Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • *Nell

Dziękuję Ci bardzo. :)
  • Anonim

Do jakiego tematu?
  • Aneżka

Genialna książka. choć moim zdaniem Weroni8ka nie miała zbyt dużego powodu do popełniania samobójstwa... bezsensowna decyzja. i nie chciałabym być na jej miejscu bo lekarz nie potraktował jej w sposób moralny i uczciwy ale ta metoda w jej przypadku okazała sie znakomita. nie chciałabym wiedzieć że za tydzień umrę. ale gdyby tak było to starałabym sie ten tydzień wykorzystac w pełni. w wieku 24 lat po wielu stosunach z mężczyznami masturbująć sie dopiero poznała samą siebie. moim zdaniem ta ksiazka wiele uczy. m.in. tego że nigdy nie jest za póżno na odkrywanie siebie.

polecam.
  • CHARLIE

bardzo podobała mi się ta książka. przeczytałam ją w jeden wieczór i uważam, że jest najlepsza ze wszystkich jakie napisał, aczkolwiek w odmiennym dla siebie stylu
  • ....kamil....

genialna książką:) moim zdaniem najlepsza jaka napisał Paulo Coelho:)
  • jb

książka świetna ...film także :)
  • hgfd

>Aneżka napisała:
    >Genialna książka. choć moim zdaniem Weroni8ka nie miała
    >zbyt dużego powodu do popełniania samobójstwa...

moim zdaniem każdy powód jest dobry.

• janet

Książka jest jedyna w swoim rodzaju:)
    Z pewną niepewnością poszłam na film, z pewnym rozczarowaniem, które może mnie spotkać.
    Jednak film okazał się rewelacyjny jak dla mnie:)
    Najważniejszą istotę idealnie ujął:)

Polecam i książkę i film zdecydowanie :))!
  • Aneżka

niestety ale sie nie zgodzę.
    film był całkiem przeciętny.
    ale aktorka świetna.
  • Agrawa^^

aktorka dobra.
    film jest ok niestety bez rewelacji.
    książka jedna z najlepszych.
  • Inolvidable tiempo..

Przeczytałam tę chyba najbardziej zachwalaną przez wszystkich książkę Paula, ale, szczerze mówiąc jestem bardzo zawiedziona. Być może dlatego, że spodziewałam się, że jest świetna. To jest chyba 8 książka Coelho, jaką przeczytałam i wydaje mi się najgorsza z tych wszystkich. Jak dla mnie: nudna, wolno tocząca się fabuła, infantylny wątek miłosny, no i ogólnie taka.. przesłodzona. Idea książki bardzo fajna, ale sposób jej przedstawienia nużący. Tak mi się ta książka dłużyła, te opisy przeżyć innych pacjentów szpitala psychiatrycznego.. Dla mnie zupełnie zbędne. To wklecone Bractwo - też bez sensu. Nie wiem, po co autor o tym pisał. Jedyny wątek, jaki mnie zaciekawił to wątek naukowy, przemyślenia doktora Igora o vitriolu, ogólny opis przypadków klinicznych, itp. No i gdyby nie rewelacyjne zakończenie dałabym tej książce ocenę 4 na 10, a tak daję 6 na 10. No i bardzo, bardzo mało sentencji jak dla mnie.
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)