PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • WB

anonimowosc w sieci :> a mogl po prostu sie zarejestrowac; d
  • Anonim

owned

:D
  • rzut butem

Niestety kochani, muszę Was bardzo rozczarować, ale to nie jest moje dzieło. Gdybym chciał zrobić coś takiego to bym po prostu to uczynił z tego konta. W dupie mam co uczelnia (w sensie instytucji) sądzi na mój temat.

Dzięki za zainteresowanie, zawsze miło mieć dużo niespodziewanych, nagłych odwiedzin od losowych ludzi na profilu :*.
  • WB

ciesze sie ze sprawilem ci radosc ale niestety musze cie zasmucic bo moje odwiedziny sie nie zanotowaly; d
  • rzut butem

Nie łam się kochasiu. Zawsze jest następny raz :*
  • Wojtek ,,|,,

>Popiołkas napisał
    >matko czytam to i oczom nie wierze ze mozna byc tak glupim:D
    >to tak jakby osoba ktora nie lubi mcdonalda, zrobila
    >kampanie antyMcDonald :) nie podoba sie to tam nie jesz i
    >koniec... tak samo ze szkola, czy ktos komukolwiek kaze
    >studiowac na PJ? podpowiem: NIE :) wiec co za sens robic
    >strone ANTYpjwstk:) zrobil ja albo ktos ze słabej
    >konkurencji, albo ktos kto ma jakies wybitne kompleksy, nie
    >chcialo mu sie chodzic na zajecia i sie posypały itny:) jak
    >dla mnie temat do usuniecia:)

Zostaw McDonald! Zrodlo pozywienie w czasie rpzerwy miedzy cwiczeniami (czyt. wyklady)
    A propo, wanna kupic zlota karte?
  • .:: Akashia ::.

studiuje jednocześnie na uw (5 rok- zarządzanie i marketing) i na pjwstk (2 rok-informatyka), więc mam porównanie na bieżąco..

dziekanat
    pjwstk - mniejsze kolejki, więcej obsługujących (przy mniej więcej podobnej ilości studentów), dłuższe godziny pracy i generalnie jakoś to sprawniej działa

budynki, infrastruktura
    tu wbrew pozorom zdecydowanie wygrywa mój wydział na uw.. nowoczesny, kilka wind, sklepików, barków, księgarnia, bankomat, kanapy, ławki, stoliki, palarnia

sale + wyposażenie
    jeśli chodzi o sale, aule to tu chyba też wygrywa uw - dużo wygodniej jest na aulach, jeśli chodzi o wyposażenie sal uw przegrywa, ale mój wydział nie jest techniczny, więc ciężko żeby było inaczej.. natomiast jeśli chodzi o pjwstk oczekiwałabym jednak czegoś więcej po uczelni, która co miesiąc "zabiera" mi z konta ponad 1300zł.. ostatnio widziałam, że w niektórych salach został wprowadzony nowy sprzęt, ale to co sie namęczyliśmy przez prawie cały semestr na komputery, które działały z prędkością "światła" to nasze..

wykładowcy
    samych wykładowców nie sposób porównać, bo nie chce tu jakiś stereotypów tworzyć.. a poza tym kadra jest tak duża i urozmaicona, że ciężko uogólniać całą.. jedyne co moge powiedzieć generalnie do ogółu to to, że na pjwstk są bardziej wymagający (chociaż może to i specyfika kierunku).. natomiast jeśli chodzi o wpływ studentów na kadrę tu duże ukłony do pjwstk.. na uw wykładowca jest praktycznie nie do ruszenia, nawet jeśli zdanie studentów jest poparte nie tylko opiniami ale i faktami, czy nawet tym samym zdaniem dziekana lub innych wykładowców. Z wykładowcom nie da się wygrać, to co on powie to święte, i nawet jak nie ma racji najczęściej będzie szedł w zapartego, a student nic nie może zrobić.. potem tylko dziekan przyznaje "poszkodowanym" darmowe warunkowe wpisy (normalnie kosztują 300 zł za 1 i 1200 za 2, przy większej ilości niezaliczonych przedmiotów trzeba przejść na studia wieczorowe – czyli płatne) na kolejny semestr i zgodę na zmianę wykładowcy.. ale przedmiot trzeba powtarzać..

Reasumując PJWSTK nie jest idealna, ale byłabym daleka od tworzenia stron typu antypjwstk i generalnie samą uczelnie poleciłabym innym
  • .:: Akashia ::.

aa jeszcze 1 kwestia, które mnie mocno denerwuje i utrudnia życie :/

plan
    na uw plan na następny semestr mam od grudnia!!!! i to pierwszej połowy!!! a tu ani widu ani słychu :/ kompletnie nie rozumiem dlaczego nie można ustalić planu wcześniej. student nie ma możliwości zaplanowania czegokolwiek - innych zajęć, pracy skoro pjwstk podaje plan w ostatniej chwili, a np ja na uw musiałam zadeklarować na jakie zajęcią będę chodziła miesiąc temu.. i teraz trzeba być wróżką, żeby przewidzieć czy coś się nie pokryje :/
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)