Photoshop [8745]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Natural Brand

pomysł By Miazg i ja popieram
    jezeli jestes nowy/nowa w temacie i masz pytania pytaj tutaj nie zakladaj nowego topicu AVE
  • Adam™

niby wydaje sie proste ale:
    jak rozmazac krawedzi obrazka wklejonego w projekt jako nowa warstwa, efekt ma byc taki jak przy użyciu tej gumki z małym kryciem(?)
    Dokładnie:
    wkleiłem w (np) lewy róg zdjęcia, lewy róg od innego zdjęcia ścięty po skosie, i chce go rozmazac lekko ale tylko w miesjscu tej krawędzi skośnej

mam nadzieje że rozmiecie :D
  • Natural Brand

zaznacz ten element który chcesz rozmyc np.lassem wielokątnym . Pozniej >Filtr>Blur>Gausien Blur i git . nie wiem czy o to Ci chodzilo
  • Anonim

taki sprzęcik z kropelką w ikonce (blur tool) sobie zastosuj..
    łatwo tym brzegi rozmazać jak pędzelkiem, ustawiasz sobie siłę rozmycia..
    bardzo podstawowe urządzenie.
  • Smęt

a mógłby mi ktos podpowiedzieć, gdzie się robi ramki?
    bo szukam szukam i znaleźć nie mogę.
  • Anonim

najprostszą ramkę robisz zaznaczając obszar (ten wokół którego ramka ma się znaleźć), może to być zaznaczenie prostokątne - "ramka klasyczna"; ) ale i każde inne.
    następnie Edycja>>Obrysuj - tam ustawiasz kolor ramki, grubość i... voila - jest ramka!
  • Anonim

albo wchodzisz w canvas size (czy jakto tam sie nazywa; ) ) i ustawiasz sobie więcej na szerokosci i wysokości i ci sie o tyle powiekszy pole (zrobi sie ramka) z wypełnieniem background'owym z tego co pamietam; )
  • Anonim

laylamm - fajny sposob , szybki. Mozna tez na piechote rectang.. toolem prostokaciki rysowac na obrzezach. (trzeba miec podzialke bo bez tego trudno jest dokladnie)
  • Anonim

prostokącikami? hehe nawet by mi to do głowy nie przyszło :P; ) czasem sobie do zdjęć dodaje czarną ramkę, bo fajniej wyglądają i wtedy robie własnie tak jak napisałam bo najszybciej; )
  • Anonim

hehe a jednak :P z nieznajomosci tajnikow PSa rozne rzeczy trzeba kombinowac :)
  • Khosis

no i może w końcu wszyscy to zrozumieją...

photoshop jest takim programem, gdzie dopóki się czegoś nie umie to trzeba kombinować...

a uwierz mi, że możliwości są...; D
  • Natural Brand

metdoda prób i błędów to podstawa ..sam sie tak uczylem i mysle ze bylo waqrto
  • Khosis

dokładnie... czasu trochę zabiera ale to najlepsza droga; )

imho kursy, tutoriale i takie tam są dla ludzi którzy sami nie potrafią znaleźć drogi; D
  • Natural Brand

zagubione dusze; )
  • Khosis

wolę niestety określenie leniwce; D

chcieć znaczy móc
  • Natural Brand

proste
  • Khosis

no to chodzmy już spać; D

a przynajmniej ja idę; p
  • Natural Brand

zesmy sie zaseidzieli troszke :)
  • Khosis

się pracuje; )
  • Anonim

pytanie :) jak wydzielic zeby np caly rysunek byl w skali szarosci a tylko fragment byl w kolorze???!!!