-
Krzysiek
Pierwsze to czy jest możliwość przeniesienia się z PJWSTK na Politechnikę Warszawską po pierwszym roku? Oczywiście chodzi mi o informatykę. A drugie pytanie to czy mogę liczyć na to 1000 zł przy rozszerzonej maturze z matematyki na 66% oraz rozszerzeniu z fizyki na 33%?
Pozdrawiam Serdecznie -
Wojtek
Ad. 1.
Pewnie jakaś jest, ale raczej z powrotem na 1. rok :)
Ad. 2.
Może. Poczytaj regulamin przyznawania tego stypendium. -
Krzysiek
-
Anonim
Jest możliwość przeniesienia się na Informatykę w PJWSTK, na drugi rok. Mniemam, że pierwszy rok zaliczyłeś na PW. Jeśli transferujesz się na drugi rok, to w konkursie do stypendium dla kierunku zamawianego będą brane pod uwagę Twoje oceny z pierwszego roku, a nie wynik z matury. -
-
Krzysiek
Nie chcę iść teraz to PJWSTK a w przyszłym roku przenieść się na PW (ponieważ z matury na politechnike się nie dostanę) i chciałem wiedzieć czy na politechnice warszawskiej przyjmują w ogóle studentów z polsko japońskiej uczelni. A tak na marginesie to warto w ogóle studiować na PJWSTK. Czy informatyka jest na wysokim poziomie? -
Popiołkas
stypendium dostaniesz jak z roz. matmy bedziesz mial 18% a z fizyki wytarczy 3,5%, nie warto tu studiowac gdyz w szkole nie ma bankomatu oraz w bufecie cola w puszcze kosztuje 1,9zł :(
PS. nie przeniesiesz sie z PJ na PW po 1 roku, gdyz nie bedziesz chcial, pozdrawiam:* -
Krzysiek
To jest aż tak fajnie, że twierdzisz, że nie będę chciał? Jednak jeśli dalej będę miał chęć przeniesienia to chodzi mi o to czy jest w ogóle taka możliwość, czy politechnika warszawska bierze pod uwagę transfer w PJWSTK czy od razu mówią, że jest to szkoła gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości przeniesienia na publiczną uczelnię. I jeszcze jedno pytanie, jak wygląda sytuacja na rynku pracy po tej uczelni, łatwo jest znaleźć dobrze płatną pracę ? Tak w ogóle to chodzi mi o poziom bo zawsze chciałem studiować w Warszawie i koniecznie informatykę. PW odpada bo nie mam wystarczająco punktów, zostaje mi WAT i PJWSTK na stronie uczelnie polsko japońskiej jest napisane, że informatyka jest na najwyższym poziomie, ale wolałbym raczej usłyszeć od was jakieś opinie, w końcu od tego będzie zależeć moja przyszłość
Pozdrawiam -
Szymon
Nie wiem czy w historii PJ-u był ktoś, kto przenosił się podczas trwania studiów na Politechnikę; -)
Odwrotnie a i owszem - to zupełnie inne uczelnie i ciężko je porównać ale tak jak napisał powyżej Popiołkas - jeśli sobie poradzisz to nie będziesz chciał się przenosić.
Jeśli chodzi o poziom i przyszłość to ciężko mi sobie wyobraźić lepszą uczelnię ale i tak większość zależy od samego studenta. Naprawde trzeba lubić to co się robi, idąc na studia "bo jest po nich dobra kasa" zwykle szybko się rezygnuje.
Jeśli chodzi o przeniesienie na Politechnike z innej uczelni to warto spytać o to na Politechnice. -
Wojtek
>czy od razu mówią, że jest to szkoła
>gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości
>przeniesienia na publiczną uczelnię.
Ten fragment mi się spodobał :) Tak tak, na PJ wywalasz kapuchę na stół i już masz dyplom na dzień dobry; )
Swoją drogą Krzysiek, nie pomyślałeś też by zapytać się PW (niekoniecznie studentów) o opcję przenosin z PJWSTK?
-
kroliczek_tuptus
>Krzysiek napisał
>To jest aż tak fajnie, że twierdzisz, że nie będę
>chciał? Jednak jeśli dalej będę miał chęć
>przeniesienia to chodzi mi o to czy jest w ogóle taka
>możliwość, czy politechnika warszawska bierze pod uwagę
>transfer w PJWSTK czy od razu mówią, że jest to szkoła
>gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości
>przeniesienia na publiczną uczelnię. I jeszcze jedno
>pytanie, jak wygląda sytuacja na rynku pracy po tej
>uczelni, łatwo jest znaleźć dobrze płatną pracę ? Tak
>w ogóle to chodzi mi o poziom bo zawsze chciałem
>studiować w Warszawie i koniecznie informatykę. PW odpada
>bo nie mam wystarczająco punktów, zostaje mi WAT i PJWSTK
>na stronie uczelnie polsko japońskiej jest napisane, że
>informatyka jest na najwyższym poziomie, ale wolałbym
>raczej usłyszeć od was jakieś opinie, w końcu od tego
>będzie zależeć moja przyszłość
>Pozdrawiam
informatyka jest na dobrym poziomie, w zależności na kogo trafisz (ćwiczeniowca - wykładowcę) albo będzie rozwijał Twoje zainteresowania informatyką albo nie.
Jeśli chodzi o sytuacje na rynku pracy to bywa różnie, nie decyduje o tym NIGDY szkoła jaką ukończyłeś (ahh.. te polskie przekonania, dobra szkoła da mi dobrą pracę... tiaa......) tylko raczej Twoja osobowość i wiedza.
Zależy też co masz na myśli mówiąc "dobrze płatną pracę"; )
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne