Piłka nożna [18382]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Daniel

>Lesiu napisał
    >Lech... hmm... może.
    >Jaga, Lechia i Zagłębie - oni grają ładnie. Szczególnie
    >Jaga. Myślę że poziom ogólnie się podwyższa. O
    >pierwszych 10 zespołach w tabeli (na tą chwilę - 29
    >kolejka) mogę powiedzieć że są mocne. Pozostałe mogą
    >być... No i Legia musi wyjść z doła. I myślę że
    >następny sezon będzie niezwykle ekscytujący :D

Oj tak. Jagiellonia prezentuje naprawdę zajebiście efektowny styl. Wystarczy spojrzeć na ilość strzelonych bramek.

Jagiellonia Białystok - 29 bramek (29. kolejka)
    Piast Gliwice - 30 bramek (29. kolejka)

Umówmy się... Piast to zespół prezentujący poziom dziadostwa. I co ? I mimo to nadal wielu dziennikarzy na każdym kroku podkreśla znakomitą grę ofensywną i bardzo dobrze prowadzoną politykę transferową klubu z Białegostoku. A transfer Maycona ? Anonimy piłkarz sprowadzony za duże pieniądze (oczywiście biorąc pod uwagę sytuację finansową średnich klubów Ekstraklasy).

No i Lechia. 8 punktów zdobytych na wiosnę. Pod tym względem zajmują ostatnie miejsce w tabeli, zaraz za Polonią Bytom (10 pkt.) i Śląskiem Wrocław (10 pkt.). NAJGORSZY ZESPÓŁ NA WIOSNĘ! A zachwytów ciąg dalszy...
  • Daniel

Jeszcze jedno... Jagiellonia na wiosnę zdobyła 9 bramek. Dla porównania to tylko o jedną więcej niż Polonia Bytom.
  • Ron 007

Lech Mistrzem!
    Wisła druga!
    Ruch w pucharach! Mimo efektownej porażki, Ruch będzie reprezentował (czyt. raczej kompromitował) Polskę w euro-pucharach.
    Legia po za pucharami! Przez kilkadziesiąt minut puchary były na wyciągnięcie ręki, GKS doprowadził do 2:1, a bramka na 2:2 Iwańskiego była na osłodę.
    Odra spada! Remis z Wisłą był miłym ostatnim akcentem w Ekstraklasie
    Piast spada! Nawet brak straconej bramki nie dałby szczęścia Gliwiczanom. I liga wita!

P.S. Jeżeli Widzew zdegradują, to zacznie się szopka z procesem degradacyjnym i jedna z wymienionych wcześniej drużyn pozostanie.
  • ™Maarcin ツ

>Ruch w pucharach! Mimo efektownej porażki, Ruch będzie
    >reprezentował (czyt. raczej kompromitował) Polskę w

A co uważasz że ci nieudacznicy z Warszawy czyli Legia lepiej zaprezentowali by polske, :) Zlepek nieudaczników z słaby drużyn, Komorowski,Giza,Grzelak, itp.
    Ruch ma młodych dobrych zawodników.

A co do Lech, muszą natychmiast sprowadzic kogoś w miejsce Lewego, może Tshibambe naprawde ma potencjał ,niestety trzeba się śpieszyc bo legia go może kupic, a wtedy szkoda chłopaka http://sport.wp.pl/kat,32284,title,... i jeszcze może Radionowa z BATE I Liga Mistrzów.. Welcome !
  • Ron 007

>™Maarcin ツ napisał
    >A co uważasz że ci nieudacznicy z Warszawy czyli Legia
    >lepiej zaprezentowali by polske, :) Zlepek nieudaczników
    >z słaby drużyn, Komorowski,Giza,Grzelak, itp.
    >Ruch ma młodych dobrych zawodników.
    >
    Nie widzę w swoich zdaniach subiektywizmu, gdyby Legia była trzecia, raczej napisałbym to samo co w przypadku Ruchu, to tyle jeśli chodzi o poprzedni post :)
    Co do aktualnego, to nie należy zapominać, że raczej Peszko też odejdzie z Lecha, coś przebąkiwał na ten temat.

• Kacper AKA Kalul

teraz to Ruch czy Legia czy Jagiellonia to żadna różnica; D
  • Daniel

>™Maarcin ツ napisał
    >A co do Lech, muszą natychmiast sprowadzic kogoś w miejsce
    >Lewego, może Tshibambe naprawde ma potencjał ,niestety
    >trzeba się śpieszyc bo legia go może kupic, a wtedy
    >szkoda chłopaka
    > http://sport.wp.pl/kat,32284,title,...
    >i jeszcze może Radionowa z BATE I Liga Mistrzów.. Welcome !

Tshibamba... Naprawdę jest się czym zachwycać ? Chaotyczny i czasami kompletnie nieskuteczny. Fakt, wprowadził trochę zamieszania w Ekstraklasie i miał swój duży udział w utrzymaniu Arki. Tyle, że Lech chce zaistnieć w Europie i przy okazji rozpocząć hegemonię w Polsce, prawda ? A taki transfer w miejsce Lewandowskiego to chyba delikatna pomyłka.

Do tego Kiełb już zaklepany. Wielkim zwolennikiem jego talentu nie jestem, ale w Poznaniu pudła transferowe zdarzają się jednak coraz rzadziej. Może tylko Golik, Handzić i Salcinović trochę przełamują moją tezę.
  • Daniel

Z góry SORRY za drugi z rzędu post...

Wyjaśni mi ktoś jak ITI zamierza zapełnić nowy stadion ? Bazar otworzą ? Czy każdemu kibicowi zrobią loda w przerwie ? To jest kwestia, która zastanawia mnie najbardziej... Okno jeszcze nie otwarte, a ja już zaczynam czuć zapach kolejnego straconego sezonu. W mediach słyszę nazwiska... Bruno Mezenga, Tshibamba, Costa Nhamoinesu. To są te wielkie transfery, największe w dziejach klubu ? One mają zapełnić nowy obiekt ? Już widzę jak kilkanaście tysięcy ludzi czeka rozpalonych, bo w koszulce z eLką zobaczą napastnika sprowadzonego z Arki Gdynia. Najlepiej w towarzystwie Grzelaka i Ajwena za plecami.

Chciałem dodać kilka słów o Golańskim (byłem na TAK!), ale właśnie czytam, że sam zainteresowany nic nie wie, nic nie słyszał i w ogóle powrót odpada. Za chwilę Wisła zaklepie sobie Nowaka, Kolejorz sprowadzi napastnika z nazwiskiem, a ja kupię karnet i będę liczył puste krzesełka.
  • Janosik

Przypominam, że Ruch ma kłopoty finansowe i prawdopodobnie wyprzeda pół drużyny. Pod tym względem nie ma więc różnicy, czy w pucharach wystąpią Niebiescy czy też Legia.
    Z oceną transferów to ja bym się jeszcze wstrzymał, bo większość plotek, które się ostatnio pojawiają, to zwykłe bzdury. Tshibambą i pozostałymi nie ma się po co przejmować.
  • Ron 007

Jak Ruch wyprzeda pół drużyny to zagra w pucharach, bo za kasę z transferów uregulują zaległości.

• Janosik

Zgadza się. Ale za to odpadną od razu.
  • Daniel

Ciekawa sprawa z ewentualnym transferem Sobiecha.

Sobiech trafił do Chorzowa z Grunwaldu Ruda Śląska. Suma była śmiesznie niska. Tyle tylko, że działacze z Rudy Śląskiej zastrzegli sobie 30-40% z kolejnego transferu piłkarza. W tej chwili pojawiła się informacja o zainteresowaniu Panathinaikosu Ateny i pytanie, czy Ruch zachowa klasę i wypłaci należne pieniądze, czy też będzie chciał wszystkich wydymać i zacznie kombinować.

Już teraz mówi się, że w grę wchodzi pakiet Sobiech + Sadlok, przy czym wartość Sadloka może wynosić 90% wartości całego transferu. Wtedy Grunwald Ruda Śląska dostanie jakieś kapsle, a nie np. 2 mln. złotych.
  • ™Maarcin ツ

A Legia znów sprowadza jakieś odpadki z chorwacji .. 1 milion euro wyrzucone w błoto http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,... chyba tak!!
    A to kolejny piłkarz Bruno Mezenga 22 lata, głupi on jest przechodzic do polskiej ligi?! http://www.90minut.pl/news/124/news...
  • Micromachine

Panowie i Panie!

Na temat polskiej ligi proszę wypowiadać się w tym wątku i nie zakładać nowych.

Pozdrawiam, Micro.
  • Ron 007

Tak się zastanawiam kogo zwolnią szybciej: Cracovia Ulatowskiego czy Legia Skorżę (taka mała sonda do gronowiczów)
  • Daniel

>Ron 007 napisał
    >Tak się zastanawiam kogo zwolnią szybciej: Cracovia
    >Ulatowskiego czy Legia Skorżę (taka mała sonda do
    >gronowiczów)

Ja stawiałbym na Ulatowskiego. Kilka całkiem porządnych transferów, za moment otwarcie nowego stadionu i tyle, więcej pozytywów nie ma. W lidze 6 razy wpierdol i całkiem okazały bilans bramkowy. Filipiak nie jest prezesem, który daje komfort pracy i bardzo możliwe, że tak będzie i w tym przypadku.

A Skorża ? Chyba siedzi w siodle o wiele mocniej, aczkolwiek po ostatnich decyzjach będzie na pewno pod ścianą. Jeżeli odsunięcie tej trójki gówno zmieni to zarząd szybko może go spakować. Tutaj panuje sytuacja odwrotna niż w Cracovii, Skorża ma jak na razie pełnie władzy i piłkarzy odsuwa sobie sam, bez pomocy zarządu (Goliński ?).
  • Ron 007

0:4 Legia przegrywa z Wisłą; Jedno jest pewne, bardziej porąbanej tabeli nigdzie nie widziałem. Żeby było śmieszniej, to Lech do trzeciego aktualnie miejsca traci tylko (sic!) 9 punktów.
  • Micromachine

Nie ma korupcji to i liga jest wyrównana
  • Ron 007

>Ron 007 napisał
    >0:4 Legia przegrywa z Wisłą; Jedno jest pewne, bardziej
    >porąbanej tabeli nigdzie nie widziałem. Żeby było
    >śmieszniej, to Lech do trzeciego aktualnie miejsca traci
    >tylko (sic!) 9 punktów.

Minęło 5 miesięcy i sytuacja jest jeszcze bardziej absurdalna, jeżeli Lechia wygra najbliższego meczu to...Widzew Łódź będący na 13. miejscu będzie tracił do trzeciej drużyny...5/6 punktów! Chyba żadna drużyna poza Jagą i Wisłą nie chce grać w europucharach, szczerze to przy takim poziomie zastanawiam się, czy w ogóle dopuścić jakieś drużyny do tych rozgrywek, skoro nie ma czterech, pięciu drużyn robiących różnicę na polskich boiskach.
  • Dawid

W tym roku Lech ma Mistrza znów !!!
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)