-
Młynarz
Co sadzicie? ja tam jestem za WIT bo sie tam ucze... :P ale wy mozecie podawac bardziej sensowne argumenty :) -
Łukasz
Ja rowniez jestem na WIT i nie narzekam. Świetna obsada dydaktyczna, naprawde swietni profesorowie ze znanych warszawskich uczelni. Dobrze zaplanowane i zrealizowane ćwiczenia, a takze sporo materiałów do nauki. Żeby wszystko ogarnąć trzeba sie troche postarac bo nic nie przychodzi za darmo. Mimo ze płacisz to naprawde musisz sie uczyc. Dochodzi do tego kwestia czesnego. Pewnie na PJWSTK stać by mnie bylo tylko na studia zaoczne, a na WIT studiuje dziennie. -
Anonim
-
Łukasz
>> co to WIT ?
Nie wiesz co to WIT?
Na tą szkołę mówią WIT, albo WSISIZ (Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania) w Warszawie. Pierwsze miejsce w rankingu "wprost". -
-
miki
jeżeli chodiz o rankingi to pewnie PJWSTK w tym roku zaoszczędziła i była trochę dalej;)
a może powiecie jak jest u was z pracą... bo to jest chyba najlepsza weryfikacja -
Anonim
Ja o WIT dowiedziałem się dopiero na praktykach, bo tu jest pare osób z tej uczelni..=]]
Taa pierwsza w rankingu exequo z paroma innymi i wyprzedzająca o 0,5 pkt PJWSTK...
Dajcie spokój z tymi rankingami; ))
Lepiej powiedźcie jakie macie przedmioty i jak jest u was z pracą..=] -
Młynarz
http://www.wit.edu.pl tu masz nasza stonke, co do przedmiotow no to jest ich na tyle duzo ze nie chce mi sie pisac wszystkiego ale w skrocie, na pierwszym roku 4 rodzaje matmy programowanie w C z dr.Piotrem Sapiechą - podobno uczyl u was kiedys, organizacja i architekrtura komputerow, podstawy ukladow logicznych, oprogramowanie użytkowe( ucza nas tam obslugi microsoft office), angielski :P itd itd.... na drugim roku mamy programowanie obiektowe w c++ i php oraz bazy danych a wiecej na temat drugiego roku powiem wam od pazdziernika :) -
Młynarz
a co do pracy, jest sporo ofert wywieszonych na scianach, przychodzacych do nas mailem i pojawiajacych sie na gronie naszej szkoly, ktore zaczynaja sie poszukuje tak: osoby ktora umie to to i to do pracy w takiej i takiej firmie, z tego co widzialem to duze "branie" jest na programistow. -
Ufo aka Juggalo
sa porownywalne imo
ciekawi mnie jak tam wyglada opcja z kierunkiem multimedia?
noi otwarta pozostaje kwestia pracy...wydaje mi sie, ze pjwstk, poki wciaz jest tu gora.../ale nie wiadomo jak to bedzie wygladac za lat 5 np/ -
Anonim
... ja myślę że PJWSTK ma racje, a WIT blefuje ...
Kolejne mało sensowne porównanie. Przecież wiadomo że PJWSTK jest najlepsze, a nie z jakimś WIT mi to wyjeżdżacie. Mało znana i słaba uczelnia. -
Agnieszka
raczej juz dosyć znana i wcale nie słaba :) Ja słsyzałam o niej dużo i zazwyczaj dobrego :) -
Anonim
Moim zdaniem bardzo bardzooo słaba i mało znana. Chyba że ktoś kieruje się rankingami w gaztach typu "Wprost", "Filipinka" lub "Mała Miss". -
Ufo aka Juggalo
Agnieszka, ale wez pod uwage, ze w Pulawach to moze ona i nie jest znana; )
/ja np nigdy nie pamietam jej nazwy, zawse mowie na nia "ta na Kole'/ -
Anonim
Masz kolego racje, w Puławach nie jest znana. W Warszawie to może i znają, ale co z tego ? Na "Warszafce" świat się nie kończy (przynajmniej nie dla wszystkich). -
Młynarz
ale powiedz mi czemu uwazasz ze WIT jest uczelnia bardzo slaba i bardzo malo znana? Bo cos mi sie wydaje ze nie wiesz o tej uczelni komplenie nic a od razu mowisz ze jest bardzo slaba. W google wpisalem wit czy pjwstk i to niektore adresy ktore mi wyszukalo:
http://hydepark.6r.pl/viewtopic.php...
http://www.mojeforum.pl/viewtopic.p...
http://www.frazpc.pl/b/107995
i co Ty na to, hmm??? -
Mariusz
a ja mam pytanie z innej beczki...
co Was sklonilo do takiego postu na naszym gronie ?
bo mi to wyglada na chec pozyskania studentow, ktorzy sa niezdecydowani jeszcze... i przegladajac grono PJWSTK moze przypadkiem pojda do Was... -
Łukasz
Wyobraz sobie ze wypowiadając sie na tym poscie nie mam sklonnosci do zachecania ludzi do studiowania na WIT. Musze jednak przyznac ze Wasza uczelnia jest dosc mocno rozleklamowana i jako studenci konkurencynej uczelni jestesmy ciekaw jak jestesmy postrzegani przez innych. Wiem ze do pewnego czasu PJWSTK byla potęgą uczelni o kierunku informatcznym, ale moze nie należy być za bardzo ospałym, bo inne uczelnie mogą Was dogonić. -
Anonim
-
Ufo aka Juggalo
/najzabawnijesi sa ci studenci z pierwszych lat, bo slepo wierza, ze sa na niewiadomo jakiej uczelni...na szczescie pozniej to sie na ogol zmienia..../ -
Mariusz
>Ufo aka Juggalo napisał
>/najzabawnijesi sa ci studenci z pierwszych lat, bo slepo
>wierza, ze sa na niewiadomo jakiej uczelni...na szczescie
>pozniej to sie na ogol zmienia..../
tu sie musze z Toba zgodzic...
student w miare studiowania dochodzi do wniosku ze wszystkiego sam sie moze nauczyc, tylko musi miec jakas motywacje do tego... ja np nauczylem sie bardzo wielu rzeczy, ale poza zajeciami na uczelni...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne