-
Anonim
-
Anonim
Nie no krece tube z tego tematu hahaa
Nie no chlopak jest mlody i nie ogarnia troszke. Za bardzo powazny jest over the internet : )
Stary wyluzuj troche. Programowanie gier jest, naucz sie samodzielnosci bo bez tego nic nie osiagniesz nigdy.
Czas zmienic pieluche ... sory nie ten temat pomylk@ .
Dobry programista , z dobrymi umiejetnosciami , swiezo po studiach z 10 000 bedzie zarabial jak dobrze trafi. ( magister ) .
Sa w Polsce programisci co wyciagaja ~50 000 zl , no ale to juz doswiadczenie i naprawde maja olej w glowie a nie zbior pusty.
Skoro zaczynasz przygode to powodzenia zycze.
Jezeli Cie to kreci to jeszcze lepiej . Ja np chodze na ta uczelnie i 2 raz mam stycznosc z programowaniem , co nie oznacza, ze jestem zniechecony i mnie to w ogole nie interesuje. Wrecz przeciwnie, calkiem fajne to.
Fakt faktem interesuje mnie edycja video, video fx , animacje itp , ale na to przyjdzie czas jak wybiore specjalizacje; )
ucz sie ucz, praktyka to klucz do wszystkiego .
-
MAro
ezils. programowanie to moja pasja ktora chce rozzwijac. apropos edycji wideo to jakich programow uzywacie ?? bo wlasnie mam do zmontowania film i poprawic mam troche kontrast itp. ? ja uzywam sony vegas. co sadzisz o tym programie? -
Anonim
Nie zastanawiaj się co jest najlepiej opłacalne, tylko co najbardziej lubisz robić.. Mnóstwo jest teraz pseudoprogramistów, którzy dowiedzieli się, że informatyk kosi mnóstwo siana, przeczytali po 2 książki i krzyczą na rozmowach kwalifikacyjnych 6 tys netto.; ) Są programiści zarabiający 1800 netto, a są i tacy którzy dostają po 15 tys. Wszystko zależy od umiejętności, a znacznie łatwiej jest rozwijać pasję. -
-
MAro
nie robie tego dla pieniedzy. jednynie zainteresowal mnie fakt ile zarabia taki programista. jest to moja pasja jednak nigdy nie zastanawialem sie nad tym i postanowilem skierowac te pytanie tutaj. Zaczynam od Javy nie wim czy to dobry wybor ale od czegos trzeba zaczac. Kiedys robilem konsolówki w c++ ale to amtorszczyzna byla.
p.s. rozumiem ze na programowanie gier mozna pojsc dopiero na trzecim roku studiow ? -
>p.s. rozumiem ze na programowanie gier mozna pojsc dopiero
>na trzecim roku studiow ?
Specjalizację wybierasz po 3cim semestrze.
Polecam http://www.pjwstk.edu.pl -
Anonim
Jak juz mowilem moviemaking to moja pasja i w moim profilu masz prawie wszystkie filmy, ktore zrobilem ( z wyjatkiem 2-3 ) .
Uzywam Sony Video Vegas do ogolnej edycji. Adobe After Effects CS3 do kolorowania czegos albo jak chce zrobic jakis stuff na intro typu 3d przestrzen ( taki jakby fake ) i inne bajery. Glownie to napisy i tlo pod nimi itp.
Do kompresji to Virtual Dub jezeli chce ustawic tryp encoding do xvid'a , albo MeGui jezeli chce wypuscic film x264--> .mp4, .mkv -
Anonim
marny ja slyszalem, ze zmienili i po 4 semestrze ma byc... jezeli tak to chujowka...
Jak kolega wyzej napisal. Rozwijanie pasji jest o wiele bardziej przyjemniejsze dla Ciebie. uczysz sie czegos co lubisz.
Ja od razu mowie, ze w programowaniu siebie nie widze : ) Dlatego teraz ucze sie tego z przymusu i staram sie jako tako to ogarnac .
Mozecie nie wierzyc, ale nawet w edycji video uzywa sie instrukcji
if (...){
}else { ......
Dowiedzialem sie o tym dopiero kilka dni temu :D
-
Anonim
Nie rozumiem czemu chłopakowi biednemu jedziecie... Chciał się spytać o pomoc bardziej doświadczonych kolegów; D Ale Przerost ego to nie grzech... A poza tym jesteśmy na Studiach czy żeby się uczyć :P Pozdrawiam... -
merry
>Halo #maciek napisał
>Mozesz mi wyjasnic ?? Bo kazdy sie madrzy ze jest
>inteligentny itp. a przychodzi co do czego ty tylko umiecie
>rzucac wyuczonymi tekstami.
tak, wlasnie tak! dokladnie tak! pies im mordy lizał! -
-
Popiołkas
-
Mariusz
-
Anonim
>Mariusz napisał
>generalnie to chyba sie przerzuce z basha i kretyna na grono
>pj; )
bardzo to mądre i idę za tym przykładem :P -
kroliczek_tuptus
aż sie boje pomyśleć jak rocznik '92 będzie zaczynał studiować.... ale bash dobry;d -
Wojtek
Wiedza informatyczna (i pseudo-informatyczna) z wiekiem staje się coraz bardziej ogłupiająca chyba :) -
Anonim
Generalnie jeśli ktoś ma zamiar zostać programista np. .Net bo bardzo gorąco polecam następujące wpisy z bloga Maćka Aniserowicza ( http://www.maciejaniserowicz.com/ ), który jest Microsoft MVP
Przykładowo ten: http://www.maciejaniserowicz.com/po...
Odpowiada mniej wiecej na pytania czy warto. Jakie sa plusy i minusy. Nie podaje oczywiscie konkretnych kwot bo dyskusja bylaby jałowa jak ta tutaj, aczkolwiek uważam, że dla poczatkujacego wskazówki jak znalazł. -
Mariusz
ja mam teraz calkiem fajna posadke od stycznia; )
no i powiem tak, ze juz jakis czas temu zarobilem tyle ile wylozylem na ta uczelnie; ) wiec jest calkiem sympatycznie, hehe
tylko jeszcze raz powtarzam, siedziec w domu i klikac! bo z wiedza oparta tylko na uczelni to nigdzie Cie nie przyjma...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne