Pedagogika UW 2007-2010 [300]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanie, gdyż słyszałam niepokojące plotki, że drugi termin z pedagogiki społecznej (czyli 16.06) jest:
    a) terminem poprawkowym
    b) terminem, który Theissowi średnio odpowiada i będą trudniejsze pytania
    Czy mógłby mi ktoś to ładnie wytłumaczyć jak jest naprawdę? A potem moderator kochany może skasować owe pytanie :)))
  • L :)

Madziu są to kolejne plotki.Theiss ustalił 3 terminy właściwe zerówkę,I i II i poprawkę we wrześniu.Sam te terminy wybrał więc raczej ciężko żeby mu to średnio odpowiadało - z całym szacunkiem ale jak zwykle ktoś mówiąc delikatnie średnio rozumny źle zrozumiał słowa Theissa z ostatniego wykładu na temat tego,że ludzie próbują kombinować coś po za tymi 3 terminami a on nie ma czasu bo ma mnóstwo obron.Tiaa i na pewno da trudniejsze pytania w ramach zemsty bo sam ustalił termin który mu nie odpowiada - to jest spisek żeby umęczyć nas biednych studentów.Podsumowując : BZDURY KOMPLETNE!
  • Anonim

dziękuję bardzo :)
  • Anonim

nic dodać nic ująć;]
    Tematu może jeszcze nie kasujcie, bo może Ci co takie plotki rozpuszczają powinni dowiedzieć się jak jest naprawdę i przestać niepokoić resztę;)
  • kwiatek

powiedzcie mi jak to jest z ta relacja pytań z tekstów do pytań z wykładów na egzaminie? dobrze slyszalam, ze maja być 2 z tekstów a tylko 1 z wykladow?
  • asik_kowalsky

ja slyszalam ze odwrotnie....
  • weronika

A czy możecie umieścić listę tekstów potrzebnych na egzamin, bardzo proszę :)
    Wydaje mi się, że jakieś mam ale nie jestem pewna czy wszystkie.
  • kwiatek

m.mendel "heterotypologia jako odmiana ...."
    pilch "ped. spol na poczatku XXI w"
    w. theiss "dom i ojczyzna..."
    wszystko dobre dusze umieściły na chomiku.

to ja mam pytanie- jakie były pytania na zerówce??:))
  • martynka

Dzisiaj pisałam zerówkę i były trzy grupy. Ja miałam pytania:
    1. Kategoria heterotopia i jej znaczenia dla teorii i metodologii pedagogiki społecznej.
    2. Co to jest kapitał społeczny?

Były tylko po dwa pytania:)
  • moni

>martynka napisała:
    >Dzisiaj pisałam zerówkę i były trzy grupy. Ja miałam
    >pytania:
    >1. Kategoria heterotopia i jej znaczenia dla teorii i
    >metodologii pedagogiki społecznej.
    >2. Co to jest kapitał społeczny?
    >
    >Były tylko po dwa pytania:)

dziękujemy wielce koleżance, czekamy na pozostałe 2 grupy;)

I grupa:
    1. Wyjaśnij dlaczego pedagogika społeczna NIE! jest społeczna (przywołaj przynajmniej 5 argumentów)
    2. Co to jest kapitał ludzki

II grupa
    1. Pytanie związane z tymi heterotpologią z tekstu Mendel, chyba o funkcje, ale głowy nie dam; )
    2. Co to jest kapitał społeczny

III grupa
    1. Zagrożenia indywidualne i społeczne. Odwołaj sę do tekstu Pilcha i wykładów
    2. Co to jest środowisko?
  • asia

Z tego co pamiętam, to pierwsza grupa miała napisać dlaczego pedagogika społeczna JEST społeczna, no chyba że słuch mnie mylił, bądź pamięć zawodzi. I w grupie drugiej na pewno pierwsze pytanie odnosiło się do cudownego tekstu Mendel, zresztą wyżej zostały napisane pytania 2 grupy.
    I powiedziano nam, że pierwsze pytania we wszystkich grupach są za 7 pkt, a drugie za 3pkt.
  • Doris

Czyli dostaje sie 2 pytanie i pisze sie na 2 ? Poczatkowo bylo mowione,ze dostaje sie 4 i pisze na 3 :]
  • asia

Niestety nie ma żadnego pytania do odrzucenia. My otrzymaliśmy dwa i mieliśmy na nie odpowiedzieć.
  • weronika

A tak w ogóle o której godzinie jest wtorkowy egzamin?
  • Anonim

godz. 11-12, sala 413

(od razu napiszę, że w przyszły wtorek, 16.06 - w godz. 10-11)
  • Ela - nie Elżbieta

>Lawenda :) napisała:
    >I grupa:
    >1. Wyjaśnij dlaczego pedagogika społeczna NIE! jest
    >społeczna (przywołaj przynajmniej 5 argumentów)

A czemu nie jest społeczna? gdyby ktoś mógł tak chociaż w 2 zdaniach :) będę wdzięczna
  • asia

ale na egzaminie było pytanie dlaczego PS JEST społeczna
  • アグニェシカ

i to jest z tekstu theissa??

mnie się wydaję że z wykładów.Że to chodzi o to co mówił Sośnicki i Hessen - ale nie wiem do końca.
| |

Grono licencjatu Wydziału Pedagogicznego Uniwersytetu Warszawskiego. Lata 2007-2010.

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)