Piaseczno [3203]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M@rtin

Na gronie pojawiło się już kilkanaście wątków na temat Express Piaseczno i braku nocnej komunikacji na trasie Piaseczno - Warszawa - Piaseczno, w związku z tym aby nie wprowadzać bałaganu postanowiłem założyć nowy wątek, w którym będą mogły pojawiać się wszystkie informacje związane z komunikacją na terenie gminy Piaseczno. Może wątek ten zostanie przyklejony przez moderatorów?

Otrzymałem odpowiedź od Pana Daniela Putkiewicza (Pełnomocnik Burmistrza ds. Rozwoju Gminy Piaseczno), w sprawie nocnej komunikacji do Piaseczna. Więcej w informacji: http://www.powiat-piaseczynski.info...

Zachęcam Was do wyrażenia swojej opinii i zgłaszanie uwag na temat tej informacji, które przekażę w korespondencji do urzędników.

• cool girl

Jestem jak najbardziej za; ) Usuwam pozostałe tematy o komunikacji i czekam na rozwinięcie tego tematu.
  • M@rtin

Dziękuję za wyróżnienie tematu.

Otrzymałem informację od Pana Daniela Putkiewicza, że 9 lipca napisze mi - jak po spotkaniach wyglądają sprawy dotyczące komunikacji. Jeżeli w między czasie pojawią się Wam jakieś pytania dotyczące komunikacji na terenie Gminy Piaseczno - to napiszcie je na gronie lub komentują informację, do której link podałem w poprzedniej wypowiedzi.
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

A co z linią małego expressu? Podobno jest zawieszona?!
  • M@rtin

>ɐuuɐd ɐʍoʞzɔǝʇsɐıɔ napisała:
    >A co z linią małego expressu? Podobno jest zawieszona?!

Zawiesili Express Piaseczno przyszedł czas na Mały Express:
    http://www.powiat-piaseczynski.info...

• Ł

Obecnie trwają rozmowy z ZTM i sądzę że jest szansa na kompromis, Piaseczno zwiększyło kwotę dopłaty i jeżeli ZTM ją zaakceptuję to po wakacjach zawita do Piaseczna "nocny"
  • M@rtin

Na dniach mam obiecane więcej informacji na ten temat od Pana Daniela Putkiewicza i również liczę na to, że gmina dogada się z ZTM :)
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

Ale Mały Express jeździ nadal.
  • M@rtin

>ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ napisała:
    >Ale Mały Express jeździ nadal.

Obowiązuje pewien okres wypowiedzenia. Napisał o tym Jacenty na forum e-mieszkańców: http://forum.powiat-piaseczynski.in...

• ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

No tak, wszystkich interesuje nocny, i o tym władze dyskutują z ZTM. A czy jest przewidziana jakaś linia bądź przedłużenie obecnej do Bobrowca?
  • M@rtin

>ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ napisała:
    >No tak, wszystkich interesuje nocny, i o tym władze
    >dyskutują z ZTM. A czy jest przewidziana jakaś linia
    >bądź przedłużenie obecnej do Bobrowca?

Podobny temat został już poruszony przez Kingę na forum mieszkańców powiatu piaseczyńskiego. Sylwia, zamiast biernie oczekiwać na działania innych, zachęcam do przyłączenia się do rozmowy z Mariuszem Słowikiem Radnym Gminy Piaseczno, która odbywa się na forum e-mieszkańców, w wątku: http://forum.powiat-piaseczynski.in... Oprócz działań Radnego, sam również zbiorę informacje z wypowiedzi mieszkańców i prześlę je do piaseczyńskich urzędników. Jednak bez Waszych opinii, ciężko coś wywnioskować. Brakuje w tym temacie zaangażowania mieszkańców - na gronie to już w ogóle nikt o tym nie rozmawia... Gdyby nie informacja Łukasza lub pytania Sylwii, to wątek wyglądałby na mój monolog. O czym to świadczy?

Zainteresowanych tematem rozwoju komunikacji, zachęcam do większej aktywności z Waszej strony. Nie każdy ma dostęp do Grona, tak więc lepiej wypowiadać się na ten temat, na ogólnodostępnych forach internetowych. Niech piaseczyńscy urzędnicy nawet bez rejestracji na forum - wiedzą, że zależy wam na komunikacji...

Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy

• .:Jacenty:.

Nie zapominaj o mnie.Mi też zależy na poprawie komunikacji :)

Nocny ZTM to byłoby coś ale pod warunkiem,że będzie jeździł na zachód,tj.do Gołkowa,Głoskowa.
    Kiedyś już była o nim mowa i miał robić rundę po mieście a pętlę mieć koło Urzędu Miasta.
    Jak się robi coś to dla wszystkich a nie dla wybranych.
    No ale zobaczymy jaki będzie efekt rozmów.
  • M@rtin

>.:Jacenty:. napisał
    >Nie zapominaj o mnie.Mi też zależy na poprawie komunikacji

Jakże mógłbym o Tobie zapomnieć. Przecież to Ty jesteś jednym z organizatorów akcji, która przyczyniła się do powstania nocnej linii do Piaseczna. Swoją aktywność pokazujesz już w tematach o komunikacji na forum e-mieszkańców. Oby więcej osób zaangażowało się w temat. :)
  • Anonim

>M@rtin wrote:

>
    zachęcam do
    >przyłączenia się do rozmowy z Mariuszem Słowikiem Radnym
    >Gminy Piaseczno, która odbywa się na forum
    >e-mieszkańców, w wątku:
    > http://forum.powiat-piaseczynski.in...

ze Słowikiem? z nim to można o nocnym metrze pogadać co najwyżej; )
    nie no żartuję, lepiej z nim niz z nikim.

Jednak bez Waszych opinii, ciężko coś
    >wywnioskować. Brakuje w tym temacie zaangażowania
    >mieszkańców - na gronie to już w ogóle nikt o tym nie
    >rozmawia... Gdyby nie informacja Łukasza lub pytania
    >Sylwii, to wątek wyglądałby na mój monolog. O czym to
    >świadczy?

świadczy o tym, że jak pewna panienka pozamykała miliard tematów i zrobiła swoje miziające porządki, to ludzie przestali się wypowiadać na gronie; )
    dlatego dobrze, że promujesz swój serwis :)
  • M@rtin

>yo.niec napisała:
    >ze Słowikiem? z nim to można o nocnym metrze pogadać co
    >najwyżej; )

Radnych w gminie Piaseczno, których wybrali mieszkańcy jest 23 i jak widać, tylko jeden Radny Mariusz Słowik, odważył się imiennie dołączyć do forum e-mieszkańców i z nami rozmawiać. Gdzie są pozostali? Ukrywają się pod anonimowymi nickami? Odebrało im odwagę do przeprowadzenia rzeczowych rozmów z mieszkańcami? Może Radni czekają na 2010 rok (odbędą się wybory samorządowe), aby wyjść z ukrycia i chwalić się swoimi osiągnięciami - wymachując "kiełbasą wyborczą"? Czy nie będzie za późno? Teraz właśnie, jest czas na rozmowę i działania, w której powinni głos zabrać również mieszkańcy gminy Piaseczno.

Moją opinię o pracy samorządowców, każdy zna, bo już nie raz w przeróżnych wątkach komentowałem ich pracę i podejście do spraw ważnych z punktu widzenia mieszkańców. Komunikacja to jeden z podstawowych problemów, z którym urzędnicy powinni walczyć i starać się go rozwiązać, we współpracy z mieszkańcami. yo.niec znana jesteś z "ostrych" ale i ciekawych komentarzy. Zachęcam do rzeczowej rozmowy na temat komunikacji. Gdzie są pozostali mieszkańcy, którzy wypowiadali się w wątkach o komunikacji? Zapraszam wszystkich do rozmowy.

Miłego dnia
  • M@rtin

Szansa na przedłużenie nocnej linii N83 ZTM do Piaseczna.
    Więcej informacji: http://www.powiat-piaseczynski.info...
  • Anonim

Przełom w komunikacji – nocny, częściej 727, dwie dodatkowe linie do Złotokłosu i Zalesia Górnego i skomunikowanie Józefosławia

Rada Miejska w Piasecznie 27 sierpnia br. rozpatrzy projekt uchwały „w sprawie:

- uruchomienia linii autobusowej Piaseczno-Głosków-Złotokłos,

- uruchomienia linii autobusowej Piaseczno-Jazgarzew-Zalesie Górne,

- objęcia komunikacją Józefosławia,

- zwiększenia częstotliwości kursowania autobusu 727,

- uruchomienia kursów nocnych”.

Z inicjatywą uchwałodawczą (zamieszczoną powyżej) wystąpili dziś radni Piaseczyńskiego Klubu Rozwoju: Teresa Borowska, Jarosław Choiński, Andrzej Hubl i Mariusz Słowik. Piaseczyński Klub Rozwoju apeluje do mieszkańców o liczne przybycie na sesję i przekonanie pozostałych radnych – za pośrednictwem telefonów, sms-ów, czy poczty elektronicznej – o poparcie projektu uchwały.

Społeczność lokalna w realizacji swoich celów powinna kierować się zasadą, by żyło się lepiej. Ale, by żyło się lepiej wszystkim – czytamy w uzasadnieniu projektu uchwały. Gmina słusznie inwestując w gospodarkę wodno-ściekową, której beneficjantami są głównie deweloperzy i Ci, którzy nawet nie wiedzą, ze będą mieszkańcami Piaseczna, musi również pamiętać, o tych rdzennych obszarach, gdzie mieszkańcy płacą podatki od pokoleń, i którzy w tej historycznej chwili, przekształcenia się Piaseczna z lokalnego miasteczka w rozkwitającą metropolię, nie powinni być zapomniani.

• M@rtin

>Mariusz Słowik napisał
    >Przełom w komunikacji – nocny, częściej 727, dwie
    >dodatkowe linie do Złotokłosu i Zalesia Górnego i
    >skomunikowanie Józefosławia

Czy będzie POPRAWA KOMUNIKACJI w Gminie Piaseczno?
    http://www.powiat-piaseczynski.info...
    Zachęcam Was do wyrażania swojej opinii pod informacją.

• Ł

>Mariusz Słowik napisał
    >Przełom w komunikacji – nocny, częściej 727, dwie
    >dodatkowe linie do Złotokłosu i Zalesia Górnego i
    >skomunikowanie Józefosławia
    >
    >
    >Rada Miejska w Piasecznie 27 sierpnia br. rozpatrzy projekt
    >uchwały „w sprawie:
    >
    >- uruchomienia linii autobusowej
    >Piaseczno-Głosków-Złotokłos,
    >
    >- uruchomienia linii autobusowej Piaseczno-Jazgarzew-Zalesie
    >Górne,
    >
    >- objęcia komunikacją Józefosławia,
    >
    >- zwiększenia częstotliwości kursowania autobusu 727,
    >
    >- uruchomienia kursów nocnych”.
    >
    >Z inicjatywą uchwałodawczą (zamieszczoną powyżej)
    >wystąpili dziś radni Piaseczyńskiego Klubu Rozwoju:
    >Teresa Borowska, Jarosław Choiński, Andrzej Hubl i Mariusz
    >Słowik. Piaseczyński Klub Rozwoju apeluje do mieszkańców
    >o liczne przybycie na sesję i przekonanie pozostałych
    >radnych – za pośrednictwem telefonów, sms-ów, czy
    >poczty elektronicznej – o poparcie projektu uchwały.
    >
    >Społeczność lokalna w realizacji swoich celów powinna
    >kierować się zasadą, by żyło się lepiej. Ale, by
    >żyło się lepiej wszystkim – czytamy w uzasadnieniu
    >projektu uchwały. Gmina słusznie inwestując w gospodarkę
    >wodno-ściekową, której beneficjantami są głównie
    >deweloperzy i Ci, którzy nawet nie wiedzą, ze będą
    >mieszkańcami Piaseczna, musi również pamiętać, o tych
    >rdzennych obszarach, gdzie mieszkańcy płacą podatki od
    >pokoleń, i którzy w tej historycznej chwili,
    >przekształcenia się Piaseczna z lokalnego miasteczka w
    >rozkwitającą metropolię, nie powinni być zapomniani.
    >
    >

Mariusz , cieszę się że popierasz rozwiązania koalicji!!!!
    Czerpiesz garsciami z raportu 2007 oraz pracy D.Putkiewicza :-)))
    Pozytywem rowniez jest zawieszenie kopania metra - oby tak dalej :-))
  • M@rtin

Napisałem w tej sprawie do wszystkich Radnych Gminy Piaseczno a także Pana Daniela Putkiewicza i otrzymałem na razie 2 odpowiedzi, które zamieściłem na forum: http://forum.powiat-piaseczynski.in...

Proszę Pana Mariusza, a także członków Piaseczyńskiego Klubu Rozwoju o publiczną odpowiedź, na którą na pewno czeka wielu mieszkańców Piaseczna i okolic.