- 1
- 2
-
Anonim
Elo,
trenuję sobie właśnie Flexa, a wiadomo, że najlepiej to robić na jakimś praktycznym przykładzie :) Tak się składa, że niedługo zaczynamy semestr i przychodzi też sporo nowych ludzi, którzy jak widzę po gronie są średnio zorientowani w tym co i jak na PJWSTK.
Dlatego też zacząłem pisać sajt, który gromadziłby wszystkie potrzebne informacje dot. naszego studiowania na PJ.
Wchodzi w to plan zajec na lepszym layu, szybkie linki do przedmiotów i ich materiałów, dostęp do danych z konta uczelnianego itd.
Na razie mam w zasadzie tylko szkielet, ale myślę, że niedługo będzie on gotowy do użycia (niech tylko wyjdzie plan ktory bedzie mozna wrzucic).
Pokazuję Wam to, czym się póki co bawię, żebyście mogli dorzucić swoje pomysły i myślę, że coś fajnego może z tego wyjść.
Jezeli dostane gotowy plan - bedzie smigac. Na dniach podlinkowane beda pomoce info; jest zrobiony zalazek linkowania RSSow z Grona PJWSTK i czytanie oficjalnych aktualnosci z PJWSTK.
Mam w planach podpiac logowanie via Gmail , Grono i LDAP PJWSTK, tak zeby uzytkownicy nie musieli tworzyc kolejnego profilu.
Wersja pre-alpha :) znajduje sie pod adresem: http://geek.pl/pjwstk/
Co o tym sadzicie? Zachecam do dyskusji. Wszelkie uwagi mile widziane. -
Anonim
Siemka,
jestem początkującym w PJWSTK. Uważam, że pomysł jest bardzo dobry, wart uwagi, oraz podziękowania za chęć pomocy i ułatwienia dostępu do wszelkich potrzebnych info :)
Tak więc osobiście gratuluje i dziękuję; ) -
Anonim
Mamy już:
- sprawdzanie wiadomości z BSSu, aktualności ze strony głównej PJWSTK [aktualizowane co 10 min]
- Grono: ostatnie posty, ostatnie wątki z Grona PJWSTK [aktualizowane co 10 min]
- plan zajęć [aktualizowane co 10 min]
- podlinkowanie przedmiotów do materiałów z poprzednich lat
Co przed nami?
- personalizacja
- ściąganie danych z naszego konta (ile do zapłaty, czy mamy nową pocztę itd)
- wrzucenie wszystkich treści z zew. do środka zamiast otwierania nowych okien (tyczy się newsów ze strony głównej, newsów z BSSu, materiałów do przedmiotów)
i wiele wiele więcej :)
------------------- edit -------------------
- pjID: podlinkowałem chyba wszystkie ważniejsze serwisy, jeżeli czegoś brakuje to dajcie znać. -
Anonim
No generalnie się na tym nie znam, ale już wygląda to świetnie i pożytecznie :) Trzymaj tak dalej :) -
-
Anonim
-
Anonim
-
Luulek
-
Sandtalker
-
Architekt
-
Anonim
>vel Archi napisał
>proponuje podlinkowanie do pomocy.info :D
jest podlinkowanie, w zajeciach jak po lewej klikniesz na przedmiot -
Anonim
>Sandtalker napisał
>A czemu w logowaniu przez pjID nie uwzgledniles ZI? :(
poprawione, bedzie przy nastepnym uploadzie. -
Architekt
-
Anonim
Dorzuciłem z infy przedmioty z 4 semestru.
Włączyłem cache'owanie, pierwszy raz bedzię się chwilę dłużej ładować, ale potem powinno już dużo szybciej śmigać.
More to come, czekam na info od adminów w sprawie integracji z kontem PJWSTK jak to się nie powiedzie to przynajmniej z kontem Google to zintegruje. -
Anonim
http://geek.pl/pjwstk/
dodalem dział 'mapa'. teraz pracuje nad personalizacja (logowanie+przetrzymywanie danych o studencie, dzieki temu bedzie spersonalizowany plan). -
latająca dżdżownica czizzz
-
Anonim
>latająca dżdżownica czizzz napisał
>coś za bardzo na prawo jest, za dużo wolnego miejsca z
>lewej
zrob skrina, powiedz jaka wersja przegladarki.
tymczasem dodalem personalizacje bez rejestracji - sesja bedzie trzymana w przegladarce, czyli na wlasnej przegladarce bedziecie pamietani. to rozwiazanie przejsciowe zanim podepne sie z danymi do bazy danych, ale wystarczajace jesli nie chcecie sie rejestrowac a tylko sprawdzac plan.
co daje personalizacja? jesli jestescie z informatyki, podacie tryb dzienny oraz wypelnice nr grupy to dostaniecie spersonalizowany plan w dziale 'zajecia', w dziale pjid gdy klikniecie na 'moja www' to przekieruje na Wasz public_html.
plany dla innych kierunkow niz informatyka -- jak zmeczycie Tomka zeby zrobil parsowanie planu -- to bedzie smigac, bo reszta jest juz podpieta.
ja tymczasem czekam na LDAP, bo ciagle nie mam odp z uczelni, a teraz ide dalej w kierunku personalizacji i rejestracji -- pewnie dojda kolejne nowe ficzery. -
.:: Akashia ::.
-
Anonim
>.:: Akashia ::. napisała:
>w wydarzeniach ogolnych brak polskich liter
tak, wiem. newsy na samej stronie PJtu mają chyba coś skaszanione kodowanie albo podczas zczytywania ja coś zepsułem, niemniej postaram się coś z tym zrobić.
dzięki za info, pozdrawiam
-
Popiołkas
-
Anonim
>Popiołkas napisał
>ja proponuje zrobic wyszukiwarke ladnych dziewczyn na pj^^
spoko, napisz dobre algo do szukania wzorcow, ja dopisze upload zdjec i bedzie gotowe; ]
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne