PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kulek

Ktora szkole i dlaczego wlasnie ja wybrac???
  • #21 Maliniak

To jakies porownanie z dupy, czy tak nisko nasza szkola upadla? :D
  • Kulek

do niedawna bylem przekonany na PJWSTK ale duzo dobrego ostatnio poczytalem i uslyszalem o MC...
  • Anonim

no ja skonczylem mila, ale studium, jest tam kilka naprawde porzadnych wykladowcow, ktorzy Cie z checia czegos naucza.
    Teraz skonczylem 3. rok na pj i w sumie tez nie mam co narzekac...
    No wiadomo, pj jest lepiej wyposazony no i 1. miejsce w rankingach też z nieba się nie bierze, chociaż nieraz zastanawiam się czy aż tak źle jest z resztą.
    Generalnie tu i tu bez większego wysiłku da się przetrwać.
    Ale z drugiej strony napewno tu i tu można się czegoś porządnie nauczyć. To już leży raczej w kwestii studenta a nie wykładowcy.

Jak widać ja po mila poszedłem do pj i w sumie naprawdę zadowolony jestem.

ale z drugiej strony uwaga Maliniaka jest tez jak najbardziej na miejscu i troche niestety prawdziwa...
  • Ufo aka Juggalo

mila jest najlepsza w drugiej lidze, a pj gra w pierwszej lidze...
    Wiec porownanie troche bez sensu.

Co do rankingow...pierwsze miejsce w niusłiku zostalo kupione, ale z drugiej strony nie da sie wszystkich kupic i niezle miejsca w innych rankingach cos mowia.
    Niestety smutnym faktem jest, ze nasza uczelnia jakos leci w dol ostatnio (choc ci bardzo starzy studenci moga powiedziec, ze proces ten trwa juz od dluzszego czasu). I nie wiadomo czy winic za to selekcjonera, czy zawodnikow, czy tez niskie naklady na pilke. Byc moze lata swietnosci po prostu bez powrotnie mijaja i nie da sie juz przyciagnac nowych kibicow stara legenda?
  • Kulek

mysle ze nie zbyt dobrym pomysl porownywac uczelnie do pilki, zwlaszcza ze mamy taka reprezentacje:/
    Dlaczego Mile nazywac 2liga??? I czy ktos umie racjonalnie wytlumaczyc dlaczego jest az taka roznica w cenie tych szkol???
  • Daniel Fukuda

trudno wytlumaczyc... bedziesz studentem pj to zrozumiesz =]
  • Anonim

>Dlaczego Mile nazywac 2liga???

jemu chyba wlasnie chodzilo o lige cenowa :D bo prawda jest taka ze to wszystko zalezy od Ciebie :) jak bedziesz sie chcial uczyc to bez roznicy czy bedziesz w mila czy pjwstk.
    kwestia tylko checi..

roznica w cenie ? no co by nie bylo :) pjwstk daje wiecej "gratisow" w cenie abonamentu :P:P

jest tez roznica w wymaganiach
    na pjwstk troszke cisnie sie matme,
    w mili priorytet klada bardziej na praktyczne przedmioty
    ale to tez kwestia gustu dla kogos slowo "cisnie" co oznacza..
  • Ufo aka Juggalo

/na marginesie dodam, ze nie interesuje sie pilka nozna wcale :)/

2 liga cenowo, ale nie tylko. Inne podejscie:
    Na milej naucza Cie obslugi jakiegos programu, po PJ bedziesz umial taki program napisac/ znaczy na milej wiecej praktyki, a na PJ teorii...a w zasadzie to raczej rozne podejscia do zagadnienia/

Mila pozatym stosunkowo niedawno uzyskala status uczelni wyzszej i tez sie sporo nameczyli o to by takowy dostac (bodaj 8 lat sie o to starali).
    I jak na druga lige jest dobra, jednak w pierwszej to juz zdecydowanie nie.
    Chodzilem na mila w momencie jak stawali sie wyzsza szkola, wiec zdazylem ja nieco poznac przez 2 lata, ale w momencie gdy dostalem sie do pjwstk nawet nie zadalem sobie trudu by zabrac stamtad papiery (o konczeniu juz nie mowiac).

Wiec jesli chcesz poszukac czegos w klasie pjwstk, ale za mniejsza kaske to uczelnia na Kole (ktorej nazwy nigdy nie pamietam) moze wydac Ci sie ciekawa.

PJWSTK jest drogie, teorytycznie, bo za ta kase dostajemy mase perks'ow (np. darmowy soft od microsoftu). Sa uczelnie nieinformatyczne (gdzie uczysz sie np. psychologi spolecznej), gdzie placi sie podobnie jak w pjwstk (albo i wiecej), a wykladowca do prowadzenia wykladu uzywa rzutnika folii (jesli dziala). Mowiac krotko pjwstk ma swietna infrastrukture i zaplecze sprzetowo softwarowe (choc czasem szlag trafia, ze cos nie dziala, z czegos nie mozna skorzystac itp).
  • Anonim

elms w wiekszosci uczelni funkcjonuje...
    a jezeli chodzi o klopoty z uzyskaniem satusu wyzszej uczelni, nie zapominajmy, ze za pjtem stoją politycy
  • Anonim

true true :)

mila nie miala takiego wsparcia; )
    kiedys to byla szkola policealna, ktora miala bardzo dobra opinie, a dopiero od tych 5 czy 6 lat jest szkola wyzsza

i z wyposazeniem nie jest tez najgorzej, od 2 lat maja nowa siedziba, co za tym idzie doszlo im troche sprzetu, elms tez jest...
    jak na polowe nizsze czesne radza sobie niezle..

pj byla wspierana i co by nie bylo jakis swoj status ma :) jako szkola jest naprawde dobra :)
  • Daniel Fukuda

moze i jest, ale elms na pjwstk jest bardzo obszerny a np. na wacie nie ma elmsa...
  • Anonim

coprawda polowy z dostepnego oprogramowania nikt nie uzywa:))))
    ale fakt jest obszerny :D
  • miki

jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie ma na WATcie...może (tak jak na PW) dostaliście na samym początku maila z hasłem i loginem, o którym później 99% ludzi zapomina??
  • Daniel Fukuda

>Mikael napisał
    >jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie ma
    >na WATcie...może (tak jak na PW) dostaliście na
    >samym początku maila z hasłem i loginem, o
    >którym później 99% ludzi zapomina??

jednak jest elms na wat, o ktorym nikt nic nie mowi :P i 3ba sie podobno zglosic zeby wypalili plyte a na to sie czeka... ble
  • miki

no właśnie tak myślałem... ale z tymi płytkami to jakaś ściema, bo zazwyczaj ELMS działa na zasadzie, że albo sobie ściągniesz, albo oni ci z Micro$oftu za 10$(albo zł, nie pamiętam) czy coś koło tego prześlą płytkę..
  • Anonim

<ciach>
    >Wiec jesli chcesz poszukac czegos w klasie pjwstk, ale za
    >mniejsza kaske to uczelnia na Kole (ktorej nazwy nigdy nie
    >pamietam) moze wydac Ci sie ciekawa.
    <ciach>

chodzi ci o Wyzsza Szkole Informatyki Stosowanej i Zarzadzania (WSISZ)
    niezla szkola - wspolpracuja scisle z PAN i ogolnie poziom jest niezly. mam tam paru znajomych i gdybym mial placic za szkole to placilbym juz chyba tam. dzieki Opatrznosci PJ mam za free :)
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)