Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

genialna.
    za każdym razem jak to czytam, to odkrywam coraz więcej i więcej. *-*
    Pozwala zrozumieć mi, jak ważne są marzenia...
    no ogólnie genialna. c:
  • Ann

Erinho fajnie, że nie jestem sama :D
  • Ewa

świetna po prostu świetna :)
    ona potrafi przemówic do człowieka; )
  • Blue Eyes.

Czytałam ostatnio ... Ta książka jest świetna...
    Wiele zrozumiałam,dzięki niej:)
  • Agrawa^^

do tej pory to najlepsza książka jaką przeczytałam ów autora
  • Aleksandra

Czytałam kilkakrotnie i za każdym razem bardziej utwierdzam się że byłyśmy sobie przeznaczone "mectum"; )
  • Anonim

jedna z moich ulubionych.
  • a d r i a n

bardzo przereklamowana, łatwa książka, o prostym przesłaniu. Denerwujące jest podciąganie fabuły tak aby można było wcisnąć jakąś prawie mądrą myśl. A poza tym to już było... Czytając ją nawet nie trzeba domyślać się o co chodziło autorowi. Taka książka-masówka.
  • Panna Aleksandra.

Myślę, że ta książka jest godna polecenia. Przede wszystkim zmusza do myślenia. Czytałam poprzednie posty... Niektórzy uważają, że treści zawarte w "Alchemiku" są oczywiste i po głębszym zastanowieniu sami byśmy doszli do wniosków. Może i tak... ale na pewno nie zwrócilibyśmy na wszystko uwagi. Dzięki tej książce patrzymy na wszystko "z daleka", bo najtrudniej jest dostrzec coś co dotyczy nas na co dzień - najzwyczajniej nie zwracamy na to uwagi. Nie nad wszystkim myślimy i nie ze wszystkiego potrafimy sobie SAMI zdać sprawę.

Myślę, że wielu osobom może się tak wydawać przez to, że jest ta książka, jak i inne Coelho, napisana łatwym językiem, bo faktem jest, że bardzo łatwo jest się w niej "zatopić" i przenieść w opisywana rzeczywistość.

"Alchemik" przypomina "Małego Księcia", ale to jednak nie do końca to samo. "Alchemika" przeczytałam z zapartym tchem, myślałam o wielu rzeczach, z reszta bardzo ważnych dla mnie. Trochę inaczej spojrzałam na postawiony sobie cel, doceniłam wartość marzeń (ceniłam, ale teraz stały się one ważniejsze). Nie raz o tej książce komuś wspominałam, bardzo bliskiej osobie ją poleciłam... bo uważam, ze ta książka nie jest książką - masówką, jak to napisał ktoś przede mną. To nie seria nic nie wnoszącego "Harrego Pottera", chociaż nic do tego nie mam.
    Wszystko zależy też od tego, co dla człowieka jest w życiu ważne, czy ma cel i zdaje sobie sprawę, że jego osiągnięcie będzie trudne, ale jest to dla niego ważne. "Alchemik" mówi o wartościach, karze marzyć, a to potrafi ułatwić wiele spraw.

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, ze życie jest tak fascynujące"
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)