PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysiek

Pierwsze to czy jest możliwość przeniesienia się z PJWSTK na Politechnikę Warszawską po pierwszym roku? Oczywiście chodzi mi o informatykę. A drugie pytanie to czy mogę liczyć na to 1000 zł przy rozszerzonej maturze z matematyki na 66% oraz rozszerzeniu z fizyki na 33%?
    Pozdrawiam Serdecznie
  • Wojtek

Ad. 1.
    Pewnie jakaś jest, ale raczej z powrotem na 1. rok :)

Ad. 2.
    Może. Poczytaj regulamin przyznawania tego stypendium.
  • Krzysiek

A gdzie znajdę ten regulamin?
  • Anonim

Jest możliwość przeniesienia się na Informatykę w PJWSTK, na drugi rok. Mniemam, że pierwszy rok zaliczyłeś na PW. Jeśli transferujesz się na drugi rok, to w konkursie do stypendium dla kierunku zamawianego będą brane pod uwagę Twoje oceny z pierwszego roku, a nie wynik z matury.
  • Krzysiek

Nie chcę iść teraz to PJWSTK a w przyszłym roku przenieść się na PW (ponieważ z matury na politechnike się nie dostanę) i chciałem wiedzieć czy na politechnice warszawskiej przyjmują w ogóle studentów z polsko japońskiej uczelni. A tak na marginesie to warto w ogóle studiować na PJWSTK. Czy informatyka jest na wysokim poziomie?
  • Popiołkas

stypendium dostaniesz jak z roz. matmy bedziesz mial 18% a z fizyki wytarczy 3,5%, nie warto tu studiowac gdyz w szkole nie ma bankomatu oraz w bufecie cola w puszcze kosztuje 1,9zł :(

PS. nie przeniesiesz sie z PJ na PW po 1 roku, gdyz nie bedziesz chcial, pozdrawiam:*
  • Krzysiek

To jest aż tak fajnie, że twierdzisz, że nie będę chciał? Jednak jeśli dalej będę miał chęć przeniesienia to chodzi mi o to czy jest w ogóle taka możliwość, czy politechnika warszawska bierze pod uwagę transfer w PJWSTK czy od razu mówią, że jest to szkoła gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości przeniesienia na publiczną uczelnię. I jeszcze jedno pytanie, jak wygląda sytuacja na rynku pracy po tej uczelni, łatwo jest znaleźć dobrze płatną pracę ? Tak w ogóle to chodzi mi o poziom bo zawsze chciałem studiować w Warszawie i koniecznie informatykę. PW odpada bo nie mam wystarczająco punktów, zostaje mi WAT i PJWSTK na stronie uczelnie polsko japońskiej jest napisane, że informatyka jest na najwyższym poziomie, ale wolałbym raczej usłyszeć od was jakieś opinie, w końcu od tego będzie zależeć moja przyszłość
    Pozdrawiam
  • Szymon

Nie wiem czy w historii PJ-u był ktoś, kto przenosił się podczas trwania studiów na Politechnikę; -)
    Odwrotnie a i owszem - to zupełnie inne uczelnie i ciężko je porównać ale tak jak napisał powyżej Popiołkas - jeśli sobie poradzisz to nie będziesz chciał się przenosić.
    Jeśli chodzi o poziom i przyszłość to ciężko mi sobie wyobraźić lepszą uczelnię ale i tak większość zależy od samego studenta. Naprawde trzeba lubić to co się robi, idąc na studia "bo jest po nich dobra kasa" zwykle szybko się rezygnuje.

Jeśli chodzi o przeniesienie na Politechnike z innej uczelni to warto spytać o to na Politechnice.
  • Wojtek

>czy od razu mówią, że jest to szkoła
    >gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości
    >przeniesienia na publiczną uczelnię.

Ten fragment mi się spodobał :) Tak tak, na PJ wywalasz kapuchę na stół i już masz dyplom na dzień dobry; )

Swoją drogą Krzysiek, nie pomyślałeś też by zapytać się PW (niekoniecznie studentów) o opcję przenosin z PJWSTK?

• kroliczek_tuptus

>Krzysiek napisał
    >To jest aż tak fajnie, że twierdzisz, że nie będę
    >chciał? Jednak jeśli dalej będę miał chęć
    >przeniesienia to chodzi mi o to czy jest w ogóle taka
    >możliwość, czy politechnika warszawska bierze pod uwagę
    >transfer w PJWSTK czy od razu mówią, że jest to szkoła
    >gdzie się płaci za magistra i nie ma możliwości
    >przeniesienia na publiczną uczelnię. I jeszcze jedno
    >pytanie, jak wygląda sytuacja na rynku pracy po tej
    >uczelni, łatwo jest znaleźć dobrze płatną pracę ? Tak
    >w ogóle to chodzi mi o poziom bo zawsze chciałem
    >studiować w Warszawie i koniecznie informatykę. PW odpada
    >bo nie mam wystarczająco punktów, zostaje mi WAT i PJWSTK
    >na stronie uczelnie polsko japońskiej jest napisane, że
    >informatyka jest na najwyższym poziomie, ale wolałbym
    >raczej usłyszeć od was jakieś opinie, w końcu od tego
    >będzie zależeć moja przyszłość
    >Pozdrawiam

informatyka jest na dobrym poziomie, w zależności na kogo trafisz (ćwiczeniowca - wykładowcę) albo będzie rozwijał Twoje zainteresowania informatyką albo nie.

Jeśli chodzi o sytuacje na rynku pracy to bywa różnie, nie decyduje o tym NIGDY szkoła jaką ukończyłeś (ahh.. te polskie przekonania, dobra szkoła da mi dobrą pracę... tiaa......) tylko raczej Twoja osobowość i wiedza.
    Zależy też co masz na myśli mówiąc "dobrze płatną pracę"; )
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)