Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

pytanie do III roku, bo chyba Wy mieliście historię z prof Ziółkowskim...(?)
    jak wygląda u Niego egzamin??
  • Użytkownik zalatany

jak chcesz poczytac troche o egzaminach u niego, to wejdz na grono Instytutu Historycznego...
  • Anonim

dzięki:) choć nie wiem czy nie zbyt późno na to, jutro egzamin:P
  • Użytkownik zalatany

egzaminy sa po to, by je zdac, wiec luuuuz;)...
    Ja myslalam, ze nie zdam Kuleszy, a dostałam 5;)
  • Anonim

ja narazie nic nie myśle, zobaczę jutro:)
  • Anonim

sluchaj egzamin wyglada raczej na kartkowke u ziolkowskiego.wez ze soba kartke.nam podyktowal pare pytan.daty do opisu zapisal na tablicy...
    generalnie po wyjsciu mialam wrazenie,jakbym byla w liceum [pytania oczywiscie mialy swoj poziom,ale forma tego egzaminu powalila wszystko].
    poprawki sa zdaje sie ustne...
    i tu juz problem,bo wkracza mapa...
  • Anonim

No i oczywiście, mówisz wiedzieć koniecznie, co to są auspicia (albo jak On to zwykł wymawiać auspikja :-> ). Ja sobie to zostawiłam do napisania na koniec, bo zakułam to jak dzięcioł i chciałam tak efektownie zakończyć, a tu... ZONK! napisałam wszystko, a o tym zapomniałam. :-P

Pamiętam, że było jeszcze pytanie o falangę (to też jego konik:
    "Tarcza stykała się z tarczą, hełm z hełmem, człowiek z człowiekiem,
    w ruchu zwierały się lśniące grzebienie hełmów o kitach
    z końskich grzyw - w takiej bliskości stanęli jedni przy drugich." - to nam cytował).

No i tyle pamiętam. Coś tam było jeszcze o moście mulwijskim w datach i jakieś pierwsze polecenie wyjątkowo banalne, połączyć osobę i pojęcie z nią związane.

Powodzenia życzę :-)
    Izis

• Anonim

hm...mam nadzieję, że uda mi się uniknąc ustengo...no zobaczymy..w każdym razie dzięki za informacje:)
  • Anonim

hmmm...

ERRATA: w w.1 jest "mówisz" powinno być "musisz"

:-P

bleeee :->

:D :D :D jakaś nieprzytomna chyba jestem!
  • Anonim

nie dziękuję:)
  • apteros

ciekawa jestem jak w końcu egzamin wyszedł.

szkoda że koleżanki nie dodały, że nie trzeba się koniecznie wykuwać wszystkich dat, że najważniejsze są pytania opisowe. niektórzy z nas zapominali przy datach napisać p.n.e lub n.e i nie wpłynęło to na wyniki, ja osobiście podawałam w przybliżeniu do połowy wieku, bo nie mam do tego pamięci i też mi się udało zdać.

tak naprawdę to straszne się historie słyszy o tym egzaminie, ale nie jest tak źle. mam nadzieję, że większość z Was zdała:)
  • apteros

ciekawa jestem jak w końcu egzamin wyszedł.

szkoda że koleżanki nie dodały, że nie trzeba się koniecznie wykuwać wszystkich dat, że najważniejsze są pytania opisowe. niektórzy z nas zapominali przy datach napisać p.n.e lub n.e i nie wpłynęło to na wyniki, ja osobiście podawałam w przybliżeniu do połowy wieku, bo nie mam do tego pamięci i też mi się udało zdać.

tak naprawdę to straszne się historie słyszy o tym egzaminie, ale nie jest tak źle. mam nadzieję, że większość z Was zdała:)
  • Anonim

no nie wiem czy w tym roku poszło tak dobrze...teraz czekamy na wyniki, bo o ile wiem,nie ma ich jeszcze, a powinny się już dawno pojawić:\

w kazdym razie większość wyszła z egazminu niezadowolona.. szczerze mówiąc spodziewaliśmy się czegoś innego..a w dodatku mieliśmy mało czasu..jeżeli chodzi o grecję, to pytania nie były aż takie trudne, ale rzym był straszny..przynajmniej dla mnie...ale może dlatego, że lepiej przygotowałam się z grecji:p

no ale wszystko się wyjaśni w przeciągu kilku godzin..a jak coś pójdzie nie tak, to mamy ustną poprawę w czwartek...i chyba sporo osób się nastawia na tę odpowiedź:)
  • Anonim

aaaaaaa!!!!! dosałam własnie sms, że zdałam:D i że większość zdała, co prawda na 3, ale co za różnica!!! ważne, że do przodu!!!!:):):):) ale jestem szczęśliwa..tego egzaminu bałam się najbardziej ze wszystkich!!!!:)
    no...ale i tam muszę zobaczyć te wyniki na własne oczy..bo zawsze ktoś mógł się pomylić:)
  • apteros

to gratuluje:)

my też super długo czekaliśmy na wyniki i wszyscy się panicznie bali:( w efekcie połowa zdała w pierwszym terminie a druga połowa przy poprawce.

• dama z łasiczką

a jak wyglada poprawka? (poza tym, ze jest z mapa?) na co zwracac uwage?
  • Anonim

jeden Bog wie,na co zwracac uwage moim zdaniem.........zapytac moze chyba o wszystko....zakres materialu jest chyba taki jak na pisemny...

GRATULUJE I WSPOLCIESZE SIE ZE WSZYSTKIMI,KTORZY ZDALI - WSPOLSMUCE ZE WSZYSTKIMI,KTORYM NIE POSZLO...
| |

grono dla wszystkich uczęszczających do IFK i wielbicieli spoza instytutu:) tu możesz wreszcie wy...

Uniwersytet Warszawski, Wydział Polonistyki / Filologia polska

Zapisz się do klasy

Strona 1/1

Ulc!a

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)