-
Anonim
Witam! Chciałbym poznać trochę ludzi którzy mają zamiar obrać ten kierunek i system - informatykę zaocznie. Czekam na wasze wypowiedzi... -
Anonim
Jesli chodzi o doswiadczenia poprzednich lat to nie masz na co liczyc- informatyka zaoczna na tej uczelni powstala w tym roku i bedziecie krolikami doswiadczalnymi. Wczesniej byly zaoczne internetowe i mowiac szczerze nie wiem czym sie te 'zwykle' zaoczne maja roznic (boje sie ze niestety zbyt niskim poziomem) -
Anonim
Hehehe... To niestety wiem. Ale chciałem zobaczyć czy jest może ktoś na gronie kto się wybiera... -
Anonim
-
-
Anonim
-
Art Maxxx
Informatyka zaoczna (internetowa) nie powstała w tym roku, i nie będziecie królikami doświadczalnymi:) , ja studiuje w ten sposób od samego powstania studiów internetowych i teraz zaczne 7 semestr:) jak by co to pytajcie :)
Pozdr -
Mariusz
-
DerHase
Witam wszystkich rozważam opcje rozpoczęcia nauki na tej uczelni w trybie zaocznym. Chciałbym się dowiedzieć na temat studii zaocznych jaki jest poziom nauczania?
Jakie sa opłaty w kolejnych latach o ile takie wystepują?
Czy czesne opłaca sie co miesiąc czy placi sie za smestr cala kwotę(Jest opcja ratalna np co miesiac plae 650 zl <tak bym wolał)?
I takie luźniejsze pytanko
Dużo studiuje obcokrajowców na zaocznych mam na myśli koleżanki z Japonii
Jezeli tak to jakie sa relacje pomiędzy wami .... worzą się kozaki
Z góry dzieks
-
Mariusz
>DerHase napisał
>Witam wszystkich rozważam opcje rozpoczęcia nauki na tej
>uczelni w trybie zaocznym. Chciałbym się dowiedzieć na
>temat studii zaocznych jaki jest poziom nauczania?
troche nizszy niz na dzienncyh, ale to dlatego ze jest mniej czasu zeby nauczyc tego samego
>Jakie sa opłaty w kolejnych latach o ile takie wystepują?
co roku czesne zwieksza sie ja o jakeis 30-40pln
>Czy czesne opłaca sie co miesiąc czy placi sie za smestr
>cala kwotę(Jest opcja ratalna np co miesiac plae 650 zl
><tak bym wolał)?
co miesiac sie placi, przez 10 miesiecy
>
>I takie luźniejsze pytanko
>Dużo studiuje obcokrajowców na zaocznych mam na myśli
>koleżanki z Japonii
ROTFL, ale z tym do dowaliles...
>Jezeli tak to jakie sa relacje pomiędzy wami .... worzą
>się kozaki
>
>Z góry dzieks
>
>
-
DerHase
Mam pytanie odnośnie zaocznych mianowicie czy studia zaoczne Informatyki na PJ to nowość? (Eksperyment który moze sie nie sprawdzić)
Czy podreczniki wszelkie pomoce naukowe udostępnia uczelnia czy też trzeba je nabyć we własnym zakresie ? jak to z tym jest.
Np. Na Polibudzie daja za friko w Lublinie :P
Jak jest z językiem japońskim na zoacznych jest, nie ma ? a może jest możliwość dołączenia do grona ludzi mających chęć poznania tak skomplikowanego języka jakim jest j. japoński ?
Czy studenci zaoczni mają możliwość uczęszczania na jakie kolwiek zajęcia sportowe ?
Ostatnie pytanko do tych którzy ukończyli tą uczelnie bądź znają ludzi którzy mają PJ za sobą ----> Jak wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy po PJ ?
Np. na polibudzie często firmy same oferują pracę dla studentów kończących studia.
Ps. Co do pytanie o dziewczynach to chyba aż tak bardzo nie dowaliłem :P
Pozdrawiam i czekam na odp.
-
Anonim
>DerHase wrote:
>Mam pytanie odnośnie zaocznych mianowicie czy studia
>zaoczne Informatyki na PJ to nowość? (Eksperyment który
>moze sie nie sprawdzić)
Z tego co wiem zaoczne są od niedawna, ale nie martwiłbym sie ze zostaną zlikwidowane.
>
>Czy podreczniki wszelkie pomoce naukowe udostępnia uczelnia
>czy też trzeba je nabyć we własnym zakresie ? jak to z
>tym jest.
>Np. Na Polibudzie daja za friko w Lublinie :P
>
Jakie podreczniki? To nie podstawowka ze masz wykaz lektur i podrecznikow. Mozesz czytac co chcesz. Oczywiscie niektore ksiazki sa polecane przez wykładowców, ale nie sa niezbedne. Wszystkie wykłady masz w formie elektronicznej i to w wiekszosci przypadkow powinno wystarczyć. Wiekszosc informacji czerpiesz z netu (chyba normalne na informatyce)
>Jak jest z językiem japońskim na zoacznych jest, nie ma ?
obowiązkowo nie ma. nie wiem czy w weekendy sa zajecia z japonskiego bo jestem na dziennych
>Ostatnie pytanko do tych którzy ukończyli tą uczelnie
>bądź znają ludzi którzy mają PJ za sobą ----> Jak
>wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy po PJ ?
>
>Np. na polibudzie często firmy same oferują pracę dla
>studentów kończących studia.
Ze znalezieniem pracy nie ma problemow.
>Ps. Co do pytanie o dziewczynach to chyba aż tak bardzo nie
>dowaliłem :P
Jednak bardzo.
-
Konrad J
-
Anonim
>Konrad Jaszczuk wrote:
>Hmm. A to w ogóle są zaoczne na PJWSTK????
>
>Bo nigdy nie było..
http://www.pjwstk.edu.pl/kat.php?k=... -
piotrg
> Jak jest z językiem japońskim na zoacznych jest, nie ma ? a może jest możliwość dołączenia do grona ludzi mających chęć poznania tak skomplikowanego języka jakim jest j. japoński ?
>
Każdego roku jest kilka grup języka japońskiego. Wszystko jest zależne od ilości chętnych.
> Ostatnie pytanko do tych którzy ukończyli tą uczelnie bądź znają ludzi którzy mają PJ za sobą ----> Jak wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy po PJ ?
>
> Np. na polibudzie często firmy same oferują pracę dla studentów kończących studia.
>
Jestem dopiero na początku studiów ale już teraz wiem, że PJ nie uczy myślenia a tylko konkretnych technologii. Po PJ to raczej nowych algorytmów tworzyć nie będziesz. Oczywiście takie zdanie posiada jakiś odsetek firm, które chcą np. programistów a nie 'maszynki kodu'. -
Mariusz
>> Ostatnie pytanko do tych którzy ukończyli tą uczelnie
>bądź znają ludzi którzy mają PJ za sobą ----> Jak
>wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy po PJ ?
>>
>> Np. na polibudzie często firmy same oferują pracę dla
>studentów kończących studia.
>>
>
>Jestem dopiero na początku studiów ale już teraz wiem,
>że PJ nie uczy myślenia a tylko konkretnych technologii.
>Po PJ to raczej nowych algorytmów tworzyć nie będziesz.
>Oczywiście takie zdanie posiada jakiś odsetek firm, które
>chcą np. programistów a nie 'maszynki kodu'.
nie; )
to PJ wlasnie uczy myslenia na wyzszym poziomie niz algorytmy; )
PW uczy samych algorytmow i spora czesc ludzikow nie ma zielonego pojecia co to sa np. wzorce projektowe, itp...
po PJ jak sie ktos przylozy nie powinien miec problemu z programowaniem w roznych jezyka (java, .net) jak sie bardziej przylozy to moze ogarnac sobie C++/C, Prologa, Flexa i Bisona, ...; )
A co do pracy to jak jestes dobry to o zatrudnieniu nie decyduje nazwa uczelni jaka konczysz lub skonczyles, a zeby byc dobrym, jak ze wszystkim, trzeba troche posiedziec w domu....
btw, programista od 'maszynki kodu' tym sie rozni, ze ten pierwszy umie cos sam zaprojektowac; ) -
Lucas
Czytam i czytam i coraz ciekawiej się robi :). Co wpisujący to inne pytanie albo inna odpowiedź. Też mam zamiar iść na zaoczną informatykę bo na dzienne nie pozwala mi ani stan kasy ani praca. Jestem ciekawy czego się jeszcze interesującego dowiem przez pare dni -
DerHase
Witam lukaszu no ja rowniez sie tam wybieram---- raczej moze razem bedziemy w grupie cudownie nieprawdaż ? -
Anonim
>DerHase napisał
>Witam lukaszu no ja rowniez sie tam wybieram---- raczej
>moze razem bedziemy w grupie cudownie nieprawdaż ?
po prostu wyśmienicie i czekoladowo!!!! -
Lucas
-
DerHase
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne