-
Natural Brand
pomysł By Miazg i ja popieram
jezeli jestes nowy/nowa w temacie i masz pytania pytaj tutaj nie zakladaj nowego topicu AVE -
Adam™
niby wydaje sie proste ale:
jak rozmazac krawedzi obrazka wklejonego w projekt jako nowa warstwa, efekt ma byc taki jak przy użyciu tej gumki z małym kryciem(?)
Dokładnie:
wkleiłem w (np) lewy róg zdjęcia, lewy róg od innego zdjęcia ścięty po skosie, i chce go rozmazac lekko ale tylko w miesjscu tej krawędzi skośnej
mam nadzieje że rozmiecie :D -
Natural Brand
zaznacz ten element który chcesz rozmyc np.lassem wielokątnym . Pozniej >Filtr>Blur>Gausien Blur i git . nie wiem czy o to Ci chodzilo -
Anonim
taki sprzęcik z kropelką w ikonce (blur tool) sobie zastosuj..
łatwo tym brzegi rozmazać jak pędzelkiem, ustawiasz sobie siłę rozmycia..
bardzo podstawowe urządzenie. -
-
Smęt
a mógłby mi ktos podpowiedzieć, gdzie się robi ramki?
bo szukam szukam i znaleźć nie mogę. -
Anonim
najprostszą ramkę robisz zaznaczając obszar (ten wokół którego ramka ma się znaleźć), może to być zaznaczenie prostokątne - "ramka klasyczna"; ) ale i każde inne.
następnie Edycja>>Obrysuj - tam ustawiasz kolor ramki, grubość i... voila - jest ramka! -
Anonim
albo wchodzisz w canvas size (czy jakto tam sie nazywa; ) ) i ustawiasz sobie więcej na szerokosci i wysokości i ci sie o tyle powiekszy pole (zrobi sie ramka) z wypełnieniem background'owym z tego co pamietam; ) -
Anonim
laylamm - fajny sposob , szybki. Mozna tez na piechote rectang.. toolem prostokaciki rysowac na obrzezach. (trzeba miec podzialke bo bez tego trudno jest dokladnie) -
Anonim
prostokącikami? hehe nawet by mi to do głowy nie przyszło :P; ) czasem sobie do zdjęć dodaje czarną ramkę, bo fajniej wyglądają i wtedy robie własnie tak jak napisałam bo najszybciej; ) -
Anonim
hehe a jednak :P z nieznajomosci tajnikow PSa rozne rzeczy trzeba kombinowac :) -
Khosis
no i może w końcu wszyscy to zrozumieją...
photoshop jest takim programem, gdzie dopóki się czegoś nie umie to trzeba kombinować...
a uwierz mi, że możliwości są...; D -
Natural Brand
metdoda prób i błędów to podstawa ..sam sie tak uczylem i mysle ze bylo waqrto -
Khosis
dokładnie... czasu trochę zabiera ale to najlepsza droga; )
imho kursy, tutoriale i takie tam są dla ludzi którzy sami nie potrafią znaleźć drogi; D -
Natural Brand
-
Khosis
-
Natural Brand
-
Khosis
-
Natural Brand
-
Khosis
-
Anonim
pytanie :) jak wydzielic zeby np caly rysunek byl w skali szarosci a tylko fragment byl w kolorze???!!!