-
Anonim
-
...can you imagine no love?
ćwiczyć? trenować?
Głupie pytanie głupia odpowiedź. A raczej...retoryczne pytanie i oczywista odpowiedź:/ -
Anonim
a mnie zawsze uczyli że nie ma głupich pytań.
jemu pewnie chodziło o konkretne ćwiczenia a nie takie ogólniki. Ja niestety nie jestem w stanie nic podpowiedzieć. -
Anonim
-
-
Anonim
Ja mam takie proste ćwiczenia głównie na czucie piłki, które wyniosłem z treningów. Wykopujesz sobie piłkę w powietrze (na np. 20 metrów) i na gasisz ją na palcach i tak na zmianę obiema nogami. Jeśli masz z kim trenować to tylko lepiej, tu wachlarz zabaw z piłka jest olbrzymi - ja bardzo lubię 'jedno' tzn. podajecie sobie piłkę, nie może ona dotknąć ziemi wszystko za zasadzie przyjmujesz piłkę z powietrza jedną nogą podajesz drugą. Dobre jest też szydełko i jego odmiany, czyli piłeczka na ziemi miedzy nogami i lecimy po długości boiska odbijając wewnętrzną stroną stopy (lub co drugie odbicie z piętki). Ogólnie jest tego od groma, najlepiej zapisać się na trening albo podpatrzeć jak trenują inni -
KĘDZIOR
Nie baw sie w zabawy z pilka bo to mozna porobic dla przyjemnosc i samemu. Cwicz zwody najpierw sam z pilka i jak bedzie coraz lepiej to staraj sie w mecz przeciwko innym no ale techniki samej w sobie nie mozna sie nauczyc mozna ja doskonalic. -
Anonim
albo ćwiczenia z malutką piłeczką np.tenisową...jakieś slalomy itp...
to jest dobre...z treningów wyniosłem:] -
adaśq
Ronaldinho za młodu grał z psem a Del Piero w ciemnym garażu żonglował piłeczką tenisową; P -
Anonim
tak a ja z pileczka od pimponga przed matka uciekalem... wez to sa sciemy! -
Anonim
Powiem wam że się bawię piłeczką od tenisa a puźniej przerzucam się na normalną i uczuje efekty noga musi idealnie się dopasować do tenisowej tu niema czasu na błędy im dokładniej tym więcej żąglerek puźnej normalna piłka to pestka przy niej więc chłopaki któży proponowali piłeczke od tenisa widać że mają pojęcie
Czekam na jeszcze ciekawesze propozycje oraz doświadczenia
wkońcu grono piłki nożnej :D dzięki -
Anonim
Przypominam tylko, że technika w piłce nożnej dzieli się na 3 główne składowe (każdy trener z łbem na karku Ci to powie): przyjęcie, prowadzenie i uderzenia piłki - więc z tym żonglowaniem tenisówką to ma tylko tyle wspólnego, że wyczuwasz pracę organizmu, bo ustawienie stopy przy odbiciu piłki nożnej, a tenisowej jest zupełnie inne, no chyba że preferujesz futsal -
kαrolinkα .
Ja proponowałabym poćwiczenie zwodów, może żonglerka.... proponuje przyjsć na trening i popatrzeć jak inni to robia lub zacząc chodzić do drużyny... ja gram z chłopakami jako jedna dziewczyna i naprawde specjalnie gram z nimi (wiadomo ze sa troche lepsi ode mnie) zeby uczyć sie od lepszych... dziwi mnie reakcja niektórych chłopaków na temat tego ze dziewczyna gra a ja naprawde wiem co mówie bo gram w gałe od kiedy skończyłam 7 lat..... -
Anonim
Podziwam oby więcej takich dziewczyn jak ty :D jeżli chodzi na odpowedz kolegi gram w klubie i chciałbym mieć dobrą technike myśle że piłeczka od tenisa przyszpiesza nogę dlatego dodałem ją jako element treningu wzorcuje się na takich piłkarzach ja Ricardo Quaressma lub Roben bo mniej wiecej taką rolę w kulubie dostaje a ona wymaga szybkosci i świetnej techniki w zwodzie daltego o to pytam -
KĘDZIOR
Wycwicz sobie do perfekcji jeden czy trzy zwody. Jezeli dolozysz do tego szybkosc to cud moid malina. Dla mnie najwazniejsze zeby nie bawic sie w "kiwanie" bez sensu czyli ze kiwasz i kiwasz a nie zdobywasz terenu. Pocwicz nad balnsem ciala zwodami nadaj temu dynamike i i bedzie cacy:) -
kαrolinkα .
>(L)KĘDZIOR( L) napisał
>Wycwicz sobie do perfekcji jeden czy trzy zwody. Jezeli
>dolozysz do tego szybkosc to cud moid malina. Dla mnie
>najwazniejsze zeby nie bawic sie w "kiwanie" bez sensu czyli
>ze kiwasz i kiwasz a nie zdobywasz terenu. Pocwicz nad
>balnsem ciala zwodami nadaj temu dynamike i i bedzie cacy:)
To też bardzo dobry sposób, zgadzam sie z Toba -
Havaj ™
-
kαrolinkα .
-
Anonim
-
Havaj ™
>Karo(L)a Legioniści zapraszajcie napisała:
>do kogo to pytanie??
a Ty w jakim??:) -
kαrolinkα .
ja nie gram w klubie...chodze grać na sks z chłopakami no i gram w reprezentacji szkoły...ale mam zamiar znaleźć se jakiś dobry klub i sie tam zapisać