-
WB
-
Anonim
-
rzut butem
Niestety kochani, muszę Was bardzo rozczarować, ale to nie jest moje dzieło. Gdybym chciał zrobić coś takiego to bym po prostu to uczynił z tego konta. W dupie mam co uczelnia (w sensie instytucji) sądzi na mój temat.
Dzięki za zainteresowanie, zawsze miło mieć dużo niespodziewanych, nagłych odwiedzin od losowych ludzi na profilu :*. -
WB
ciesze sie ze sprawilem ci radosc ale niestety musze cie zasmucic bo moje odwiedziny sie nie zanotowaly; d -
-
rzut butem
-
Wojtek ,,|,,
>Popiołkas napisał
>matko czytam to i oczom nie wierze ze mozna byc tak glupim:D
>to tak jakby osoba ktora nie lubi mcdonalda, zrobila
>kampanie antyMcDonald :) nie podoba sie to tam nie jesz i
>koniec... tak samo ze szkola, czy ktos komukolwiek kaze
>studiowac na PJ? podpowiem: NIE :) wiec co za sens robic
>strone ANTYpjwstk:) zrobil ja albo ktos ze słabej
>konkurencji, albo ktos kto ma jakies wybitne kompleksy, nie
>chcialo mu sie chodzic na zajecia i sie posypały itny:) jak
>dla mnie temat do usuniecia:)
Zostaw McDonald! Zrodlo pozywienie w czasie rpzerwy miedzy cwiczeniami (czyt. wyklady)
A propo, wanna kupic zlota karte? -
.:: Akashia ::.
studiuje jednocześnie na uw (5 rok- zarządzanie i marketing) i na pjwstk (2 rok-informatyka), więc mam porównanie na bieżąco..
dziekanat
pjwstk - mniejsze kolejki, więcej obsługujących (przy mniej więcej podobnej ilości studentów), dłuższe godziny pracy i generalnie jakoś to sprawniej działa
budynki, infrastruktura
tu wbrew pozorom zdecydowanie wygrywa mój wydział na uw.. nowoczesny, kilka wind, sklepików, barków, księgarnia, bankomat, kanapy, ławki, stoliki, palarnia
sale + wyposażenie
jeśli chodzi o sale, aule to tu chyba też wygrywa uw - dużo wygodniej jest na aulach, jeśli chodzi o wyposażenie sal uw przegrywa, ale mój wydział nie jest techniczny, więc ciężko żeby było inaczej.. natomiast jeśli chodzi o pjwstk oczekiwałabym jednak czegoś więcej po uczelni, która co miesiąc "zabiera" mi z konta ponad 1300zł.. ostatnio widziałam, że w niektórych salach został wprowadzony nowy sprzęt, ale to co sie namęczyliśmy przez prawie cały semestr na komputery, które działały z prędkością "światła" to nasze..
wykładowcy
samych wykładowców nie sposób porównać, bo nie chce tu jakiś stereotypów tworzyć.. a poza tym kadra jest tak duża i urozmaicona, że ciężko uogólniać całą.. jedyne co moge powiedzieć generalnie do ogółu to to, że na pjwstk są bardziej wymagający (chociaż może to i specyfika kierunku).. natomiast jeśli chodzi o wpływ studentów na kadrę tu duże ukłony do pjwstk.. na uw wykładowca jest praktycznie nie do ruszenia, nawet jeśli zdanie studentów jest poparte nie tylko opiniami ale i faktami, czy nawet tym samym zdaniem dziekana lub innych wykładowców. Z wykładowcom nie da się wygrać, to co on powie to święte, i nawet jak nie ma racji najczęściej będzie szedł w zapartego, a student nic nie może zrobić.. potem tylko dziekan przyznaje "poszkodowanym" darmowe warunkowe wpisy (normalnie kosztują 300 zł za 1 i 1200 za 2, przy większej ilości niezaliczonych przedmiotów trzeba przejść na studia wieczorowe – czyli płatne) na kolejny semestr i zgodę na zmianę wykładowcy.. ale przedmiot trzeba powtarzać..
Reasumując PJWSTK nie jest idealna, ale byłabym daleka od tworzenia stron typu antypjwstk i generalnie samą uczelnie poleciłabym innym
-
.:: Akashia ::.
aa jeszcze 1 kwestia, które mnie mocno denerwuje i utrudnia życie :/
plan
na uw plan na następny semestr mam od grudnia!!!! i to pierwszej połowy!!! a tu ani widu ani słychu :/ kompletnie nie rozumiem dlaczego nie można ustalić planu wcześniej. student nie ma możliwości zaplanowania czegokolwiek - innych zajęć, pracy skoro pjwstk podaje plan w ostatniej chwili, a np ja na uw musiałam zadeklarować na jakie zajęcią będę chodziła miesiąc temu.. i teraz trzeba być wróżką, żeby przewidzieć czy coś się nie pokryje :/
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne