-
Pan Wielkie M
mam pytanie bo wlasnie zblizam sie do koncowi 4 roku i przydaloby sie obronic prace inzynierska ktora pisze ale brakuje mi zaliczen z 2 przedmiotow z poprzednich sem i musze wziac itn wiec wiem ze nie obronie sie w terminie czyli jakos w czerwcu i teraz moje pytanie jak to ewentualnie bedzie wygladac? w nastepnym sem itn a potem znajac kochana szkole jakas oplata z 500 albo i 1500 i dopuszcza mnie do obrony? chcialem spytac jak to wyglada w praktyce i na co ewentualnie musze sie szykowac? dzieki z odp:) -
Anonim
podobno z obrona inz jest tak, ze jezeli masz jakies braki w momencie obrony, to mozesz do niej podejsc, czyli obrona odbywa sie normalnie, bez zadnych opozniej. ale za to nie mozesz odpowiadac na te pytania, ktore sa losowane ze 100, czy jakos tak.
ogolnie mowiac, bronisz inz, ale dopiero jak zaliczysz brakujace przedmioty bedziesz mogl odpowiadac na ww. pytania, i dostaniesz papier (juz bez ponownego bronienia pracy).
pzdr -
Wojtek
Trzeba rozdzielić 2 rzeczy :)
1: obrona pracy dyplomowej
2: egzamin inżynierski
Jeśli masz prawa studenta itd. to niezależnie od ewentualnych braków, możesz obronić pracę inżynierską.
By móc podejść do zaliczenia egzaminu inżynierskiego nie można mieć żadnych braków (zarówno ćwiczenia jak i egzaminy) + mieć obronioną pracę dyplomową.
Zdany egzamin inżynierski = dyplom inżyniera w łapę :P -
Architekt
A czy niezaliczenie przedmiotu z 7 semestru i możliwośc jego odrobienia jako ITN na 9 semestrze oznacza konieczność comiesięczniej oplaty (1000+zł) za studia mimo że przez semestr nie ma się żadnych zajęć, a kolejny semestr tylko owego ITN'a ?? :DDD -
-
Wojtek
Nie, płacisz wtedy tylko raz, za ITNa. Nie płacisz już czesnego. No i nie ma czegoś takiego jak "bycie na 9. semestrze" :)
Jednak jeśli chodzi o ten semestr "w między czasie", gdzie nic nie masz, to albo bierzesz urlop dziekański (free) albo jakiś taki "obowiązkowy ITN" o nazwie "konsultacje z proseminarium" (czy jakoś tak, dziekanat wie jbc), za który się płaci bodajże 600zł :) -
Architekt
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...
Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych
Grona tematyczne:
Miejsca grona (5)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-