• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Samael

Na początku chciałem przeprosić jak już gdzieś był taki temat.

Zamierzam sobie w najbliższym czasie kupić tablet. Na razie upatrzyłem sobie WACOM VOLITO2 (chyba dobry stosunek ceny do jakości). Chciałem się spytać o to czy to dobry wybór i czy SA jakieś sensowne lepsze alternatywy.

Jak nie ma to dobrze :P

Pozdrawiam
  • Agent Tomek

Tez mam Volitio 2. Polecam, polecam. Na pewno jest duzo lepszy od pentagrama i na pewno nie robi przeskokow w nacisku.

Ma tylko jedna wade - jest bardzo maly.

Wydaje mi sie, ze lepszej alternatywy nie znajdziesz (9za taka cene), ale lepiej poszukaj.
  • Samael

Właśnie.
    Słyszałem o tym że ludzie klną na pentagramy. a następna opcja to GRAPHIRE4 który obszar roboczy ma identyczny a jest droższy prawie dwukrotnie.
    A w takiej cenie to juz chyba nic sensownego nie ma.
  • Pure Evil...

Ja mam pytanko, a mianowicie ma ktoś może penpartnera 2 wacoma. Jak bardzo "zdupialy" (wesołe słowotwórstwo) jest w stosunku do innych sprzętów tej firmy. Czy nadaje sie on do czegokolwiek poza obsługa aplikacji biurowych? Pytam bo mam możliwość mieć ten sprzęt za bezcen i nie wiem czy na początek wziąć pen partnera czy dołożyć i kupić graphire lub volito... A jeszcze co do tych 2 pozycji: czym właściwie one się różnią poza ceną ?
  • Anonim

>Samael napisał
    >Właśnie.
    >Słyszałem o tym że ludzie klną na pentagramy. a
    >następna opcja to GRAPHIRE4 który obszar roboczy ma
    >identyczny a jest droższy prawie dwukrotnie.
    >A w takiej cenie to juz chyba nic sensownego nie ma.

niedawno kupiłam sobie własnie małego Graphire 4 i uważam,ze jak na pierwszy tablet jest rewelacyjny. Obszar roboczy ma owszem jak Volito i kosztuje 200 zeta więcej, ale ma np wiekszą rozdzielczość, gumkę w piórku i przezroczystą podkładkę-pod która można podłozyć np. zdjęcie.
    A o pentagramie to zapomnij....

• Anonim

>Pure Evil... napisał
    >Ja mam pytanko, a mianowicie ma ktoś może penpartnera 2
    >wacoma. Jak bardzo "zdupialy" (wesołe słowotwórstwo) jest
    >w stosunku do innych sprzętów tej firmy.
    Podobno bardzo. Slyszalem opinie, ze juz lepiej od niego kupic Pentagrama. Ale tylko powtarzam co slyszalem.
  • Pure Evil...

Dzieki...potwierdziles tylko to co slyszalem wiec $$$ ida do swinki skarbonki, a jak juz bedzie pekata to zamienei ja na Graphire 4 lub ewentualnie Voltio 2 przy braku pozywienie dla swinki :)
  • Samael

>kainna napisała:
    >A o pentagramie to zapomnij....
    >
    >

nawet nie biore pod uwage...
    tylko kosztuje jakies 2 razy wiecej wiec chyba kupie ten zeby pocwiczyc jak stwierdze ze potzrabuje lepszego to opchne i kupie lepszy.

chyba ze ktos widzi jakies lepsze rozwiazanie...
    albo stwierdzi ze V2 jest do niczego i ma jakies wady

• Anonim

Jest takie powiedzenie: "w chuj sprzetu, nic talentu". Ja na przyklad mam tablet nieslawnej marki Pentagram (Quadpen, jakby ktos pytal) i jestem z niego bardzo zadowolony. O.
  • Samael

>Miazg napisał
    >Jest takie powiedzenie: "w chuj sprzetu, nic talentu". Ja na
    >przyklad mam tablet nieslawnej marki Pentagram (Quadpen,
    >jakby ktos pytal) i jestem z niego bardzo zadowolony. O.

kurde.
    za dużo osób narzeka na pentagramy żebym ryzykował. :P
    ewentualnie proszę żeby mi ktoś napisał oś więcej o tym V2 jak użytkuje ??
  • oren.pl

http://www.pixmania.com/pl/pl/25211...

Może bedzie pasowac .Z tego co wiem jest jakies 150-200 zl tanszy niz na allegro....Ja mam i jestem happy i calkiem zywotne dranstwo jest (a targam z miejsca na miejsce non stop)
    Minusem jest czas oczekiwania na realizacje zamowienia ale cus za cus..

Pozdrawiam
  • Samael

Na to się przesiąde jak się pobawie WACOMem VOLITO2. Bo cena jest dość kusząca. coprawda nie ma klawiszy myszy na tablecie i troche mniejszą rozdzielczość, Ale jak na poczatek to chyba nie ma w tym momencie lepszego wyboru.

Pozdrawiam i dalej prosze o opinie jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.
  • Anonim

graphire4 to był mój pierwszy tablet i musze powiedzieć, że spisywał/spisuje się bardzo dobrze(obecnie jedynie na wyjazdach przy lapie, świetny do podróży). Jedyna jego wada to zbyt lekkie piórko. Złośliwy może powiedzieć "że złej baletnicy.." ale przyzwyczajony jestem do długopisu który ma jakąś swoją wagę czy do ołówka, który jest cieńszy ale też się go czuje. Tego piórka przy graphire4 jakoś nie czuję ale trochę na nim pracowałem i na dobrą sprawę ta wada wychdozi dopiero gdy spróbuje się czegoś innego czyli....
    ....intuosa3 z piórkiem:

http://www.wacom.tami.pl/index.php?...

bardzo dobry zestaw wart każdej złotówki z tym, że polecam od razu zmianę piórka na:

http://www.wacom.tami.pl/index.php?...

jest idealne, super wyważone, ręka się nie męczy co przy piórku wyżej jednak występowało (jest cięższe a ja pracuję głównie na cintiqu w pozycji monitora pionowej lekko pochylonej), miód jednym słowem.

Reasumując. Jeśli chcesz zobaczyć jak to jest to chyba Graphire4. Jeśli chcesz zainwestować to intuos3 a5.

pozdrawiam

• Samael

W intuos3 mam zamiar zainwestować ale jeszcze nie teraz.

Na razie mam już dość rysowania myszą bo porostu sie nie da. Chyba mimo wszystko pozostanę przy V2 bo cena jest kusząca a ponoc różnica nie za wielka
  • Sponge

wielka wielka

poziomy nacisku smaczna rzecz
  • Samael

>Sponge napisał
    >wielka wielka
    >
    >poziomy nacisku smaczna rzecz

VOLITO2 też ma poziomy nacisku chyba z tego co sie orientuje. nie wiem o ile jest mniej czuły ale chyba ma. tablet bez tej regulacji jest troche bez sensu :P
  • Anonim

>Miazg napisał

ja mam taki sam i jestem też bardzo zadowolona,
    mimo że prawie z niego nie korzystam ; )
  • Majk

Nie wiem co od Pentagramow chcecie oO

Co prawda piórko mogłoby byc wygodniejsze, ale da rade...

Pentagram O'Pen XXL (obszar roboczy az za duzy; d/ zmniejszam sobie nie raz ^^)
    ma swoje lata ale wiernie sluzy ^^
  • Kamil

Witam, osobiście zainwestowałem parę zł więcej i jako sprawiłem sobie intuosa 3 A5 nie ma co nawet porównywać do tańszych modeli jeśli chodzi o komfort pracy, także polecam co prawda cenowo odstrasza ale jakość przyciąga :) Nie wiem czy tak łatwo przesiadłbym się na coś innego.
  • Anonim

>Miazg napisał

to az strach pomyslec co bedzie jak sobie wacoma sprawisz; )
  • 1
  • 2