-
Anonim
tak szukałem w tym gronie takiego tematu i jakoś się go nie dopatrzyłem więc postanowiłem go założyć bo jestem ciekaw jakie są Wasze typy. wedlug mnie pierwsza piątka powinna wyglądać tak:
1.Pele
2.Luzi Nazario de Lima Ronaldo
3.Zinedine Zidane
4.Diego Maradona
5.Johan Cruyff -
Rufu$
1.Pele
2.Maradona
3.Zinedine Zidane
4.van Basten
5. ś.p Kazimierz Deyna -
Piter
1. Pele
2. Johann Cruijff
3. Marco Van Basten
4. Marco Van Basten
5. Diego Maradona
6. Franz Beckenbauer
7. Zinedine Zidane
8. Bobby Charlton
9. Eric Cantona
10. Ja:) -
Anonim
przypomniałem sobie jeszcze dwóch znakomitych piłkarzy:Ferenc Puskas, o którym większość osób slyszala, a drugi z nich to Arthur Friedenreich, oglądałem kiedyś o nim film dokumentalny, strzelił wiecej bramek niż Pele. Tu macie link do wzmianki o nim http://pl.wikipedia.org/wiki/Arthur... -
-
Anonim
-
*
-
★☆ Bueno ☆★
1. Diego Maradona
2. Marco Van Basten
3. Pele
4. Zinedine Zidane
5. Gabriel Batistuta
6. Michel Platini
7. Juan Sebastian Veron -
Anonim
kolejnośc przypadkowa: ( 10 najwiekszych )
Pele
Maradona
Platini
Eusebio
Van Basten
Cruijf
Zidane
Ronaldo( Luis Nazario de Lima)
Smeichel
Raul
mógłbym wymienic jeszcze 100 wybitnych...
-
mikołaj
-
Kuba
1. Zinedine Zidane
2. Ronaldo
3. Diego Armando Maradona
4. Franz Beckenbauer
5. Peter Schmeichel -
شلع
Wyżej wymienieni.
Uważam że Figo jest niczego sobie... Jak dla mnie mistrz :) -
★☆ Bueno ☆★
-
Anonim
-
madafaka
-
Kurnik
1Maradona
2 Pele
3 Zidane
4 Cruyf
5 Van Basten
6 Alfredo Di Stefano
7 Puskas
8 Best
9 Koeman
10 Bechkenbauer
5 Jeszcze grających najlepszych
1 Raul
2 Sedorf
3 Ronldo(pulchny)
4 Henry
5 Giggs -
Jeśli Wasze wybory nie będą argumentowane to temat zostanie skasowany, bo w tej formie nie ma najmniejszego sensu.
Pozdrawiam -
>Micromachine napisał
>Jeśli Wasze wybory nie będą argumentowane to temat
>zostanie skasowany, bo w tej formie nie ma najmniejszego
>sensu.
>
>Pozdrawiam
Dodam od siebie, że prócz argumentacji lepiej by było byście nie podawali piłkarzy,którzy żyli przed Wami lub nigdy ich na oczy nie widzieliście choćby w skrótach meczowych bo to też w takiej formie sensu nie ma.
Też pozdrawiam. -
Anonim
Raul- symbol mojego ukochanego klubu, wzór do nasladowania jesli chodzi o gre w napadzie, najlepszy snajper w historii Ligi Mistrzów, kapitan Realu , wielokrotnie król strzelców ligi hiszpańskiej, ma na swoim koncie mistrzostwa hiszpanii i Lig iMistrzów, Puchar Króla i SuperPuchar Europy itd itp..
do tego spoko koleś - jednym słowem mój ulubiony piłkarz
-
Magazyn Futbol
W czerwcowym numerze Magazynu Futbol możeczie zobaczyć naszą listę 100 najlepszych polskich piłkarzy. Zbigniew Boniek zajął pierwsze miejsce - czy zasłużenie?
Na stronie http://www.magazynfutbol.pl możecie poznać nasz ranking i oddać swój głos na TOP3 polskich piłkarzy w historii.
Jeśli chcecie zmienić kolejność całej setki, wyślij swój prywatny ranking mailem na adres: online@sportlive24.pl
W ten sposób weźmiecie udział w stworzeniu rankingu Czytelników, który opublikujemy w lipcowym numerze "Magazynu Futbol". -
_JoHnY_
To są moje typy, ale przyznaje, że nie wszytkich wybitnych piłkarzy pamiętam, ale na pewno Ci powinni się znaleźć w 20 najlepszych:
1. Pele - najwybitniejszy piłkarz Brazylii, narodu futbolowego, obdarzony niewiarygodnym talentem, od Maradony lepszy był swoim wzorowym zachowaniem na boisku i po za nim, niedościgniony wzór do naśladowania.
2. Diego Maradona - najwybitniejszy piłkarz Argentyny, bożyszcze własnego narodu, piłkarz na tyle wybitny, że nie trzeba nic o nim pisać, by uzasadnić jak wielkim zawodnikiem był. Choć wymaga uzasadnienia dlaczego nie należy mu się numer 1., ale zrobiłem to przy uzasadnieniu numeru 1.
3. Zinedine Zidane - (przyznaje po prostu mój ulubiony piłkarz) był takim zawodnikiem dla Francji, jak Pele i Maradona, odpowiednio dla Brazylii i Argentyny. Wydaje mi się, że zaraz po Maradonie, posiadał najwyższe umiejętności techniczne, do których nie wielu zawodników będzie w stanie kiedykolwiek dorównać. W swojej szczytowej formie, na boisku miał oczy do o koła głowy i sprawiał wrażenia jakby wiedział jak będzie poruszał się każdy zawodnik na boisku, sędziowie i jakie wskazówki będzie dyktował przeciwnikom ich trener. Bez niego Francja nie osiągnęła by MŚ w 1998 i ME w 2000, a o Realu bez niego, nie można by było mówić Galacticos.
Ernest Wilimowski - piłkarz niewiarygodnie wybitny jak na polskie realia, choć przez wielu zapomniany, szkoda, że żył w tak fatalnych czasach i nie grał tylko dla Polski
Marco van Basten - najmniej go znam, ale jego niektóre bramki, robią ogromne wrażenie
Kazimierz Deyna - nieodżałowana strata Polskiej społeczności futbolowej, gdyby żył w dzisiejszych realiach, lecz szybko wyniósł się z Polski, to o nim mówiono by jak o największej gwieździe wszech czasów
Michel Platini - prezydent UEFA, zaradny na boisku jak i po za nim, dobry technik, ale gorszy od Zidana
Zbigniew Boniek - chyba najwybitniejszy polski piłkarz, ale to tylko on tak na prawdę, zrobił w Europie prawdziwą karierę, we Włoszech uwielbiany chyba jeszcze bardziej niż w Polsce
Skomentujcie moje zdanie...