PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Usmialem sie opór :D
  • Anonim

Nie no krece tube z tego tematu hahaa

Nie no chlopak jest mlody i nie ogarnia troszke. Za bardzo powazny jest over the internet : )

Stary wyluzuj troche. Programowanie gier jest, naucz sie samodzielnosci bo bez tego nic nie osiagniesz nigdy.
    Czas zmienic pieluche ... sory nie ten temat pomylk@ .

Dobry programista , z dobrymi umiejetnosciami , swiezo po studiach z 10 000 bedzie zarabial jak dobrze trafi. ( magister ) .

Sa w Polsce programisci co wyciagaja ~50 000 zl , no ale to juz doswiadczenie i naprawde maja olej w glowie a nie zbior pusty.

Skoro zaczynasz przygode to powodzenia zycze.
    Jezeli Cie to kreci to jeszcze lepiej . Ja np chodze na ta uczelnie i 2 raz mam stycznosc z programowaniem , co nie oznacza, ze jestem zniechecony i mnie to w ogole nie interesuje. Wrecz przeciwnie, calkiem fajne to.

Fakt faktem interesuje mnie edycja video, video fx , animacje itp , ale na to przyjdzie czas jak wybiore specjalizacje; )

ucz sie ucz, praktyka to klucz do wszystkiego .

• MAro

ezils. programowanie to moja pasja ktora chce rozzwijac. apropos edycji wideo to jakich programow uzywacie ?? bo wlasnie mam do zmontowania film i poprawic mam troche kontrast itp. ? ja uzywam sony vegas. co sadzisz o tym programie?
  • Anonim

Nie zastanawiaj się co jest najlepiej opłacalne, tylko co najbardziej lubisz robić.. Mnóstwo jest teraz pseudoprogramistów, którzy dowiedzieli się, że informatyk kosi mnóstwo siana, przeczytali po 2 książki i krzyczą na rozmowach kwalifikacyjnych 6 tys netto.; ) Są programiści zarabiający 1800 netto, a są i tacy którzy dostają po 15 tys. Wszystko zależy od umiejętności, a znacznie łatwiej jest rozwijać pasję.
  • MAro

nie robie tego dla pieniedzy. jednynie zainteresowal mnie fakt ile zarabia taki programista. jest to moja pasja jednak nigdy nie zastanawialem sie nad tym i postanowilem skierowac te pytanie tutaj. Zaczynam od Javy nie wim czy to dobry wybor ale od czegos trzeba zaczac. Kiedys robilem konsolówki w c++ ale to amtorszczyzna byla.

p.s. rozumiem ze na programowanie gier mozna pojsc dopiero na trzecim roku studiow ?
  • marny

>p.s. rozumiem ze na programowanie gier mozna pojsc dopiero
    >na trzecim roku studiow ?

Specjalizację wybierasz po 3cim semestrze.
    Polecam http://www.pjwstk.edu.pl
  • Anonim

Jak juz mowilem moviemaking to moja pasja i w moim profilu masz prawie wszystkie filmy, ktore zrobilem ( z wyjatkiem 2-3 ) .

Uzywam Sony Video Vegas do ogolnej edycji. Adobe After Effects CS3 do kolorowania czegos albo jak chce zrobic jakis stuff na intro typu 3d przestrzen ( taki jakby fake ) i inne bajery. Glownie to napisy i tlo pod nimi itp.

Do kompresji to Virtual Dub jezeli chce ustawic tryp encoding do xvid'a , albo MeGui jezeli chce wypuscic film x264--> .mp4, .mkv
  • Anonim

marny ja slyszalem, ze zmienili i po 4 semestrze ma byc... jezeli tak to chujowka...

Jak kolega wyzej napisal. Rozwijanie pasji jest o wiele bardziej przyjemniejsze dla Ciebie. uczysz sie czegos co lubisz.

Ja od razu mowie, ze w programowaniu siebie nie widze : ) Dlatego teraz ucze sie tego z przymusu i staram sie jako tako to ogarnac .

Mozecie nie wierzyc, ale nawet w edycji video uzywa sie instrukcji
    if (...){

}else { ......

Dowiedzialem sie o tym dopiero kilka dni temu :D

• Anonim

Nie rozumiem czemu chłopakowi biednemu jedziecie... Chciał się spytać o pomoc bardziej doświadczonych kolegów; D Ale Przerost ego to nie grzech... A poza tym jesteśmy na Studiach czy żeby się uczyć :P Pozdrawiam...
  • merry

>Halo #maciek napisał
    >Mozesz mi wyjasnic ?? Bo kazdy sie madrzy ze jest
    >inteligentny itp. a przychodzi co do czego ty tylko umiecie
    >rzucac wyuczonymi tekstami.

tak, wlasnie tak! dokladnie tak! pies im mordy lizał!
  • marny

>tak, wlasnie tak! dokladnie tak! pies im mordy lizał!

Hrhr.
    MISZCZ.
  • Popiołkas

:):):)
  • Mariusz

generalnie to chyba sie przerzuce z basha i kretyna na grono pj; )
  • Anonim

>Mariusz napisał
    >generalnie to chyba sie przerzuce z basha i kretyna na grono
    >pj; )

bardzo to mądre i idę za tym przykładem :P
  • kroliczek_tuptus

aż sie boje pomyśleć jak rocznik '92 będzie zaczynał studiować.... ale bash dobry;d
  • Wojtek

Wiedza informatyczna (i pseudo-informatyczna) z wiekiem staje się coraz bardziej ogłupiająca chyba :)
  • Anonim

Generalnie jeśli ktoś ma zamiar zostać programista np. .Net bo bardzo gorąco polecam następujące wpisy z bloga Maćka Aniserowicza ( http://www.maciejaniserowicz.com/ ), który jest Microsoft MVP

Przykładowo ten: http://www.maciejaniserowicz.com/po...

Odpowiada mniej wiecej na pytania czy warto. Jakie sa plusy i minusy. Nie podaje oczywiscie konkretnych kwot bo dyskusja bylaby jałowa jak ta tutaj, aczkolwiek uważam, że dla poczatkujacego wskazówki jak znalazł.
  • Mariusz

ja mam teraz calkiem fajna posadke od stycznia; )

no i powiem tak, ze juz jakis czas temu zarobilem tyle ile wylozylem na ta uczelnie; ) wiec jest calkiem sympatycznie, hehe

tylko jeszcze raz powtarzam, siedziec w domu i klikac! bo z wiedza oparta tylko na uczelni to nigdzie Cie nie przyjma...
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)