Piłka nożna [18382]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ten temat zamyka stawkę najlepszych lig europejskich. Liga niemiecka jest nam wyjątkowo "bliska". Nie tylko ze względu na położenie geograficzne, ale przede wszystkim dlatego, że gra tam wielu Polaków, którym gorąco kibicujemy. Z pewnością będzie o czym gadać i liczę, że będzie to bardzo owocna dyskusja.
  • Boomer

Żaluję, że nie ma już Bundesligi na polsacie sport, bo chętnie oglądałbym mecze Werderu, który ściągnął na miejsce Micoud zawodnika wg mnie bardzo perspektywicznego - Diego. Jestem bardzo ciekaw jego gry, po raczej nieudanym epizodzie w Porto.
  • Anonim

W Werderze jak narazie wymiata solidnie. Co meczyk minimum jedna asysta. REWELA!!! Bije Francuza na łeb. A jeszcz te jego genialne zagrania................poezja .
  • Anonim

Nastepna kolejka Bundesligi i moje typy na nią:

VFL - Hannover 1X (mecz zakończył się zwyciestwem Hannoveru)
    Werder - Stuttgart 1
    Nuernberg - Bochum 1
    Aachen - Moenchengladbach X2
    Bielefeld - Bayern M. 2
    Cottbus - Mainz X2
    Dortmund - HSV 1X
    Hertha - Schalke X2
    Frankfurt - L'kusen 2

Co wy macie do powiedzenia o tych grach???

• Anonim

szczególnie emocjonująco zapowiada się spotkanie Borussi Dortmund HSV...Trzymam kciuki za Borussie,ale będzie naprawde trudno bez Rosickiego,Kollera...
    Mam nadzieje na festiwal bramek w meczu Bayernu z Arminią...
    W spotkaniu Werder:Stuttgart nie mam faworyta,ale są to naprawde równe poziomem drużyny i wielu bramek nie należy się spodziewać...
  • Anonim

zawsze mi sie podobala gra HSV twarda a za razem potrafia wymienic kilka ladnych pilek dla oka na slowo bayern to chce mi sie... a werder bedzie znowu wicemistrzem za HSV oczywiscie aaaaa brawo arminia brawo wichniarek (co prawda drugi rasiak ale jak bayern pograzyl to go lubie)
  • Anonim

Nie, nie moj drogi kolego!

HSV mistrzem?! W takiej formie i z takimi ubytkami po kontuzjach?! Nigdy w zyciu.

Oto, na obecna chwile, kolejnosc wg mnie na koniec sezonu:
    1) Werder
    2) Bayern
    3) Schalke
    4) HSV
    5) Leverkusen
    6) Hertha
    7) Stuttgart
  • Anonim

A oto komplet wynikow tej kolejki Bundesligi:

VFL Wolfsburg - Hannover 1:2
    Arminia Bielefeld - Bayern Monachium 2:1
    Alemania Aachen - B>Moenchengladbach 4:2
    Werder Brema - VFB Stuttgart 2:3
    Nuernberg - Bochum 1:1
    Borussia Dortmund - HSV Hamburh 1:0
    Energie Cottbus - Mainz 2:0
    Hertha Berlin - Schalke Gelsenkirchen 2:0
    Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 3:1

• Anonim

http://sport.wp.pl/kat,1746,wid,852...

to ladnie...

w sumie dziwne tam maja prawo w Niemczech. Skoro 10 miechow temu juz raz go zlapano, to nie zabrali mu prawka? Dziwaczne :|

Ale na Oktoberfest tez bym z chcecia sie wybral :D
  • Anonim

Hehehe :):):)

Widocznie to ich taki monachijski Elton Brandao, ale.................o niebo lepszy piłkarsko. :]
  • Anonim

Mecze następnej kolejki Bundesligi i moje typy, co do wyników:

Borussia - Hannover 1 (wiem, że mecz się skończył na 2:2, ale taki typ miałem przed rozpoczęciem)
    Aachen - Bochum 1
    Bielefeld - Cottbus 1
    Frankfurt - HSV 1X
    Hertha - Stuttgart X
    Leverkusen - Schalke X2
    Nuernberg - Mainz 1
    Werder - M'gladbach 1
    VFL - Bayern 2

Wypowiadajcie się odnośnie waszzych opinii........................ ........
  • Anonim

Oto przedstawiam wyniki minionej kolejki Bundesligi:

Borussia Dortmund 2 - 2 Hannover
    Eintracht Frankfurt 2 - 2 Hamburger SV
    Arminia Bielefeld 3 - 1 Energie
    Alemannia Aachen 2 - 1 Bochum
    Nurnberg 1 - 1 Mainz
    Werder Brema 3 - 0 Borussia M.
    Wolfsburg 1 - 0 Bayern Monachium
    Hertha Berlin 2 - 2 VFB Stuttgart
    Bayer Leverkusen 3 - 1 Schalke 04

• angelos!s

hannover wygra lige dopiero sie rozgrzewa!!
  • Anonim

Czloweiku, nie zartuj, bo to nawet smieszne nie jest.
  • Achilles

Hannover nie ma szans, ja liczę na Borussię Dortmund lub Werder Bremen.
  • Anonim

Narazie moja kolejność na koniec sezonu jest taka:
    1) Werder
    2) Schalke
    3) Bayern
    4) Borussia
    5) Leverkusen
    6) HSV
    7) Hertha
    8) Stuttgart

Aczkolwiek muszę powiedzieć, że po tym co widziałem w obecnym sezonie Bundesligi, to już nic w tej lidze mnie chyba nie zaskoczy. Tak słabego poziomu tych rozgrywek jeszcze nie pamiętam. Nie ma ani jednej obecnie bdb drużyny, a mistrz kraju przegrywa z beniaminkami np. Arminią czy cieniasami jak Wolfsburg. ŻENADA!!! Dużo lepsza jest wg mnie Ligue 1 gdzie w tym roku poziom jest naprawdę bardzo wysoki.
  • Anonim

Mecze najbliższej kolejki Bundesligi i moje przypuszczeni, co do wyników:

Mainz - Aachen 1
    Bayern - Hertha 1X
    Bochum - Werder 2
    HSV - Schalke X2
    Hannover - Frankfurt X2
    Moenchengladbach - Wolfsburg 1X
    Stuttgart - Leverkusen X2
    Cottbus - Dortmund X2
    Nuernberg - Bielefeld 1X
  • Boomer

w meczu na szczycie Werder Brema pokonał Bayern 3:1. Piękna bramka Diego :D
  • Anonim

wlasnie zakonczyl sie szlagierowy pojedynek pomiedzy Werderem a Bayernem. Bremenczycy wygrali spotkanie 3:1.

Mecz byl dosc wyrownany, z lekka przewaga gospodarzy. Z obu stron pilkarze stwarzali sobie wiele okazji strzeleckich, jednak dzisiaj Bremenczycy okazli sie skuteczniejsi.

1szego gola zdobyl sprowadzony przed sezonem z Porto, brazylijczyk Diego. Jest to juz jego 2gie trafienie z rzedu (trafil tez w meczu LM przeciwko Levskiemu Sofia).

2ga bramke zdobyl przepieknym strzalem z rzutu wolnego Pierre Wome. Huknal on praktycznie nie do obrony i wydawalo sie, ze juz jest po meczu.

Niedlugo po 2gim trafieniu Bremenczykow, po rozegraniu rzutu wolnego, trafil dla Bayernu Makaay. Bramka byla swoistej urody, gdyz Holender zdobyl ja strzelajac z tzw. nozyc. Monachijczykom do wyrownania brakowalo juz tylko jednego trafienia. Z tym momentem mecz stal sie ciekawsz, obie druzyny sie odslonily i ogladalismy wiele ciekawych akcji z obu stron.

Gdy Bayern potrzebowal bramki by wywiesc z Bremy chocby jeden punkt, to gospodarze zdobyli bramke na 3:1. Po akcji prawym skrzydlem i dosrodkowaniu Pierre'a Wome, pilke do wlasnej bramki skierowal Lucio. Tym samym ustalil on wynik meczu.

Po tej bramce Werder jeszcze dwukrotnie zagrozil bramce Kahna - strzaly Hunta i Diego. Natomiast Bayern stworzyl sobie jedna dogodna sytuacje, ktorej nie zdolal wykorzystac.

Tak wiec szlagier w tej kolejce Bundesligi dla Werderu, ktory lideruje w tabeli. Natomiast szanse Bayernu na obrone tytulu maleja, bo to juz 3cia porazka klubu z Monachium w tym sezonie ligowym, czago nastepstwem jest dopiero 4ta lokata.
  • Boski Oski

Fakt,Bayern Gra słabo,ale dopadnie rywali i Lidze i rozniesie Real M w Champions Lague
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)