-
Anonim
'Co mam począć? Stanę się zgorzkniała i stracę zaufanie do ludzi, bo zawiódł mnie jeden człowiek. Będę ziała nienawiścią do tych, co odnaleźli swoje skarby, bo ja sama nie dotarłam do mojego...'
-
Mała Mi
"Bez Ciebie wspomnienia, są tylko martwym naskórkiem przeszłości" Hipolit (Oryginalny tekst z filmu Amelia) -
Michasia
-
Anonim
Nie wiem czy ten cytat już był..
" Młody człowiek pozazdrościł wiatrowi swobody i zrozumiał, że sam mógłby być jak wiatr. nie powstrzymywało go nic, jedynie on sam."
Albo
"Tylko jedno może unicestwić marzenie- strach przed porażka" -
-
.
-
Ania
"Są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu" -
Paulo Coelho
"...każdy pragnie miłości absolutnej, a takiej miłości nie trzeba szukać w innych, lecz w sobie. Ona drzemie w nas i tylko my możemy ją w sobie rozbudzić. Ale do tego potrzeba nam drugiego człowieka. Życie ma sens tylko wtedy, gdy mamy u swego boku kogoś, kto odwzajemnia uczucia." -
ZYX
„Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót.
Spieszy im się do dorosłości,
a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie, by zdobyć pieniądze,
potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie.
Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej
i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć,a umierają jakby nigdy nie żyli”
-
Tańcząca Z Wilkami
Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko zaczynają czytać książki Pałlo.... -
amanda.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia
że życie jest tak fascynujące" (z Alchemika chyba :D) -
Zuza
"Statek jest bezpieczniejszy, gdy kotwiczy w porcie, nie po to jednak buduje się statki". -
Anonim
''Siedząc na tej ławce, co zwykle, obok innych ludzi, którzy też zawsze wybierają te same ławki i mają to samo puste spojrzenie, choć udają, że są
zaprzątnięci sprawami najwyższej wagi.'
''Weronika postanowiła umrzeć'' -
Ivonne
"Po raz pierwszy od wielu miesięcy ktoś patrzył na nią nie jak na przedmiot, nie jak na piękną kobietę, lecz w sposób nieuchwytny, jakby przenikał na wskroś jej duszę, jej strach, jej kruchość, jej niezdolność do walki ze światem, nad którym pozornie dominowała, choć tak naprawdę niczego o nim nie wiedziała."
'Jedenaście minut' -
ruda
`Nie musiała rozumieć sensu życia, wystarczyło spotkać Kogoś, kto go zna. A potem zasnąć w Jego ramionach jak dziecko, które wie, że ktoś silniejszy od niego chroni je przed wszelkim złem i niebezpieczeństwami.
Brida
Człowiek kocha albo nie kocha, i żadna siła na świecie nie ma na to wpływu. Możemy udawać, że nie kochamy. Możemy przywyknąć do drugiej osoby. Możemy przeżyć całe życie w przyjaźni i wzajemnym zrozumieniu, założyć rodzinę, kochać się każdej nocy i każdej nocy mieć orgazm, a mimo to czuć wokół żałosną pustkę, wiedzieć, że czegoś ważnego brakuje.
Czarownica z Portobello
Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak.
A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość.
Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam...
-
Anonim
*Ciesz się każdą chwilą, abyś potem nigdy nie żałował, że utraciłeś młodość.
*Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej
*Zawsze kiedy robię plany na przyszłość, zaskakuje mnie teraźniejszość.
*Miłość zdoła przetrwać jedynie wtedy, jeśli istnieje iskierka nadziei - bodaj najmniejsza - że zdobędziemy z czasem ukochaną osobę.
*Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość.
-
Nie znasz Tusi->Nie zapraszaj!:P
'a wszystko to stalo sie miedzy wschodem a zachodem tego samego slonca'
'lekam sie jednak utraty zludzen, wiec wole zostac w swiecie marzen'
'wprawdzie nie mial grosza przy duszy, ale mial za to wiare w przyszlosc'
'jesli szczescie sie do nas usmiecha, to trzeba z tego skorzystac i starac sie mu dopomoc tak jak ono pomaga nam'
'blogoslawienstwo, na ktore sie nie godzimy czesto przeradza sie w przeklenstwo'
'jesli odejdziesz przyobiecawszy cos, czego jeszcze nie masz, stracisz ochote, by to zdobyc'
'w kazdej chwili powinnismy byc gotowi na niespodzianki pogody'
wszystko z alchemika -
Anonim
"W baśniach księżniczka pocałunkiem przemienia ropuchę w księcia. W życiu zaś księżniczka całuje księcia, a On przeistacza się w ropuchę”
Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam...
-
agut.
Miłość odkrywa się kochając.
Czekanie sprawia ból.zapomnienie sprawia ból.Lecz nie móc podjąć żadnej decyzji jest najdotkliwszym cierpieniem.
-Co to jest prawdziwe Ja?
-zapytała Weronika
-to,kim jesteś,a nie to,co z Ciebie uczyniono..
Weronika postanawia umrzeć. -
esperanza.
-
Vanilla
Pamiętaj o jednym:
To, co pogrąża człowieka to nie upadek do wody, lecz
pozostawanie pod wodą!
PODRĘCZNIK WOJOWNIKA ŚWIATŁA