Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Myślę, że skoro na tym gronie są już tematy "Premiership" i "Primeradivision", to należałoby zrobić jeszcze temat "Serie A", gdyż jest to jedna z najlepszych lig piłkarskich świata (chociaż ostatnio osłabiona i okryta niesławą). Tak więc wpisujcie się, dyskutujcie, typujcie itd..............
  • Leila

ja jestem wieeeelka fanka Milanu :) barwy czewieni i czerni na ch koszulkach mnie normalnie wzruszaja :) mialam nawet sama zalozyc ten temat :P
  • Anonim

Wczorajsze wyniki:
    Roma - Livorno 2:0
    Fiorentina - Inter 2:3

Roma zaczyna sezon bardzo mocno. Wygrana 2:0 z Livorno. Kapitalna brama Daniele De Rossiego (widać, że potrafi używać nie tylko łokci). Łatwo dostrzec, że chcą wreszcie osiągnąć coś znaczącego , a mianowicie - zdobyć scudetto. Mają na to spore szanse, gdyż Milan ma karę w postacie ujemnych punktów, Juve pogrywa sobie w Serie B, a Fiorentina osłabiła się przed sezonem. Goźni będą Inter i Milan, chociaż Ci drudzy będą mieli arcytrudne zadanie, bo zaczynają z "-". Jeśli AC Milan zdobyłby tytuł (bez przekrętów oczywiście), to byłoby coś niesamowitego!

Inter wczoraj pokonał Fiorentinę na wyjeździe 3:2. W pewnym momencie prowadzili już 3:0!!! Jednak, wydaje się, że nie dali rady utzrymać odpowiedniej koncentracji i wbito im 2 gole. Dobrze, że tylko 2, bo przegrać prowadząc 3:0, to byłaby hańba! Jednak jeśli wyeliminują kłopoty z koncentracją, to będą wymiatać (w końcu z takim atakiem, to każda obrona musi ptrzed nimi drżeć).
  • Leila

Milan-Lazio 2-1

jestem dumna z Milanistow. chociaz bez Shevy, daja rade. Cieszy mnie gol Pippa i Oliveiry. ten ostatni otworzyl swoje konto bramkowe, strzelajac pierwszego gola w swoim debiutanckim ligowym meczu w serie a. ciesze sie. jestem dumna. i wierze w to, ze mimo, ze Milan ma ujemne punkty zdobedzie mistrzostwo. oczywiscie bez przekretow, inaczej by mi sie to nei podobalo; )
  • szczęściara:)

jak dla mnie to wygrać by mógł Inter Mediolan. Nie darzę tego klubu miłością,ale grają tam dwaj piłkarze, których uwielbiam; Luise Figo i Fabio Grosso. Gdyby był w Serie A Juwentus to bym mu kibicowala, ale niestety go zabraknie
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Serie A chyba w tym sezonie nie będzie zbyt ciekawa Roma,Inter,Milan i peleton...
  • Hubert

Forza JUVE!
  • Anonim

Wlasnie, dlatego bedzie ciekawa...nie bedzie Juve..i chyba najwczesniej za dwa lata ich zobaczymy(jak bede mieli szczescie). Inter i Roma maja ogolnie lepszy poczatek od Milanu, ale moim zdaniem Milan po jakis 6 kolejkach bedzie juz kolo nich w tabeli. Moze pokaze sie jakas inna druzyna w czolowce...
  • Anonim

a co do Ciebie Hubert to tylko tyle masz do powiedzenia? Jesli tak to sorry, ale nie rob sobie obciachu i wyjdz z tego grono. Tyle kazde dziecko umialoby napisac.
  • Hubert

A dlaczego mam niby opuscic to grono co ? Ze Juve nie ma obecnie w serie A to juz co - wynocha fanom Juventusu ? Juve kibicuje od kiedy interesuje sie piłka czyli od dzieciaka i wg mnie to nic zlego byc wciaz kibicem jednego zespolu. Jesli masz na mysli afere korupcyjna to cos Ci powiem - ja nie kibicuje sedziom, dzialaczom i innym baranom - kibicuje druzynie i pilkarzom. I tak jak to Gianluigi Buffon powiedzial ze mimo ze Juve gra w serie B to on za nic nie zmieni klubu, tak samo ja dlatego nie bede zmienial swoich pogladow bo tobie sie tak podoba.

PS: I nie porownuj mnie chlopcze z dzieckiem bo to zaloasne :)
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Mała poprawka Juve za rok wróci...
  • Anonim

Juve wruci jak zacznie wygrywac!!! A narazie remis im wpadł! Mam nadzieje ze Lazio zacznie grac i bedzie mogła grac w pucharach! Dobrze ze Roma cos tam gr ale ostanio o super puchar włoch przegreli prowadzac 3;0 wiec nie wiem jak bedzie w lidze...
  • Leila

>Brod@ napisała:
    >Wlasnie, dlatego bedzie ciekawa...nie bedzie Juve..i chyba
    >najwczesniej za dwa lata ich zobaczymy(jak bede mieli
    >szczescie). Inter i Roma maja ogolnie lepszy poczatek od
    >Milanu, ale moim zdaniem Milan po jakis 6 kolejkach bedzie
    >juz kolo nich w tabeli. Moze pokaze sie jakas inna druzyna w
    >czolowce...

lepszy poczatek mialy Inter i Roma? moze nie lepszy, tylko latwiejszy-startuja bez ujemnych pkt...
  • Anonim

Co do Interu i Romy, to zobaczymy jak sobie dziś poradzą w meczach LM.

Dla niedoinformowanych powiem, że Inter gra ze Sportingiem w Lizbonie, a Roma u siebie z (pogromcą (L)egii) donieckim Szachtarem.

Ja obstawiam zwycięstwo obu włoskich ekip, aczkolwiek boję się o postawę Interu, bo w dotychczasowych 3 meczach ze Sportingiem w Lizbonie 3 razy był bezbramkowy remis.

A co wy sądzicie o tych meczach???
  • Anonim

Inter to inter 2;2 a roma to nie wiem za kim byc w szachtarze gra Lewandowski...ale chyba jednak z 3:1 dla Romy
  • Anonim

nie znałem wyników i mało sie pomyliłem:D:D:D przynajmniej z roma bo było 4:0 a Inter przegrał 1:0
  • Anonim

Syndromu Interu w Lidze Mistrzów ciąg dalszy......................

Niech oni się wreszcie przełamią, bo te ich wpadki w LM już się nudne robią!

"A miało być tak pięknie...................."

P.s. BRAWO dla AS Roma!!! Świetny mecz. Rozpieprzyli Szachtar jak się patrzy! Zemsta jest słodka!!! Szkoda tylko, że pośrednia zemsta, ale lepsza taka niż żadna.
  • Anonim

no Lepiej zeby Legia tam grała niz Szachtar no ale coz... Inter ma przebłyski ale ten klub nie jest jakims wielkim gigantem odkat pamietam nigdy im nie szło! o Romie mozna podobnie powiedziec jedna gwiazda w takim zespole to za mało... powini sprowadzic sobie jakiegos zajebistego napastnika bo dalko nie pociagnie ale licze na nich ze zamieszaja tym roku w LM
  • Anonim

>Leila napisała:
    >>Brod@ napisała:
    >>Wlasnie, dlatego bedzie ciekawa...nie bedzie Juve..i chyba
    >>najwczesniej za dwa lata ich zobaczymy(jak bede mieli
    >>szczescie). Inter i Roma maja ogolnie lepszy poczatek od
    >>Milanu, ale moim zdaniem Milan po jakis 6 kolejkach bedzie
    >>juz kolo nich w tabeli. Moze pokaze sie jakas inna druzyna
    >w
    >>czolowce...
    >
    >lepszy poczatek mialy Inter i Roma? moze nie lepszy, tylko
    >latwiejszy-startuja bez ujemnych pkt...

Tak Leila...chodzilo mi o pkt. ujemne. Wiem zlego slowa uzylem, wiec poprawiam: mialy latwiejszy.

A co do Ciebie Hubert. Chodzilo mi o Twoja madra wypowiedz:
    "Forza Juve". Bo tyle to umie napisac moja siostra(10 lat).
  • Magdaleine.

ajaj widzę od razu spory...
    ja osobiście jestem kibicką Juve... i smutno mi że ich nie ma obecnie w Serie A, ale to dobrze że oczyszczono tam football. czekam aż zrobią coś z tym w Polsce... marzenia...
    w każdym razie liczę na szybki powrót Juve do Serie A :)

i dalej oglądam lige włoską :) ale nie kibicuję nikomu. na razie :D
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)