-
Filip
Jestem zainteresowany uczelnia PJWSTK (INFORMATYKA) bo obawiam się, że zabraknie mi troche punktów na inne (państwowe uczelnie). jednak nie stać mnie na to, żeby płacić przez 5 lat 1000+ zł za naukę. Gdy słyszałem, o mozliwośći stypendium na 1000 zł strasznie się ucieszyłem tylko teraz tak.
1) od jakich matur(rozszerzonych oczywiście) przyznawano to stypendium?
Ja myśle celuję w 75-85%, czy mam 100% szansy, że z takim wynjikiem dostane to stypendium
2) czy musze najpierw zapłacić za 1 rok, żeby przekonać się, czy przyznają mi to stypendium?
3) czy to prawda, że kierunek na PJWSTK informatyka nieco upada w ostatnich latach
I przychodzą do tej szkoły ludzie ledwo zdający podstawowę matury z Maty. A ambitnych ludzi jest coraz mniej?
Mam nadzieje, że to nie prawda, ale chciałbym się dowiedzieć, bo to jest bardzo ważne.
|
szczególnie istotne jest dla mnie od jakiej ilośći procent z matury przyznają stypendium! -
Czarek
1) Masz 100% szans z takim wynikiem
2) Za caly rok nie musisz placic, mozesz normalnie ratami. Tylko wtedy tracisz znizke za zaplate z gory.
3)Ciezko powiedziec. Sa i tacy ktorzy naprawde ogarniaja i sa niezli w te klocki juz przychodzac na uczelnie i sa tacy ktorzy tu przyszli bo sie nie dostali nigdzie i sa slabi. Tak jak na kazdej uczelni. Bardziej na twoim miejscu przejmowalbym sie kto cie bedzie uczyl a nie z kim sie bedziesz uczyl. -
Filip
"przejmował bym się, kto cie bedzie uczył"|
hmm... z tego co czytałem kadra PJWSTK jest bardzo dobra i wszyscy sobię ją chwalą, wiec chyba, z tym problemu nie ma. jeszcze się bede sporo zastanawiał, ale jak mam mieć te 1000zł miesiecznie to nie jest tak zle; ).
A tak z Ciekawości jaki jest stosunek dziewczyn do facetów?
jak dużej grupie studentów faktycznie się obracamy (chodzi mi odpowiedniki licealnych klas)
I jak dużo jest ogółem studentów Infy na wszystkich 5 latach. -
Cypisek
Co do upadania informatyki to tym bym sie nie martwil, tych slabych co nie dostali sie nigdzie indziej i trafili poniekad na pj z przypadku - po pierwszym roku juz u nas nie ma.
Stosunek dziewczyn do facetow - zazwyczaj w grupie jest 16 badz mniej osob i zazwyczaj jest tak ze w paru grupach jest po jednej dziewczynie :) -
-
Filip
Czyli ogólnie takie Gay-party :<
Miałem nadzieje, że wygląda to troszkę lepiej.
Ale jak mówisz, że poziom nie taki zły i stypendium powinienem mieć na bank, to mnie bardzo pocieszyliśćie.
Ale tak na wszelki wypadek, jaki znacie przypadek z najmniejszym wynikiem matury co by dostał stypednium? żebym sobie mniej wiecej określił próg stypendium -
Anonim
W tym roku przyszło chyba aż 8 dziewczyn na dzienne. W moim roczniku zaczynałyśmy w 5, a teraz to widzę tylko 3 :) -
Wojtek
>Filip napisał
>Czyli ogólnie takie Gay-party :<
>Miałem nadzieje, że wygląda to troszkę lepiej.
Przede wszystkim zadaj sobie pytanie, po co idziesz na uczelnię informatyczną? :) -
Architekt
>Wojtek napisał
>>Filip napisał
>>Czyli ogólnie takie Gay-party :<
>>Miałem nadzieje, że wygląda to troszkę lepiej.
>
>Przede wszystkim zadaj sobie pytanie, po co idziesz na
>uczelnię informatyczną? :)
oj tam, szczegół -
Filip
Nie no wiadomo, że nie ide na uczelnie informatyczną po to, żeby sobie laski powyrywać; P
Po prostu zawsze milej się uczy w milszym gronie :). A co do informatyki jestem zdecydowany. Zdaje sobie sprawe, że prawdopodobnie nigdzie nie jest lepiej. Chociaż słyszałem, że np na śląsku to kobit wiecej niż 50% na uczelni :P
w każdym razie nikt nie wie jaki jest mniej więcej próg % na te kierunki zamawiane? Niech ktokolwiek się wypowie nawet, że dostał a ma np xx% z maty. Czuł bym się pewniej, bo bez tego stypendium nie ma szans, żebym dołączył do uczniów PJWSTK! :) -
Wojtek
>Po prostu zawsze milej się uczy w milszym gronie :).
Zakładasz, że wszystkie kobiety są milsze? :D
>w każdym razie nikt nie wie jaki jest mniej więcej próg % na te kierunki zamawiane?
Mi się wydaje, że nie ma progu. Jest konkurs świadectw i 50% najlepszych dostaje stypendium.
>żebym dołączył do uczniów PJWSTK! :)
Studentów. Szkółki niedzielne są gdzie indziej (chyba że pójdziesz na zaoczne :D). -
Filip
>Wojtek napisał
>Studentów. Szkółki niedzielne są gdzie indziej (chyba
>że pójdziesz na zaoczne :D).
Hah! wybacz, za tą pomyłkę, czasami zapominam, że słowa 'uczyć się' a 'studiować'
są tak odległe :P
Co do konkursu to raczej matur a nie świadectw z tego co czytałem. PRAWDA!? xd
A wiem, że nie ma progów, nigdzie nie ma, ale zawsze mniej wiecej co roku lepsze 50% zaczyna się od w miare podobnego progu. Tak samo jak z wstępem na uczelnie państwowe, każdy chce się dowiedzieć jakie progi były rok wcześniej mimo, że wiadomo, że każdego roku się troszkę różnią. -
kroliczek_tuptus
Jeśli chodzi o kobietki w PJ to śmiało można posiedzieć i nacieszyć oczko np: w bufecie:)
Na pierwszym roku na kierunku zamawianym decyduje matura, potem srednia,
deeem... szkoda ze wszyscy studenci nie dostaja tego styp..
wszyscy w sensie starsze roczniki...:) -
мΘпкєy♫♪♫♪♫
z tego co się orientuje to 34% z rozszerzonej matmy mieli na końcu listy na zamawiane; p ja miałem 66 i byłem 25 jak dobrze pamiętam -
Wojtek
>Jeśli chodzi o kobietki w PJ to śmiało można posiedzieć i nacieszyć oczko np: w bufecie:)
Tia, SNM i KJ :D -
kroliczek_tuptus
-
҉
dostał ktos już w ogóle kasę z tych kierunków zamawianych, wiadomo kiedy dostaniemy zaległe "raty"? -
Anonim
-
҉
święta, święta i po świętach but where is my money?
może rzeczywiście nie o tą gwiazdkę chodziło albo nie o te Święta, a np. Wielkanocne :D jak nie dostane kasy do końca stycznia to skąd wezmę fundusze na ITNY z MADów ^^ -
Mikos
do mnie przyszlo 2000 za pazdziernik i listopad jakos pare dni temu... -
҉
epic fail...
dzięki za info :) patrzę że też dostałęm kilka dni temu tylko nie wchodziłem na konto ^^
głupi czekałem na jakiegoś maila z mbanku o przelewie. ale widać wysyłają tylko bilingi raz na miesiąc a nie przy każdym przelewie...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne