Piłka nożna [18382]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał

No to jedziemy już w oficjalnym wątku...; )

• Szopen

Ja jako Czarnego Konia Mistrzostw Świata postawił bym na Serbie bardzo dobra obrona wszyscy zawodnicy z ich składu świecą formą w tym sezonie.
  • Kacper AKA Kalul

Serbia naprawde niezle spisała sie w eliminacjach. ich forme moga zweryfikowac juz mecze grupowe gdzie zagraja kolejno z Ghana, Niemcami i Australia.

ja jestem ciekaw postawy naszych rywali grupowych w eliminacjach i poludniowych sasiadów - Słowaków. czy ich dobra postawa byla wynikiem tylko klasy przeciwników czy moze jednak cos w tym zespole jest. wydaje mi sie ze beda walczyc z Paragwajem o awans do 1/8 finału, bo z Wlochami problemy beda mieli napewno, a wrecz przeciwnie z Nowa Zelandia.
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Ja myśle że Paragwaj może przejśc jak burza faze grupową.

BTW.
    Wrzucam tak dla hecy plan transmisji może komuś się przyda:)

11 czerwca 2010
    16:00 A RPA - Meksyk TVP2
    20:30 A Urugwaj - Francja TVP1

12 czerwca 2010
    13:30 B Korea Południowa - Grecja TVP1
    16:00 B Argentyna - Nigeria TVP2
    20:30 C Anglia - USA TVP2

13 czerwca 2010
    13:30 C Algieria - Słowenia TVP1
    16:00 D Serbia - Ghana TVP2
    20:30 D Niemcy - Australia TVP1

14 czerwca 2010
    13:30 E Holandia - Dania TVP1
    16:00 E Japonia - Kamerun TVP2
    20:30 F Włochy - Paragwaj TVP1

15 czerwca 2010
    13:30 F Nowa Zelandia - Słowacja TVP1
    16:00 G Wybrzeże Kości Słoniowej - Portugalia TVP2
    20:30 G Brazylia - Korea Północna TVP1

16 czerwca 2010
    13:30 H Honduras - Chile TVP1
    16:00 H Hiszpania - Szwajcaria TVP2
    20:30 A RPA - Urugwaj TVP2

17 czerwca 2010
    13:30 B Argentyna - Korea Południowa TVP1
    16:00 B Grecja - Nigeria TVP2
    20:30 A Francja - Meksyk TVP2

18 czerwca 2010
    13:30 D Niemcy - Serbia TVP1
    16:00 C Słowenia - USA TVP2
    20:30 C Anglia - Algieria TVP1

19 czerwca 2010
    13:30 E Holandia - Japonia TVP1
    16:00 D Ghana - Australia TVP2
    20:30 E Kamerun - Dania TVP2

20 czerwca 2010
    13:30 F Słowacja - Paragwaj TVP1
    16:00 F Włochy - Nowa Zelandia TVP2
    20:30 G Brazylia - Wybrzeże Kości Słoniowej TVP1

21 czerwca 2010
    13:30 G Portugalia - Korea Północna TVP1
    16:00 H Chile - Szwajcaria TVP2
    20:30 H Hiszpania - Honduras TVP1

22 czerwca 2010
    16:00 A Francja - RPA TVP2/ Meksyk - Urugwaj TVP SPORT
    20:30 B Grecja - Argentyna TVP1/Nigeria - Korea Południowa TVP SPORT

23 czerwca 2010
    16:00 C Słowenia - Anglia TVP1/USA - Algieria TVP SPORT
    20:30 D Ghana - Niemcy TVP2/ Australia - Serbia TVP SPORT

24 czerwca 2010
    16:00 F Słowacja - Włochy TVP1/ Paragwaj - Nowa Zelandia TVP SPORT
    20:30 E Kamerun - Holandia TVP2/ Dania - Japonia TVP SPORT

25 czerwca 2010
    16:00 G Portugalia - Brazylia TVP2/ Korea Północna - Wybrzeże Kości Słoniowej TVP SPORT
    20:30 H Chile - Hiszpania TVP1/ Szwajcaria - Honduras TVP SPORT

26 czerwca 2010 - 1/8 finału
    16:00 A1: 1. A - 2. B TVP1
    20:30 A3: 1. C - 2. D TVP2

27 czerwca 2010 - 1/8 finału
    16:00 A4: 1. D - 2. C TVP2
    20:30 A2: 1. B - 2. A TVP1

28 czerwca 2010 - 1/8 finału
    16:00 A5: 1. E - 2. F TVP2
    20:30 A7: 1. G - 2. H TVP1

29 czerwca 2010 - 1/8 finału
    16:00 A6: 1. F - 2. E TVP2
    20:30 A8: 1. H - 2. G TVP1

2 lipca 2010 - 1/4 finału
    16:00 V3: zwycięzca A5 - zwycięzca A7 TVP2
    20:30 V1: zwycięzca A1 - zwycięzca A3 TVP1

3 lipca 2010 - 1/4 finału
    16:00 V2: zwycięzca A2 - zwycięzca A4 TVP1
    20:30 V4: zwycięzca A6 - zwycięzca A8 TVP2

6 lipca 2010 - 1/2 finału
    20:30 H1: zwycięzca V1 - zwycięzca V3 TVP1

7 lipca 2010 - 1/2 finału
    20:30 H2: zwycięzca V2 - zwycięzca V4 TVP2

10 lipca 2010 - mecz o 3. miejsce
    20:30 przegrany H1 - przegrany H2 TVP2

11 lipca 2010 - FINAŁ
    20:30 wygrany H1 - wygrany H2 TVP1
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Spore wątpliwości dotyczą także Włoskiej kadry.
    Cannavaro,Grosso,Zambrotta,Cam oranesi,Gattuso,Rossi to zawodnicy którzy mieli wyjątkowo słaby sezon a znalezli się w kadrze.
    Moim zdaniem zbyt mało jest graczy którzy są gotowi,zbyt wiele jest wypalonych gwiazd i zawodników dobrze się zapowiadających.
  • Tomek'

>Szopen napisał
    >Ja jako Czarnego Konia Mistrzostw Świata postawił bym na
    >Serbie bardzo dobra obrona wszyscy zawodnicy z ich składu
    >świecą formą w tym sezonie.

Poprzednio też im super poszło w eliminacjach a później co? Klapa totalna.

Ja bym w tej roli widział jakiś kraj afrykański- WKS, Ghana, albo kraj z Ameryki Południowej np Chile.

Osobiście liczę na dobrą postawę Anglików i Włochów.

Anglia w końcu ma dobrego trenera, który potrafi utrzymac dyscyplinę i poukładać zespół na boisku. A Włosi to zawsze Włosi mogą grać słabo, ale zawsze są groźni:)
  • .........; -)

>░▒▓█ I am █▓▒░Legend napisał
    >Ja myśle że Paragwaj może przejśc jak burza faze
    >grupową.
    >
    >BTW.
    >Wrzucam tak dla hecy plan transmisji może komuś się
    >przyda:)
    >
    >
    Skąd masz ten cały rozkład ?

Świnki , które pracują w piątki, będą lecieć na łeb na szyję w piątek na II połowę meczu otwarcia ] : - >

Raj dla koneserów piłki nożnej i zarazem przekleństwo dla tych, co zakuwają do sesji na zakończenia roku.

Aha...tak sobie typuję teraz przed mistrzostwami.
  • .........; -)

c.d.

1) Brazylia - poza Europą jak zwykle kandydat nr 1 do mistrza świata. Oni nawet jak grają słabgo , to wygrywają częstokroć.

2) Ten rok liga angielska słabo w pucharach europejskich i idąc tropem Hiszpanii , która też nic nie wygrywała, teraz oni mogą coś ugrać i odbić sobie niepowodzenia dotychczasowe.
    W końcu TO zdecydowanie ostatni dzwonek dla takich gwiazd jak Terry, Lampard, Gerrard itp. aby zdobyć coś z reprezentacją.

3) Hiszpania - mistrz Europy aktualny złożony pewnie z gwiazd Barcelony, Realu oraz gwiazd z czołowych klubów z Anglii ( Arsenal, Liverpool)

Argentyna nie przemawia do mnie raczej ze względu na słabą grę reprezentacji i chyba Diego Armando nie jest zdolnym trenerem. Eliminacje słabo. Brazylia ich ogrywała w meczach o pietruszkę .

Choć skład Argentyny może imponować, to nie z tym trenerem i jego powołaniami to max.1/4

Francja - szkoda gadać . Od lat nic nie prezentuje na arenie międzynarodowej.

Słabo, słabo, słabo.....jeszcze ten rewanż z Irlandią smrodu zostawił.....

Niemcy ? mhm.....zawsze niby nie należą do grona faworytów , a finały osiągają w których to jednak.........przegrywają od kilkunastu lat :)
    ME z Hiszpanią, z Brazylią w 2002 itd.
    Sądzę, że po raz pierwszy szybko odpadną.

Czarny koń ? Nie mam pojęcia. Jakby czarny, to wydawałoby się, że z Afryki jakiś delikwent (WKS ? ) tym bardziej, że MŚ I raz w AFryce.

Ale na czarnego konia typowałbym Meksyk jednak. Spodziewam się, że USA też sprawią jakąś sensację z wyżej utytułowanym rywalem.

Ale jak ktoś pisał we wcześniejszym poście ktoś z 3ki:
    - Brazylia
    - Hiszpania
    - Anglia

reszta "nie przemawia" raczej na mistrza

P.S. Zapomniałem o Włochach - od zdobycia MŚ przed 4ema laty NIC nie znaczą w Europie włączając ligę ( Mourinho jedynie miesza). Plejada podstarzałych gwiazd ( PIrlo, Gatusso itd. , Del Piero)
    No i raczej nie obrania się trofeów- klątwa pewne będzie trwać....
  • Smoku

>.........; -) napisała:
    >Ale jak ktoś pisał we wcześniejszym poście ktoś z 3ki:
    >- Brazylia
    >- Hiszpania
    >- Anglia
    >
    >reszta "nie przemawia" raczej na mistrza

W 100% się zgadzam, ja osobiście sympatyzuję z Hiszpanią. Jest tam masa zawodników, których bardzo lubię (Xavi, Iniesta, Busi, Villa, Torres, Pique, Cesc, Puyol, Silva).
    Poza tym to oni mają największą szansę na zwycięstwo, przemawiają za nimi ME i eliminacje ze 100% zwycięstw.
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

BTW Del Piero nie jedzie a on akurat by się przydał bo z weteranów prezentuje się najrówniej.

Co do Hiszpanii to faktycznie na papierze wygląda najlepiej.VDB zabierze do RPA cały wagon mistrzów na swoich pozycjach i niegorszych dublerów.
    Ale ciężar bycia faworytem może byc dla nich za ciężki.

Brazylia i Argentyna zapłacą za to że nie zabrali najlepszych kopaczy,polecą głowy ale nie bądzie kompromitacji.

A może Angole? Muszą zdjąc presje z Rooneya który przyjedzie na Mundial rozklekotany i może się rozsypac.
    Prawdą jest że pokolenie Rio,Lampard,Gerrard ma ostatnią szanse by na tym froncie zdobyc coś konkretnego.Nie moge przebolec że nie pojedzie Young,szkoda chłopaka.

Zdecydowanie trzeba brac pod uwage ekipe z Afryki. Ghana,WKS i Kamerun mają doświadczenie,klimat im też będzie pomagał,zawodników mają nienajgorszych.
  • Kacapa

heh, nie wierzę że MŚ zdobędzie jakaś Afrykańska drużyna, mogą co najwyżej nieco namieszac ale 1/4 to max.
    Francja to Francja w 2002 zagrali fatalnie w 2006 dotarli do finału mimo że grali słabo kto wie jak będzie w tym roku
    Włosi mają świetnego trenera a także nie przegrali żadnego meczu w eliminacjach.
    Typujecie Anglików a kiedy oni ostatnio osiągnęli coś na arenie międzynarodowej ?
    Niemcy no nigdy nie są w gronie faworytów a mimo to są znaczącą ekipą w niemal każdym turnieju
    Widzę że w Holendrów i Portugalczyków nikt nie wierzy; p
    O Argentynie i Brazylii nie chcę się wypowiadac, po prostu nie mogę się pogodzic z decyzją Dungii i Maradony ...

Hiszpania faworytem mistrzostw jak widac jednogłośnie.
  • Kacper AKA Kalul

Hiszpania napewno faworytem. Del Bosque bedzie mogl rotować składem jak bedzie chciał i jakosci gry na tym nie straci.
    to ja odniose sie do Portugalczyków i Holendrów. Portugalia ma w swoim skladzie wybitnych graczy ale chyba nie ma trenera ktory ułożyłby odpowiednio te wszystkie gwiazdeczki.
    natomiast nie skreślałbym Holandii. oni przeszli jak burza eliminacje. zawsze na wielkich turniejach doskonale prezentuje sie w grupie. jesli udaloby sie im utrzymać forme z meczów grupowych na faze pucharowa (co na MŚ 2006 i EURO 2008 im za bardza nie wyszło) to myślę ze moga namieszać i przeszkodzić tej 3ce faworytów.

BTW. z tymi godzinami meczów to troche dali plamy, bo 13.30 i 16.00 to godziny raczej nieosiagalne dla ludzi ktorzy pracuja czy jak ja chodza do szkoly. no i zostaje im tylko mecz o 20.30. co prawda gdy o 13.30 gra Słowacja i Nowa Zelandia to mozna sobie chyba mecz odpuścić ale Holandia - Dania czy Niemcy - Serbia to spotkania ktore kazdy chcialby obejrzec i bedzie trzeba isc na wagary :D
    na MŚ 2006 godziny były dobre 15, 18 i 21, moim zdaniem idealne.
  • Kacapa

Nie wiem jak tam u niektórych ale jeśli u mnie jest wystawienie ocen około 20 nie wiem dokładnie to i tak od 10 czerwca będę chodził tylko na te przedmioty z których będę chciał się poprawic; p

najbardziej właśnie nie pasuje mi ta 20:30 bo wołałbym skoczyc na jakąś imprezę; ]
  • .........; -)

>Kacapa napisał

"heh, nie wierzę że MŚ zdobędzie jakaś Afrykańska drużyna" - Też nie wierzę. Ba ! Wątpliwe.

Włosi ? Bez kitu. Są ciency. Choćby ich liga schodzi na psy. Nie ma tam młodych naprawdę zdolnych graczy na miarę Pirlo , Nesty itp.
    Nie będą się liczyć na poważnie. No chyba, że zagrają catenaccio to finał osiągną. Ale bądź co bądź ta reprezentacja jest cienka w porównaniu do repry sprzed 4 lat bez wątpienia. A żeby obronić trofeum , to trzeba co najmniej takiego samego poziomu.......
    Nie widzę ich.

"Typujecie Anglików a kiedy oni ostatnio osiągnęli coś na arenie międzynarodowej ?" - Nic i dlatego passa może być przerrwana.
    W Hiszpanię też każdy wątpił 2 lata temu, a ja przed samymi ME powiedziałem, że czarna passa będzie przerwana i duet Villa - Torres nastrzelali i wygrali ME

Holendrzy dobrzy, ale mają zbyt dużo młodych wilków, a za mało dobrych wyjadaczy. Zabraknie doświadczenia .

Portugalia ? Nie mają mentalności zwycięzcy. W ataku sam Ronaldo, a reszta to grajcy solidni , ale nie wybitni .

Brazylia ? Mimo dziwnych decyzji Dungi są naprawdę b.nieprzewidywalni. Wygrywali Puchar Konfederacji, ogrywali sobie Argentynę kiedy nie grali o nic.

Mogą mieć słaby dzień , a i tak mogą wygrać wysoko nawet z taką Hiszpanią.

Anglia umoczyła ten rok w pucharach i to może nawet dobrze dla niej, bo gracze typu Rooney nie musieli grać dłuugo w LM i mogą być nieco bardziej wypoczęci. A ostatni dzwonek bije na alarm ........
    Dlatego Anglia będzie groźna. Szkoda Young'a naprawdę. Te jego wrzutki i centry bardzo mi się podobają.

P.S. Oj widzę, że ciężko będzie z motywacją u niektórych o naukę , zaliczenia. No ale do szkoły się chodzi co roku, a MŚ są raz na 4 lata ] : - >
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Co do sesji to mam ten sam ból głowy:)
    Ale jest czas przed południem czyli do 13.30 i od 18 do 20.30.
    Na nauke w sam raz:)

Holendrzy nie doświadczeni?
    A to ciekawe.Właśnie w poprzednich turniejach brakowało im doświadczenia.Teraz mogą byc gotowi i naprawde nie wyglądają gorzej od Hiszpanów.
    Robben,Sneijder,Van der Vaart,Van Bommel,Kuyt,Huntelaar,Babel,Va n Persie.Na dobrą sprawe każdy z tej paczki ma odpowiednie doświadczenie i może w pojedynke wygrac mecz.
    BVM będzie miał ból głowy przy ustalaniu składu.
  • Michał

Ballack nie jedzie na Mundial
  • ░▒▓█ I am █▓▒░Legend

Niestety.

Kolejna sensacja.Tym razem w kadrze Portugalii nie znalazł się Joao Mountinho.
    To dosc dziwne bo był on filarem w eliminacjach.
  • bonq

Hiszpania wcale nie musi być takim murowanym faworytem. Jeśli Xavi, Fabregas i Torres nie wyleczą kontuzji ich brak może być odczuwalny.

Z kolei Anglia moim zdaniem jest najmocniejsza od lat. Czemu?
    Capello to raz.
    A dwa to popatrzcie na klasyfikacje strzelców premiership.
    Rooney - 26
    Bent - 24
    Lampard - 22 (taaak, wiem że 9 z karnych, ale reszte sam strzelił :p )
    Defoe - 18
    Dochodzi też to o czym już była mowa - dodatkowa motywacja po nieudanym sezonie w klubach
    (chodzi o europejskie puchary)

Do Brazylii jakoś nie jestem przekonany. Wprawdzie grają teraz bardziej po europejsku, są lepiej poukładani taktycznie, ale przyznajcie, że tak marnie ich skład nie wyglądał już od lat.

Argentyna.. bomba atomowa z przodu, ale z tyłu już dużo gorzej..
    Holandia? Ich gwiazdy mają za sobą udany sezon, więc kto wie?
    Włochów i Francji nie toleruję ze względu na styl gry, ale i nie wróżę im sukcesów na tym turnieju.
    Niemcy i Portugalia.. ćwierćfinał, nie dalej.

Ja bym był wielce usatysfakcjonowany, gdyby walka o mistrzostwo rozegrała się w czwórce: Hiszpania, Anglia, Holandia i Argentyna.
  • Kacapa

Xavi wyleczy kontuzje na pewno.
    Fabregas wcale nie musi byc piłkarzem pierwszego składu, podobnie jak Torres bo dawno nie grał
    szkoleniowcem dysponuje na tyle szeroką kadrą że wszyscy piłkarze są do zastąpienia.

Na MŚ jadą najlepsi więc nie tylko w Anglii znajdą się tak skuteczni piłkarze.
  • Michał

Fabregas będzie gotowy na 100%.

Moim zdaniem Hiszpanie są jednak murowanym faworytem... oni nawet grając drugim składem byliby wśród faworytów.
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)