• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

gdybyscie mieli napisac scenariusz do kolejnej czesci to jak by wygladala? jakies luzne pomysly??
  • Anonim

Ja mam pomysł na ostatni film z serii.
    Po wielu perypetiach Uber-Jason (w tej roli Kane Hodder) znajduje wehikuł czasu którym może wrócić z przyszłości do naszej teraźniejszości. Wraca i oczywiście kieruje swe kroki do Crystal Lake, gdzie natyka się....na siebie samego! Czyli na Jasona (a w tej roli dla odmiany Ken Kirzinger - Jason z FvsJ) zanim został jeszcze pojmany przez wojsko i zahibernotyzowany. Następuje śmiertelny pojedynek w którym Jason zabija Uber-Jasona. Nadmienić należy że był to pojedynek tak zaciekły i krwawy że w rejony Kryształowego Jeziora wysłano oddziały wojskowe, właśnie to z prologu Jason X.
    Głupie? Pewnie! Ale sadzę że tylko Jason może definitywnie skończyć z Jasonem; )
  • Cygaś

kurde fajne ale z tym wojskiem przesadziles
    jakby poprostu zabijali niezaleznie i przy ostatniej ofiarze sie spotkali (ona biegnie i nagle staje przed nia jason biegnie zpowrotem a tu... uber- jason oni siebie jeszcze nie widza i nagle padaja 2 ciosy odpada osobno glowa, nogi i tlow) w tym momecie zauwazaja siebie no i zaczyna sie jadka a co do koncowki to:
    w czasie walki obydwaj tona na zawsze w crystal lake wyplywa tylko maska ktora powoli doplywa do brzegu... zaciemnienie i koniec.
  • Anonim

Wiesz z tym wojskiem to chodziło mi o to żeby istniał związek między tym filmem a Jason X. Gdyby obaj mieli zginać to:
    -Jason nigdy nie trafiłby do przyszłości
    -a więc nigdy by z niej nie wrócił....
    -i nigdy nie było by tego filmu!!!
    A tak fabuła zatoczy piękno koło, zupełnie jak w pierwszym Terminatorze. A ja po prostu uwielbiam jak fabuła wraca do punktu wyjścia:)
    I dlatego w finale tylko Uber- Jason ginie. Po za tym wyobraź sobie, na dobrą spraw Jason już na wieki (efekt kołowrotka czasu) będzie pozbawiał się życia.
    Piękna kara za te wszystkie 200 trupów, he he he:)
    Ale masz trochę racji ich pierwsze spotkanie powinno wyglądać tak jak opisałeś.
  • Cygaś

no fakt to by bylo dosc ciekawe zakonczenie:)
  • Anonim

To co piszemy scenariusz i wysyłamy pocztą do New Line Cinema; )?

Ale muszę się przyznać, że do tego pomysłu zainspiroał mnie pewien fanowski plakat, który kiedyś widziałem na jakiejś stronce. Więc ten pomysł, jest taki nie dokońca mój :(

Osobiście, zawsze zastanawiałem się jak Jason poradził by sobie w sceneri zimowej. Wiecie potężna śnierzyca i kolejna grupka ludzi odcięta od świata. Ale to w sumie nic specjalnego, tylko dodane trochę śniegu.
  • Anonim

hm, akcja nad zamarznietym jeziorkiem? to brzmi obiecujaco:) wyobrazcie sobie poscig po lodowej tafli
  • Anonim

Gdyby taka wersja odniosła sukces można by ją potem przerobić na balet na lodzie :)

A na poważnie. Mam pewien pomysł na kontynuację ,,Freddy vs Jason" (zastanawiam się nawet czy może komiksu nie zrobić :). Muszę jednak wiedzieć parę rzeczy o Eliashu Vhooreesie, ojcu Jasona. Gościu ponoć pojawił się w części 9, ale to jedyny film z serii którego nie oglądałem. Oto moje pytania:
    - Facet był bohaterem negatywnym czy pozytywnym?
    -jaki był stosunek Jasona do niego? Tzn, Czy kochał swego papcia tak samo jak mamusie? I czy Eliash odwzajemniał to uczucie?
    - Najważniejsze: Czy Eliash przeżył wydarzenia w części 9 ?
    - No i co stało się z rodzeństwem Jasona (bo ponoć takowe miał)?
    Prosił bym o wyczerpujące odpowiedzi. Z góry dziękuję
  • Anonim

Chyba się nie doczekam ? :-/
  • Cygaś

to jedyna czesc ktorej nie mam na wlasnosc i widzialem ttylko raz (chujowa) ale jak ci tak bardzo zalezy to wypozycze jeszcze w tym tygodniu i odpowiem na pytania:)
  • Anonim

Dzięki, dzięki :)
  • Anonim

hm ja ci za bardzo nie pomoge bo film widzialem pod koniec lat 90tych i za bardzo go nie pamietam. w pamieci zostalo mi ze jason byl jakims robakiem i ze film mi sie nie podobal.
    ale jak zrobisz komiks to chetnie zobacze:)
  • Anonim

chmmm... Więc ja powoli już się biorę za robienie tego komiksu :), choć na razie robię tylko szkice.

Żeby jakoś go udostępnić założyłem bloga, choć na razie ani pod względem treści, ani pod względem formy nie zachwyca. Ale mam zamiar nad tym poracować; )

http://kwasibor.blox.pl/html/131072...
  • Anonim

o w morde! stary masz talent:) ja bym w zyciu tak nie narysowal. zamiesc jeszcze jakis rysunek jasona
  • Anonim

:) he he he, no pewnie że zamieszczę, nie martw się.
  • Grono.Net

To rzeczywiscie mogloby byc hmmm... platyczne. Jason mordujacy w snieznej scenerii
  • Anonim

No i proszę; )
    http://members.aol.com/spyderlord/i...
  • Anonim

Zabieram sie do szukania informacji o tym komiksie; )
  • Anonim

no nieźle, profesjonalnie rysujesz;], hmmm ciekawy moze byc komiks, a ja zawsze myslałem ze jason X nie zalicza sie do sagi "Piatek 13tego"
  • Anonim

EEEEE....jeśli chodzi o ten link: JA TEGO NIE RYSOWAŁEM!! w stanch wydawnictwo Avatar Press od jakiegoś czasu wydaje miniserie komiksowe o Freddym i Jasonie, i to jedna z ich publikacji (którą dopiero mają wydać)
  • 1
  • 2
| |

Witam wszystkich fanow Jasona Voorheesa i jego uroczej mamusi oraz calej serii piątku 13-go mile wi...

Miejsca grona (0)