philologusy UW [220]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • LINGUA LATINA MIHI CORDI EST :)

mam pytanie na temat jezykow obcych na ifk, a mianowicie jakie sa do wyboru (jesli jest jakis wyboe), bo mam zamiar w polowie przyszlego roku zdawac cae, wiec pomyslalam, ze moze na studiach wezme jakis inny jezyk np francuski, bo uczylam sie w liceum, bo wiadomo, ze co dwa jezyki to nie jeden, wiec jak to jest u Was???
  • Anonim

wszędzie na UW jest tak samo. może chodzić nawet na suahili jeśli masz taką chęć. instytut nie organizuje zajęć z języków nowożytnych - wszystkie one organizowane są przez Szkołę Języków Obcych UW.

aczkolwiek są tzw. grupy dedykowane, przypisane pewnym kierunkom, czyli, że jak jesteś na danym kierunku, to możesz się w pierwszej kolejności na taki kurs zapisać - przed ludźmi z innych wydziałów. dla IFK są grupy dedykowane z angielskiego i niemieckiego.

dzieki za informacje :)
  • Użytkownik zalatany

a jezeli wszystko się dobrze powiedzie, to od przyszłego roku, dzięki współpracy z OBTĄ, bedziemy mieć nowogrecki;)
  • Le petit

Och z tym językiem nowożytnym zawsze problemy są, Barbara kiedyś tak stwierdziła. I jam też takiego zdania jest. Otóż te egzaminy, B1 czy B2.......ach nigdy niewiadowo. Jeszcze jakiś Z321 nam wymyślą i wszyscy popędzą go zdawać. A ja mam w nosie. Na B1 zostaje i basta i omasta. Potem może B2, ale to po Italii. Bleeeeeeeee..

Majkul.

Ps. Szukam mejla do Włodka Olszańca.
  • Anonim

zapewne mail ów jest standardowy: w.olszaniec@uw.edu.pl
  • Anonim

a jak chcesz dyżur, to pon. 27.06 g. 10.00 chyba?
  • Le petit

Jesteś pewny tego mejla? na niebieskich stronach tego nie ma!

Wiem o dyżurze, wybieram się na niego.

Edna.
  • Anonim

ech... jasnem, że pewny nie jestem. z panem WO nie mailowałem nigdy, ale tak wyglądają maile wykladowco UW, wiec i WO powinien takiego mic. zreszta dahoovka Ci pono na priva wyslala!
    :>
  • Le petit

No już wiem, dzięki wam serdeczne.

mam pytanie, a właściwie dwa pytania:
    1 czy poziom zaawansowany jest jakoś kwalifikowany (jakiś test czy coś) i czy można po nim bez jakiś problemów zdać advane'a z angielskiego?

2 czy np na drugim czy trzecim roku można zmienić język, czy trzeba przez 3 lata uczyć się jednego?
  • Anonim

z językami możesz robić, co chcesz, byle do końca trzeciego roku zaliczyć egzamin na B2 z jakiegokolwiek bądź - ale jak wcześniej zrobisz advance, to nie musisz już pisać egzaminu, bo on zwalnia z poziomu B2 :)

mozesz sobie zmieniac języki do woli - jeden rok uczyc sie jednego, potem nastepnego, potem jeszcze innego - co chcesz :))))
| |

grono dla wszystkich uczęszczających do IFK i wielbicieli spoza instytutu:) tu możesz wreszcie wy...

Uniwersytet Warszawski, Wydział Polonistyki / Filologia polska

Zapisz się do klasy

Strona 1/1

Ulc!a

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)