PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agnieszka

mam pare krótkich pytan do osób studiujących na tym kierunku

1. czy uczelnia jest bardzo wymagająca? czy dużo osób rezygnuje/ wylatuje ze studiów?

2. jakie przedmioty jest najciężej zaliczyc (najbardziej mnie interesuje w chwili obecnej 1szy rok),

3. czy ćwiczeniowcy robią problemy jeśli chodzi o zmiany grup? chodzi o to że to byłby mój 2gi kierunek i nie wiem czy mi się zajęcia nie ponakładają

4. ile jest osób na roku? czy przyjmują każdego kto złoży papiery? i czy % dziewczyn na roku jest standardowy - tj na wszystkich innych uczelniach mat-inf (15-20%?) :)

mam nadzięję że ktoś mi odpowie na moje wątpiwości.
    z góry dziękuję; )
    A.
  • marny

>1. czy uczelnia jest bardzo wymagająca? czy dużo osób
    >rezygnuje/ wylatuje ze studiów?

Jesli się chociaz troche przylozysz to poradzisz sobie z materiałem i zaliczysz przedmioty bez problemu. Nie slyszałem, aby kogokolwiek wyrzucili ze studiów kto za nie płaci; )

Nie jest to uczelnia typu: Płacę - zaliczam.
    Ale z niepozaliczanymi przedmiotami możesz dalej studiować, pisząc odpowiednie podania itp, ale musisz być swiadoma kosztów.
    Mimo, że to niepaństwowa uczelnia, czasem trzeba się troche postarać by pchnać materiał.

>2. jakie przedmioty jest najciężej zaliczyc (najbardziej
    >mnie interesuje w chwili obecnej 1szy rok),

I semestr, hmm są dwa przedmioty matematyczne. Algebra liniowa i geometria, która jest do pchnięcia przy odrobinie wysiłku oraz Matematyka Dyskretna, która jest do pchnięcia jak sie ma farta, albo opracowane pytania z egzaminu; )

>3. czy ćwiczeniowcy robią problemy jeśli chodzi o zmiany
    >grup? chodzi o to że to byłby mój 2gi kierunek i nie wiem
    >czy mi się zajęcia nie ponakładają

Nie ma zadnych problemów, możesz zmieniać grupy i ustawiać zajęcia indywidualnie.
    Nie wiem czy dobry pomysł brać informatykę jako dodatkowy kierunek, bo tutaj bywa tak, że nie starcza czasu.

>4. ile jest osób na roku? czy przyjmują każdego kto
    >złoży papiery? i czy % dziewczyn na roku jest standardowy
    >- tj na wszystkich innych uczelniach mat-inf (15-20%?) :)

Przymują wszystkich, a dziewczyn hmm... kilka jest, na pewno nie 15 a tym bardziej 20%; ) W sumie jest okolo 200 osob na roku, na starcie. Sporo rezygnuje po 1 semestrze/roku

>mam nadzięję że ktoś mi odpowie na moje wątpiwości.
    >z góry dziękuję; )
    >A.

• Agnieszka

a ile się płaci za poprawki?

czyli że matematyka jest na 1szym roku najtrudniejsza? :) jeśli tak, to eeextra; )
  • kroliczek_tuptus

za egzamin... 70 zł jak nie zaliczysz...
    no a nie zaliczone ćwiczenia to już potrzebny jest ITN...
    i tak: 600 zł internetowo
    i 1200 normalnie...:)
    Ogólnie to takie dyskretne te ceny....:)
    Generalnie sporo też zależy od ćwiczeniowca na jakiego trafisz w grupie, u niektórych zaliczyć jest bardzo ciężko u innych bardzo łatwo...:)
  • marny

>Aga napisała:
    >a ile się płaci za poprawki?
    >
    >czyli że matematyka jest na 1szym roku najtrudniejsza? :)
    >jeśli tak, to eeextra; )

matematyke masz przez 3 semestry, algebra, dyskretna, analiza I i analiza II...
  • Architekt

2) matematyka dyskretna
    4) dziewczyn na inf to jakieś 2-5%. Dlatego zabierz koleżanki :D
  • Agnieszka

4) dziewczyn na inf to jakieś 2-5%. Dlatego zabierz koleżanki :D

o rrrrany to ja już zupełnie oszaleje! żadna koleżanka nie chce; (
  • Architekt

a niech to dunder świśnie ... :/
  • Asia

Nie przejmuj się koleżankami; ) A co do informatyki, to przynajmniej jak ja zaczynałam, to średnio było 1-3 kobiet na grupę 16 osobową, więc było nas mało, ale jakiś tam ułamek był :) A jeśli jakimś cudem nie uda Ci się ich znaleźć na informatyce, to jest ich sporo na Sztuce Nowych Mediów, a może będziesz z nimi chodziła na WF, czy co.

W każdym razie, wg mnie najważniejsze, żeby iść na kierunek, który Cię interesuje, a nie oglądać się na koleżanki.

Pozdrawiam,
    Asia
  • Agnieszka

>W każdym razie, wg mnie najważniejsze, żeby iść na
    >kierunek, który Cię interesuje, a nie oglądać się na
    >koleżanki.
    >

ojej no przecież wiem; ) tylko problem w tym że myślałam ze na prywatnej uczelni bedzie choc troszke wiecej dziewczyn. bo na moim wydziale tez jest ich tak mało (no, moze troszeczke więcej)...
  • Haushinka

w ogole po co dziewczyny? zdecydowanie lepiej, latwiej (bo konkretnie) jest dogadac sie z chlopakami.
  • marny

>Haushinka napisała:
    >w ogole po co dziewczyny? zdecydowanie lepiej, latwiej (bo
    >konkretnie) jest dogadac sie z chlopakami.

nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz; )
  • shysh

a ja popieram to co powiedziala; )
  • Asia

> a ja popieram to co powiedziala; )

ja też; )
  • Anonim

I ja też; )
  • K

ja również; )
  • Marta R.

Zgadza się :)
  • Anonim

that's right baby x]
  • Agnieszka

a kiedy dostajecie plan zajęć?
  • Architekt

na stronie szkoły się on pojawia jakoś wcześniej zazwyczaj
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)