-
igor
No to dobrze ze da sie przez to przebrnąć, fajnie widać światełko w tunelu; P Zamierzam ostro się przyłożyć na początku i nie olewać :D -
Anonim
-
Archon^^
A jak nie zdasz w tym roku to za rok :P MADy nie zdaje srednio 80%-90% w pierwszym podejsciu :P A analize (AM1) teraz zdalo 16 okolo 250 osob :> Powodzenia? :P -
Anonim
-
-
paranoy
oj od razu ze ostro.. MADy sa do zdania jesli sie przytomnie mysli, AM1 to poziom klas matematycznych w liceum, wiec niezbyt wygorowany jak na studia.
z moich obserwacji wynika raczej ze wiecej osob odchodzi sama niz wylatuje :)
a co do matmy generalnie, poziom jest wybitnie niski - co moze ambitniejszej czesci z was ostro w przyszlosci przeszkadzac. mniej ambitniejszym tez moze, szczegolnie biorac pod uwage tempo zapominania. na czwartym/piatym roku wiekszosc nie pamieta juz nic ze statystyki ktora jest jakos w na drugim roku - czasem lacznie z tym jak sie liczy srednia arytmetyczna. wiec moze nie tyle ostro, co wlasnie trzeba sie troche postarac zamiast przez 4 lata zaliczac 2 rok :) -
Anonim
-
Archon^^
Wytlumacz mi btq PO CO mi w przyszlym zyciu zawodowym maniakalnego programisty pozerajacego pizze o 2 w nocy mi ta cala matma? :P -
Anonim
Po to samo po co wszystkie inne przedmioty, które nie mają bezpośredniego związku z Twoim przyszłym zawodem. Może nie bezpośrednio, ale taki przedmiot jak np matematyka wpływa na Twoją efektywność. Programowanie ma sporo wspólnego z matematyką, w końcu w większości przypadków operujesz przede wszystkim na liczbach.
To problem podobny do tego : po co na początku programowania robić pascala, czy rex'a ( jak podobno na pjwstk )? Oczywiście po to żeby rozwinąć programistyczny tok myślenia (bo wątpię żeby ktoś używał jeszcze pascal'a - prócz nielicznych wyjątków - czy też rex'a) :].
Przynajmniej takie jest moje. Każda rzecz, której się uczysz to kolejna cegiełka domu, w którym później będziesz siedział o 2 w nocy i jadł swoją pizzę :). -
Anonim
Nie do konca masz racje.
rexx jest po to, zeby wszyscy niezorientowani w temacie programowania mogli jak najszybciej ogarnac o co w tym chodzi. if/else/for - to w kazdym jezyku ma taka sama zasade dzialania. w prostszym latwiej to pokazac i przyswoic. co do matmy... to na liczbach raczej malo sie operuje, bardzo przydatna jest za to matematyka dyskretna; -) - logika, bo bez tego ani rusz :) -
paranoy
chyba dostales wyczerpujaca dosc odpowiedz juz, a brutalnie - po to zebys nie byl po studiach glabem.
jesli rzeczywiscie myslisz o sobie jako o programiscie (nawet w czasie przyszlym) to bardzo mnie dziwi Twoje pytanie. do tego potrzeba dosc czesto matmy, logiki, fizyki etc. przeczytaj sobie na przyklad Knutha - biblia programowania, a nie ma w niej prawie nic poza matma. te przedmioty sa po to zebys potrafil pisac ze zrozumieniem lub w skrajnych przypadkach nawet tworczo (o zgrozo). i byloby fajnie zeby ta tworczosc, poza tym ze radosna, miala raczki i nozki, a do tego potrzeba zarowno inteligencji jak wiedzy.
pomijajac juz fakt ze tego typu przedmioty bardzo dobrze wplywaja na ogolny rozwoj intelektualny.
powiem nawet wiecej, zawsze uwazalem ze jest za malo takich przedmiotow - przynajmniej o semestr za malo matmy, i na za niskim poziomie, byly brak fizki, logika dopiero na 4 roku... -
Mariusz
matma, teoretycznie nie jest na nic potrzebna...
dopiero jak zaczniesz pisac swoje programiki to zobaczysz ze matma jest bardzo przydatna...
tak samo jak RPG (rachunkowosc podmiotow gospodarczych) (czy jakos tak; ) ) mi sie przydala bardzo. pisalem taka mala aplikacje do obliczania pensji, podatkow, itp i dzieki temu wiedzialem co mam robic i o co chodzi ksiegowej :)
wszystko jest przydatne :)
nawet elektronika (ELK) czy techniki cyfrowe (TEC) ktorych na uczelni kazdy nie nawidzi; ) -
Anonim
Jak i z tą wyklinaną MAD.
Prędzej czy później przychodzi refleksja, że daje nowe, bardzo przydatne spojrzenie na wiele spraw. -
Anonim
echh mad jest straszny ale do zaliczenia, a potem sie przydaje=]
choc w ankiecie twierdzilem ze nie=] -
Bartłomiej Utnicki
Siemanko Igi!Głowa do góry,ja też jestem nowy w tej uczelni.Dla pocieszenia powiem Ci,że też nie jestem orłem z matmy...Zaległości da się nadrobić....tylko musisz zamknąć się w pokoju i zakuwać ostro. Pozdrawiam. -
Anonim
-
Aleksander Górski
-
Anonim
MAD = matma 'dyskretna'; -) Relacje, logika, prawdopodobieństwo i cośtam jeszcze; )
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...
Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych
Grona tematyczne:
Miejsca grona (5)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-