno muisz wziąśc do tego tematu-Pilegrzyma :) i nic wiecej nie wiem;P -
aleksandra.
wg mnie obowiązkowo zahir. w sumie demon i panna prym również. właściwie to wszystkie. bo weronika postanawia umrzeć również.; )
powodzenia:) -
Anonim
ja na szczescie juz w zeszlym roczku przezylam maturke i te cala durna prezentacje z polskiego -
-
ღ snowflake.
o fuck, a w zeszlym roku byl temat o Coelho? przecież pisałam mature a nie zauważyłam! może dlatego że tam z 300 tematów było i straciłam rachube xD
powodzenia :) -
mój lunapark
ej ale "nad brzegiem rzeki Piedry usiadlam i plakałam" tam tez jest pordoz....
i wydaje mi sie ze tez mozna o to zahaczyc.... -
Anonim
uwielbiam weronike,czytałam ją wiele razy,za każdym razem takie samo robi na mnie wrażenie:) -
Anonim
wiadomośći na temat Paulo Coelho znajdziesz na stronie http://www.paulocoelho.pl/ znajduja sie tam równierz wywiady, jego biografia i wiele innych rzeczy. Życze powodzenia w pisaniu pracy :) -
Anonim
z "nad brzegiem rzeki Piedry usiadlam i plakałam" skorzystam chyba tylko z fragmentów a nie z całosci :)
dzięki za stronke!! :) -
Anonim
Właśnie maturka i P.Coleho hmmm " biografia jako klucz interpretacyjny utworów" i wybrałam jego ciezki temat bo on zyje i puki co dokladnej biografii nie ma moze ktos pomoze jakies stronki pomysly????? -
Anonim
-
Anonim
Ale i tak za malo 5 stron biografi to malo :/ mysle ze wiele mozna tez wyczytac z dedykacji autora w poszczegolnych ksiazkach :) -
Anonim
-
Anonim
musisz przejzeć dokładnie ksiazki... np weronika postanawia umrzeć czy pielgrzym, te ksiązki napisał przedewszystkim na podstawie własnych doświadczeń -
Anonim
O Pielgrzymie wiem bo sie gdzies doczytalam a Weronika postanawia umrzec nie wiedzialam wielkie dzieki bo jednak latwiej czytac pod katem szukania czegos niz pozniej po przeczytaniu sie dopatrywac choc... czytaja Nad brzegiem rzeki... sama sie zastanawialam i mysle ze czegos sie doszukam :]
-
Anonim
w 'weronice' znajdziesz nawiązanie do pobytu Coelho w zakładzie psychiatrycznym, praktycznie cala historia, która jest opowiedziana w tej książce, o jakimś chłopcu, jest to odwołanie do jego doświadczeń -
Anonim
-
Anonim
W prezentacji na temat przyczyn popularności P.C skorzystalam z ksiazek : Zwierzenia pielgrzyma, Alchemia "Alchemika" i P.C duchowy mistrz czy fałszywy prorok?
Ale nadal nie jestem pewna czy jako pzreczyny popularnosci moge podac tylko cechy jego tworczosci. czy sadzicie, z epowinnam to zestawic z jakimis... chwytami marketingowymi?!
-
Aguś
ja mam temat:Funkcje aluzji Biblijnych w twórczości Paolo Coelho.Za miesiąc matura a ja nie mam pomysłu na prace.Może ktoś mógłby mi pomóc -
Anonim
a ja:
"omow motyw wedrowki i przemiany, analizujac wybrane teksty Paulo Coelho"
pomocy!!!!!!!!!!!!!
do konca nie wiem jeszcze jakie mam utwory wybrac??????
napewno:
- "pielgrzym"
- "alchemik"
- "usaidłam nad brzegiem rzeki..."
myślalam jeszcze nad:
- "Piata gora"
i "Zahir"
NADAJA SIE ONE DO TAKIEGO TEMATU?
pomocy plizzzzzzzzzzzz :)
p.s. oczywiscie korzystam rowniez z ksiazek pomocniczych jak "zwierzenia pielgrzyma" i "alchemia alchemika"
- 1
- 2