- 1
- 2
-
Bary
wczoraj w godzinach porannych wlamali mi sie do samochodu. oczywiscie lupem padlo radyjko. fakt, ze jest to czesciowo moja wina, ale wiem ze w ostatnim okresie jest to plaga pod nasza szkola. czy naprawde nie da sie nic zrobic, zeby mozna bylo spokojnie zaparkowac? Skoro juz nie mamy parkingu, to przynajmniej moznaby cos zadzialac, zeby ograniczyc takie sytuacje. od kilku lat jest to samo i odnosze wrazenie, ze szkola wogoole nie interesuje sie tym, co dzieje sie w najblizszym otoczeniu. Zwlaszcza, ze zaparkowalem prawie pod nosem naszej wspanialej i aktywnej ochrony...
pozdrawiam -
pan.Tunio
damn, przejebane troszke.
dla mnie to tyci nie fair ze nie mamy parkingu za takie czesne. chociaż mogliby dogadać sie ze strazakami miejskimi tudzież policją zeby troche częściej patrolowali okolice naszej szkoły. albo ewentualnie zatrudnić kolejnych 4 ochroniarzy:) bo nasi ex-gromowcy jak narazie to parzą kawę, wydają klucze, czasem sprawdzają legitymacje i rannymi godzinami próbują dojść kto zapyla tego kwiatka co stoi koło nich (autentyczna rozmowa, słyszana rano przezemnie:))
anyways współczuję straty radia i przyłączam się do propozycji jakichś działań, mimo to że mi to narazie mogą tylko ukraść autobus:), ale docelowo pewnie też zaczne się wozić;) -
igor
Mi ostatnio ojebali tramwaj z kasowników, co to jest żeby człowiek spokojnie do szkoły nie mogł podjechac?>:O -
Daniel
Jeśli myślicie, że ta szkoła coś w tym kierunku coś zrobi to się bardzo mylicie, oni od Nas biorą tylko kase i maja głęboko w dupie czy któremuś z nas zginie radio z samochodu czy cos się stanie pod szkołą.
Nasza ochrona ? przecież ja te dziadki by zobaczyły, że ktoś kradnie radio z samochodu to odrazy by się pochowali za tymi swoimi monitorami aby przypadkiem coś im sie nie stało... -
-
Ufo aka Juggalo
radio radiem, a byUy przypadki kradziezy fur...
i co?
i nic
Wiec proponuje zmienic tryb na wieczorowy (po 18'tej studenci moga korzystac ze szkolnego), ewe dostac sie do samorzadu...Lóp (opcja hardcore) przestrzelic sobie finezyjnie kolano i zlozyc podanie do dziekanatu, ze z uwagi na kalectwo nie mozesz daleko dymac do fury i musisz parkowac na szkolnym...
A doraznie proponuje nie zostawiac radia w aucie
/damn! tego sie nigdy nie robi w tym kraju/
Co do szkoUy bioracej kase...coz, w tym miescie sa uczelnie gdzie puaci sie nie mniej niz u nas a dostaje w zamian dostaje sie mniej niz na pejocie...(co nie zmienia faktu...) -
mgr. inż. chox
w okolicy szkoły są 3 parkingi strzeżone:
na tak zwanym torowisku, podziemny milenium,
i na przeciwko sobieskiego.
No ja rozumiem, że niektórzy to pewnie zyczyli
by sobie podjeżdżać samochodem pod każdą
salę no ale cóż zawsze pozostają studia internetowe.
Jesli ktoś mi da za argument brak kasy
to niech sobie policzy przyszły koszt radia,
szyby - ewentualnie zamka.
btw: na tym przy sobieskim mamy zniżke,
całkiem mozliwe że załatwioną przez szkołe. -
frytol
A co to za roznica czy pod szkola czy nie?
Jak zostawiasz radio w aucie to proste, ze Ci je ukradna, jak zostawisz telefon to tez Ci go ukradna, jak zostawisz cokolwiek co ma jakas wartosc na widoku to Ci to skroja. Nie jest istotne czy jest to pod uczelnia. Nie jest nawet istotne czy bedzie to w Warszawie czy nie.
Ja sie nie dziwie, ze gina ludziom rzeczy z aut pod szkola skoro ludzie te rzeczy tam zostawiaja. Ostatnio wysiadajac z samochodu zauwazylem, ze w aucie obok ktos zostawil na fotelu pasazera dysk 2.5"...
To przykre, ze tak jest, ale czy jeszcze sie nie przyzwyczailiscie do kraju w ktorym zyjecie? -
pan.Tunio
-
Anonim
a jakies sa ceny na tym przy sobieskim?
ja tez juz mialem przygody pod nasza szkola i to zarowno radiowe jak i te wieksze, i mowiac o radiu chodzi mi oczywiscie o czesc glowna, panel mialem przy sobie.
z tego co sie orientuje zniknelo spod szkoly w tym roku juz kilka jak nie kilkanascie sprzetow grajacych a w troche dluzszym czasie slyszalem o dwoch samochodach - wiec pewnie jest jeszcze kilka razy tyle o ktorych nie slyszalem :-| -
frytol
Co za roznica czy zostawiasz radio z panelem czy sam kadlubek? Kradna wszystko bo dopasowanie panela to dla zlodziei zaden problem. Takie sa niestety realia zycia w .pl i raczej predko sie to nie zmieni.
Mi ostatnio porysowali maske pod domem zupelnie za nic. Nie chodzilo o postawienie auta tak, ze ciezko bylo przejsc czy w jakis inny 'dziwny' sposob bo na to jestem juz wyczulony. Zwyczajnie komus cos sie nie spodobalo i polecial kluczem po masce...
W aucie nie nalezy zostawiac na widoku zadnych wartosciowych rzeczy lub czegokolwiek co mogloby wygladac tak jakby mogla tam znajdowac sie rzecz wartosciowa. Ja w aucie nie zostawiam nawet kurtki czy bluzy, a z radiem mam o tyle bezpiecznie, ze jest to radio 'firmowe' VW czyli zwykly Philips kaseciak, ktorego raczej nikt nie ukradnie bo na Allegro takie cuda chodza pewnie po jakies 30pln. -
eMe
hmm to chyba zaczne zabierac ze soba kola bo niestety ktos maniakalnie spuszcza mi powietrze...lusterka tesh wypadaloby wziasc bo ktos ostatnio postanowil mi udekorowac autko i walil kamieniem lub innym niemalej masy przedmiotem w lusterka...generalnie to chyba bede zabierac samochod ze soba do mieszkania... -
mgr. inż. chox
>korral napisał
>a jakies sa ceny na tym przy sobieskim?
>
ja płace 120zł/miesiąc - generalnie to jest tak
zwany abonament studencki czyli taki niby specjalny
miesięczny tylko w ciągu dnia, ale z doswiadczenia wiem
że oni nie ścigają jesli dłuzej stoisz wiec jak ktoś
chce to i sobie może 24/h tam trzymać.
mało tego nie blokują karty także np. w trakcie
sesji jak musisz przyjechać 4-5 razy to sobie
parkujesz za free i mówisz, że były ferie i nie parkowałeś.
Jak jestes dobrym negocjatorem to mozesz zawsze
pogadać z szefem odnosnie abonentu dostosowanego
do Twoich potrzeb;]
aha i za karte jest jakas kaucja - 20zł chyba
-
Bary
co do zostawiania na widoku, radio bylo w bagazniku...musieli przyciac jak chowam, zwlaszcza,ze chowalem przez siedzenie. Oczywiscie mozna stwierdzic, ze to warszawa, ze jest hoojowo, ze kradna i po prostu to olac...ale moze da sie cos zrobic...choc jak zglaszalem kradziez, to mowili, ze juz tam robili zasadzki nawet, ale zlodziejaszki zawsze wiedzialy... -
Bary
pozatym kolejne 120 za miesiac srednio mi sie usmiecha...to juz taniej wychodzi wymiana szyby i radia co pol roku... -
Anonim
problem ze miejsca ubylo o polowe... a mialem takie dziwne wrazenie ze kradna tylko od strony gmachu uczelni - na chodniku od filtrow nigdy szkla nie widzialem, no ale problem sie skonczyl, mamy nowe barierki :-]
chaox - dzieki za info! -
frytol
Bary: Jasne, ze nie nalezy olewac tego co sie dzieje i nalezy zglaszac wszelkie kradzieze czy proby kradziezy. Szansa odzyskania swojej rzeczy jest raczej nikla, ale w ten sposob dodajesz cyferke do statystyki, a Policja lubi miec ladne statystyki wynikow swojej pracy i jak te statystyki leca w dol to moze choc troche biora sie do roboty. -
Anonim
Marta może ktoś Ci nagminnie spuszcza powietrze bo zastawiasz cały chodnik że piesi nie mają przejścia, to może być takie wynagrodzenie ze ten czyn -
pan.Tunio
>JAKUB napisał
>Marta może ktoś Ci nagminnie spuszcza powietrze bo
>zastawiasz cały chodnik że piesi nie mają
>przejścia, to może być takie wynagrodzenie ze
>ten czyn
true true:) -
eMe
z pewnoscia jak akurat nie stalam na chodniku tylko na normalnym miejscu wyznaczonym do parkowania:D
no ale miejsce parkinowe tesh chodnik najwyrazniej -
Anonim
szkoła się tym nie interesuje, bo to nie dotyka jej (pieniędzy) bezpośrednio...
...w związku z tym trzeba skroić samochód dziekana; D
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne