Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Arseniq

Robie porzadki w swoim biurku w pracy i z jakiegos powodu wpadla mi w rece kartka - gdzies z 2000 albo 2001 roku. Informacja o Pixies z jakiejs strony o Kurcie Kombajnie. Tekst byl tak swietny ze az sobie go wydrukowalem. Trzymajcie sie bo ostro bedzie:
  • Arseniq

Pixies to slabo znany zespol z zachodniego wybrzeza USA. Zaczeli nagrywac w 1987 roku i uzyskali lokalna slawe porownywalna tylko z Mudhoney. W jednym z pozniejszych wywiadow, Kurt Cobain, lider Nirvany, stwierdzil nawet, ze Pixies (obok Sonic Youth) sa jego najwazniejsza inspiracja. Paradoksalnie zespol nie przezyl wielkiego sukcesu Nirvany i rozpadl sie wkrotce po ukazaniu sie Nevermind, pod koniec 1991 roku. Pixies w ciagu krotkiego czasu istnienia stworzyli tak duzo dobrych piosenek, ze starczylo ich na plyte 'best of', "Death to the Pixies". Osobiscie uwazam ten album za genialny.
  • Arseniq

Chyba oglosze konkurs jakis - kto znajdzie wiecej bledow w tym tekscie?
  • Anonim

khhhhh... [zaksztusilam sie]

i wyplulam mineralna na ekran; )
  • ianca

to jest przyklad manipulacji faktami. po prostu gosc wzial za cel pokazanie nadrzednej roli muzyki NIrvany i do tego zmierzal w artykule..
  • Anonim

hahahaha :)
    no co Wy, przecieżto wszystko prawda i nirvana to genialny zespół, dzięki któremu i pixies, i sonic youth nie mogłoby istnieć, brakuje tylko info o próbach samobójczych członków w/w zespołó z info, że to z rozpaczy po stracie kurta czy w celu naśladaowania go, a drugie jest bardziej prawdopodobne, bowiem w/w nastawieni byli tylko na podążanie śladem kurta, co im oczywiscie [na szczeście :)] marnie szło.
  • Anonim

a ja nie wiem co to jest sonic youth, przpraszam już sobie idę; P....hihi....