Piłka nożna [18382]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Patrykuss

Nowa dyscyplina sportu polegająca na wykonywaniu tricków piłkarskich różnymi częściami ciała -,^ Każdy interesujący się piłką nożną pewnie jest zainteresowany tą sztuką; )

Dla wtajemniczonych:

Mistrzostwa Polski Freestyle Football odbedą się w Zawierciu w dniach 29 oraz 30 sierpień:
    - Eliminacje 29 Sierpień - Piątek od godziny 16:00
    - Finał 30 Sierpień - Sobota od godziny 10:30

Triki piłkarskie ( Air )
    W eliminacjach weźmie udział 30 graczy, z tego do finału dostanie się tylko 10 graczy. Każdy z graczy będzie miał 2,5 minuty na demonstracje swoich umiejętnośći w eliminacjach, oraz 2 minuty na demonstracje swoich umiejętności w Finale.
    Każdy zawodnik dostarcza swój utwór nagrany w Formacie Audio. Każdy zawodnik ma mieć własną płytę( na płycie nie może znajdować się podkład dla więcej niż jednej osoby). Płytę należy czytelnie podpisać Imieniem i nazwiskiem drukowanymi litereami.

Gra 2 vs 2 ( Ground ) W eliminacjach weźmie udział 16 drużyn podzielonych na 4 grupy po 4 drużyny. W grupach zagra każdy z każdym. Czas trwania meczu w eliminacjach jak i w finale to 3 minuty. Z grupy wychodzi tylko jedna drużyna. Finał zostanie rozegrany na zasadzie pucharu ( kto przegra odpada).

Nocleg i Wyżywienie.
    Nocleg zapewniamy dla około 43 osób za darmo. Pierwszeństwo będą miały osoby, które biorą udział w Kategori Air ( triki piłkarskie) oraz osoby, które przyjeżdzają na impreze z dalszych regionów Polski. Nocleg zapewniamy tylko i wyłącznie z piątku na sobote ( 29 na 30 sierpień ).
    Wyżywienie każdy zapewnia sobie we własnym zakresie.

Zapraszamy do zgłaszania się na Mistrzostwa Polski poprzez karty zgłoszeniowe. Po kliknięciu uzyskacie więcej informacji potrzebnych to przesłania karty zgłoszenia.

http://www.freestyle-lg.com/strona,...
  • Anonim

ja kocham pilke, ale nie freestyle. freestyle'owcy zwykle nie sprawdzają się w rozgrywkach druzynowych. pilka nozna to sport zespolowy.
  • Anonim

Zgadzam się z tym, znam jednego gości a ktury umie freestyle i mówi że jak nie bedzie grał w polu to odejdze bo trener go stawia na bramie a on ma 19lat
  • Patrykuss

>.p. napisał: freestyle'owcy zwykle
    >nie sprawdzają się w rozgrywkach druzynowych. pilka nozna
    >to sport zespolowy.

Prawie wszyscy trenujący freestyle których znam bardzo dobrze sprawdzają się drużynowo, nie wiem gdzie takie głupoty wyczytałeś

• Michael

Moze sie wybiore:P
  • Anonim

>Patrykuss napisał
    >>.p. napisał: freestyle'owcy zwykle
    >>nie sprawdzają się w rozgrywkach druzynowych. pilka
    >nozna
    >>to sport zespolowy.
    >
    >Prawie wszyscy trenujący freestyle których znam bardzo
    >dobrze sprawdzają się drużynowo, nie wiem gdzie takie
    >głupoty wyczytałeś
    >
    >

nie wyczytalem, tylko widzialem na wlasne oczy. freestyle'owcy w druzynie grają solo. klapki na oczy i przed siebie.
  • Anonim

Heh... Freestyle a football to 2 odzielne style gry... w Freestylu nie ma czegoś takiego żę przypie*rdolisz w bramke z całej siły tutaj liczy się technika... Może niektóre elemnty z freestylu przydają się potem w piłce nożnej np. technika.
  • BaCzEk ZąBkI CiTy

(L)P!@$3K(L) ma racje bo freestyle koncentruje sie na zrobieniu np dobrego triku...:D ja to dobrze wiem bo sie juz nawet dlugo ucze freestyle:)
  • Anonim

Tak kurwa co wy pirdolicie free to wy nawet nie wiecie o co w tym chodzi (liczy sie nie do freestylowców) Nasza grupa powstala około rok temu i nazywa się TFT '07 GRÓJEC bedziemy pod koniec tego tygodnia otwierać własną szkołke free i za free wy leszccze i co na to powiecie i wyskakujecie z teksktu że football to gra zespołowa widocznie nie umiecie grać bo każdy mlody talent wieeeeee że albo podajesz albo lecisz i kitujesz.taka jest gra musisz mieć ją w glowie a 2 to muszągrać na ciebie.wpadniemy na stówę na mistrzostwa bo już robimy sami wystepy i pomocą innych.zapraszamy na kontakt z nami i słuchajcie hh do tego.ziomki elo
  • Anonim

A pożniej tacy jak my zgadnijcie głąby co robią wyjeżdzają na zachod i dojeżdzają naszych biało czerwonych.
  • Anonim

to jeszcze malo widziałes
  • Anonim

Jak przycisnął ... xD
  • Wasil68

To ty chyba nie znasz takich freestyle'owców jak Edward Van Gils albo Nabil...... zobacz sobie jak sie sprawdzają w grze zespołowej http://www.topfutsal.nl
  • najxa

a ja nie mam nic do freestylowcow :p bo to jest fajne i sama zaczęłam przez kumpla sie uczyć xD
    i to ze sie nie sprawdzają na boisku to nie prawda bo jak są dobrzy to sie sprawdzają :P chyba,że sie im nie chce :)
  • Anonim

Jak ktoś jest skrzydłowym, szybki, panuje nad ground freestylem (czyli śmiga piłką po ziemi, nie w powietrzu) i w miarę silny, jest prawie że nie do zatrzymania, może iść solo, a czy będzie grał drużynowo leży w jego kwestii. Freestyle tego nie wyklucza, proste.
  • Anonim

wiecie ,spójrzcie praktycznie, każdy kto gra w piłkę próbował kiedyś freestyle ci którym się to spodobało zostali przy tym i próbują wykorzystać to w grze drużynowej a ci co nie ćwiczyli to boją się sami pobiec na bramkę(nie mówię że wszyscy ale większość) bo myślą że zaraz ktoś im zabierze piłkę więc podają a potem mają pretensję do tych drugich dlaczego chcieli spróbować własnych sił...
  • Anonim

płoć a mógłbyś mi wytłumaczyć jak sie robi np. x2 ATW?Bo Normalnie ATW potrafię ale powtórzyć kolejny raz bez przerwy jakoś nie udaje mi się:/Muszę przyjąć piłkę na nogę i dopiero wtedy próbuję
  • Anonim

Bo musisz nauczyć się odbijać piłkę zewnętrzną/wewnętrzną częścią stopy, a nie środkiem.
  • Wisien

> wiecie ,spójrzcie praktycznie, każdy kto gra w piłkę próbował kiedyś freestyle ci którym się to spodobało zostali przy tym i próbują wykorzystać to w grze drużynowej a ci co nie ćwiczyli to boją się sami pobiec na bramkę(nie mówię że wszyscy ale większość) bo myślą że zaraz ktoś im zabierze piłkę więc podają a potem mają pretensję do tych drugich dlaczego chcieli spróbować własnych sił...

Tylko jest jeden problem, jak taki milosnik freestyle sie rozpedzi i zacznie mieszac, to sa dwa mozliwe wyjscia:
    1. Ktos mu w koncu gdzies wsadzi noge i zabierze pilke po przejsciu jednego lub kilku, a kumple z jego druzyny beda stali i sie wnerwiali, ze nie dosc ze nie podaje, to jest lamer i traci niepotrzebnie.
    2. Przejdzie wszystkich na boisku po kilka razy w jedna, w druga, nawet strzeli bramke, ale kumple beda sie wnerwiali ze oni sa na tym boisku zbyteczni i pojda na piwo.

Dlatego w pilce sa 2 podstawowe zasady:
    1. To jest gra ZESPOLOWA.
    2. Jesli technika to UZYTKOWA.

Nie ma nic zlego w tricku/zwodzie, ale tylko wtedy jesli robi to cala druzyna i daje to jakies efekty na boisku.
  • Anonim

wewnętrzną potrafię ale zewnętrzną muszę sie jeszcze nauczyć
  • 1
  • 2
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)