-
Adoz
zapora finasnowa nie jest z góry wymyślana przez kluby tylko przez prawo w ziwązku:) niestety chce się straszne pieniądze za pseudo wyszkolenie:) w piłce amaorskiej wystarczy że się sezon wytrzyma bez piłki i jest się wolnym zawodnikiem i ma się własną kartę na ręku(tu pozostaje kwestia czy w niektórych klubach po złości ktoś nei gra na lewo na wasze karty:)).... oczywiście wszystko da się obejśc:)
Ja wraz z kolegami gramy w b-klasie ale trzeba zdac sobie sprawę z jednego nie robimy tego dla kariery(bo gdybysmy mieli prawdziwy talent to pewnie bysmy nie tulali sie po podwarszawkich wioskach:)) tylko zeby sie poruszac, zrzucic troche brzucha i najwazniejsze spedzic czas wsrod kumpli(pifko po meczu obowiazkiem).... bo pilka ma byc przyjemnscia:)))
Mnie bardziej boli iz w amatorskiej piłce musimy miec juniora a teraz kogos grajacego w wieku okolo 18lat ktory chcialby sie poruszac ze swieca szukac(wiec jesli znacie kogos z ursynowa:))??)
Ps. Amatorskie granie może byc i w IV lidze:) bo jak wam z to nie placa tzn. ze jestescie amatorami.... tak samo jak ja:)
Pzdr. -
Anonim
Ja gram na podwórku założyliśmy sobie nawet klub piłkarski. Inne podwórka też zrobiły i zrobiliśmy taką mini-ligę. -
VICTORIA SIELC
my jestesmy amatorskim klubem który nie gra w zadnej lidze, a na turniejach wygrywalismy V-VI ligowymi zespołami... :) -
Anonim
jeśli che ktoś pograć w piłkę na żywo w warszawie proponuje http://www.playarena.pl
Za Tydzień finał rozgrywek!!! -
-
damjan
http://liga.etania.pl/
amatorska liga 7 narazie 1 miejsce w bussineslidze -
KARP
wszystko to kwestia zgrania... a co do Amatorów co byście powiedzieli.. na zorganizowanie zawodów selekcji gdzie z pośród amatorów wybrano by 16... najlepszych piłkarzy... następnie dano im zawodowego trenera wysłano byle gdzie gdzie jest boisko i spokój.... i po miesiącu intensywnych treningów np Zmierzyli by się z Legia ..Polonią a może i w zależności od siły sponsorów z Reprezentacja Polski.... dochody z meczu na fundacje charytatywne; ] by raz na zawsze ocenić czy trenerzy polscy naprawdę nie maja w kim wybierać... i tak słabo się gra czy trenerzy są amatorami i nie potrafią odkrywać i przygotowywać talentów :). oczywiście selekcja sposób jej już mam zaplanowany :)