-
dawid
Może Wy mi pomożecie
Posłuchajcie ja mam taki problem: Otóż dostałem komp od znajomego i był pusty w środku ale zrobiłem mimo to formata, wszystko działa lux, zainstalowałem wszystkie podzespoły i gut. Próbowałem tym kompem zastąpić mój stary pecet no i spoko dobrze działa, wiec próbuje załączyć net (karta LAN zintegrowana) ale mimo że wpisałem wszystkie cyferki (IP etc) net nie chodzi... W takim razie wykręciłem sieciówke ze starego kompa i podłączyłem do tego nowego i tu sie zaczyna problem. Wkręciłem sieciówke włączam kompa i nic, tzn słychać ze komp chodzi, ale na monitorze sie nic nie pojawia (monitor 100% pewny). Na jednostce są dwie kontrolki o nazwach HDD i POWER, świeci sie tylko jedna ta pierwsza. Wentylator etc chodzi słychać ze buczy a na monitorze nadal nic, gdy przyłozyłem ucho to słychać było jakieś tykanie koło napędu, wiec napęd odpiąłem i na monitorze nadal nic sie nie pojawia komp chodzi jak wcześniej, tyle ze nie słychać tykania koło napędu, a co do kontrolek to teraz żadna sie nie świec ani HDD ani POWER. Wiec zrobiłem tak ze podłączyłem jakiś inny stray napęd do kompa i uruchomiłem nadal na monitorze nic, ale koło napędu nic nie słychać, a co do kontrolek to HDD mryga a POWER nadal nic. Odpiąłem sieciówke. Próbowałem po kilka razy kompa uruchamiać (wszystko zostawiłem jak w stanie początkowym gdy jeszcze chodził tzn: przed wkręcenie sieciówki)... Nie wiecie co to za problem a własciwie z czym, może ktoś sie z takim czymś spotkał, na mój gust cos nie tak z płytą główna, albo z zasilaniem, co Wy na to?? HeLp -
Anonim
Masz do płyty podłączony głośnik systemowy albo beepera? Beepczy coś on, czy cisza?
Spróbuj wyjąć wszystko i podłączyć jeszcze raz. Szczególnie przeczyść piny ramu. I sprawdź czy karta graficzna mocno siedzi w płycie. Nie podłaczaj napędów żadnych, nie wkłądaj kart seciowej i zresetuj BIOS zworką, albo poprzez wyjęcie baterii.
Jak null będzie, czyli zero, czyli kaput, to coś napewno zaliczyło zgona :P -
dejewi
-
Anonim
-
-
dejewi
-
Anonim
-
dejewi
a po co formatowac skoro wszystko dobrze chodzi ? :)
( gentoo rox :)) ) -
Anonim
A ja tam kocham tego całego gównianego Windowsa, bo nie musze 3 miesiace kombinowac jak skompilowac sterowniki do tunera TV.
Wygoda przede wszystkim; P -
Anonim
Nie kupujcie maków one są do dupy! Do niczego sie to nie nadaje! Naprawdę maki to straszne gówno, wiem co mówię, strata kasy!
MAC OS X SSIE!!!!!!!! WINDOWS RLZ!!!!
;) -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Wojtek
>dejewi napisał
>lepiej kup sobie odrazu nowy; p
>zaoszczedzisz kupe czasu; p
I tak pisze "informatyk"? Joke chyba jakiś :) A zresztą, nie dla wszystkich pieniądze rosną na "drzewach"...
a produkty spod marki jabłuszka są ok, kwestia preferencji :) Nie jest to to co kiedyś co prawda, dziś to taki trochę dziwniejszy PC, no ale jest.
Fanatyzm OS'owy jest zły i debilny :P -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne