-
โปแลนด์
Strasznie ciezko jest o prace pilota w Polsce. Zrobiłęm kurs pilota myślac ze bedzie ok w znalezioeniu pracy np w polskich turystycznych gigantach ale tu nic jest trudniejniz myślałem. Pracowałem i pracuje teraz tylko dorywczo dla tego niemieckiego biura podrózy gdzie czasami zdarza sie ze ktoś z Polaków wykupi wycieczkę. Byłem już z tym biurem w kilkudziesięciu krajach i teraz specjalizuje sie tylko w krajach Azji pd- wsch. To są moje tzw. perełki a najbardziej to Tajlandia w której mieszkam od czasu do czasu. Mam niesamowite referencje, opinie klientów wszyscy mnie uwielbiali, nikt ze mną sie nie nudził bo nikogo tez nie zanudzałem pierdołami z wikipedii jak to czesto nie którzy robią, przerobiłem chyba wszystkie sytuacje awaryjne na sobie opisywane w Kruczku. Nigdy nie było żadnych skarg na mnie czy na jakość wykonywanych przezemnie usług, a jednak z takimi super extra referencjami i nadodatek z zagranicznego biura podrózy nie moge znaleźć pracyw polsce. Co jest tego przyczyną???? Nie mam znajmości w polskich biurach a slyszalem ze tylko tak mozna sie wkrecic bez problemu. Pozostaje mi tylko udział w Niemczech i wypłacie w Euro.
Z zycia wziete:
Poczym poznac polskiego turyste zagranicą???
że nie daje napiwków!!!!
Sytuacji jest tak wiele ze głowa boli a najbardziej się rozczarowałem na ludziach z polskiego biura xxx którzy byli w Argentynie w listopadzie zeszłego roku. Byli w kawiarni gdzies w Buenos Aires, siedziałem obok i tak nadawali na jakiegos pilota że uszy mi więdły. Piloci bądźcie czujnni bo ludzie Was widza w każdej sytuacji :D -
cukier w kostkach
-
cukier w kostkach
Poczym poznac polskiego turyste zagranicą???
po tym ze nic mu sie nie podoba (a delfin byl za bardzo napompowany) ; -) -
Alex
A gdzie szukałeś pracy.
z czemu od razu sadzisz że nie dostałeś?
Procesy aplikacyjne dopiero się zaczynają.
Czemu nie chcesz pracowac w niemieckim biurze. Przeważnie jest na odwrot na początku polskie a potem jak już czlowiek nabierze oglada to sie stara do zagranicznego. -
-
โปแลนด์
w niemieckim to tylko jak maja zlecenie, nic stalego. Raz masz duze przerwy pomiedzy wyjazdami a raz nie. W sumie to od kwietnia zeszlego roku zaczalem szukać. I co ? i nic! Czekam i czekam. Narazie z niemeic mam: Turcje w maju, Tanzanie w czerwcu, Tajlandie w lipcu. Do maja to ja uschnę :D -
mi-haó; ميخاو
-
โปแลนด์
-
mi-haó; ميخاو
-
โปแลนด์
-
jojo
hej,
ciesze sie, ze natrafilam na twoj post, bo juz myslalam, ze cos ze mna nie tak....
jestem w podobnej sytuacji. po wieloletniej nieobecnosci w polsce, w maju 09 przyjechalam do kraju, zrobilam uprawnienia pilota i nic. pomimo doswiadczenia w oprowadzaniu turystow (glownie Malezja i Singapur), bardzo dobrej znajomosci Azji Pld.-Wsch. oraz Kanady i Stanow, nie moge sie "przebic" na polskim rynku pracy. a przyjezdzajac tutaj bylam naprawde pelna wiary, ze dzieki temu iz spedzilam w azji w sumie kilka lat, a w kanadzie jeszcze wiecej, znam biegle angielski, mam doswiadczenie w pilotazu, to ktos sie zainteresuje. wielkie rozczarowanie. a znajomosci nigdzie nie mam.
jak ci sie uda znalezc jakies rozwiazanie, to prosze napisz. (przynajmniej Ty masz kontakt z biurami niemieckimi, ja niestety nie, moja znajomosc niemieckiego jest zerowa).
Pozdrawiam,
joanna t. -
Karolina