-
Fuzzy
Na początek chciałem przywitać wszystkich.
A teraz do rzeczy: mam pytanie dotyczące informatyki, a dokładniej programowania na PJWSTK. Planuję iść na studia zaoczne z informatyki. Czy moglibyście napisać jaki jest poziom programowania na tej uczelni(tzn. czy nauczę się programować dobrze). Z planu wynika, że będzie dużo godzin, więc zastanawia mnie tylko poziom. Pytanie kieruję głównie do studentów zaocznych, ale i chciałbym poznać opinię na studiach dziennych.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!! :) -
Anonim
Jak się sam nie narobisz to niczego się nie nauczysz. A ta szkoła może Ci bardzo w tej nauce pomóc...
-
Fuzzy
-
pan.Tunio
dokladnie jak wczesniej powiedzial kolega, szkola cie sama nie nauczy. jesli bedziesz robil wszystkie zadania na bierzaco + troche wkladu wlasnego na doczytanie poszczegolnych rzeczy w domu to naprawde mozna duzo sie nauczyc. -
-
>Fuzzy napisał
>Oczywiście, wiem. Już się teraz pod kątem Javy kształce
>:).
Chcesz być programistą...?!? :| -
Fuzzy
-
Konstanty
To ze programowac na Javie to sie nie nauczysz; -) to jest jezyk śmogramowania nie programowania hehe. c++ ftw!
A tak na serio to zgadzam sie z przedmowcami. Szkola zapewnia ci warunki do nauki i zaplecze naukowe. Nie znam osoby ktora chciala, pracowala i sie nie nauczyla na PJ.
Znam za to duzo takich ktore siedzialy z pretensja w oku i czekaly az sie naucza porzez osmoze. i siedza tak do dzis.
-
Konstanty
Ah, zapomnialbym - jesli zaczynasz od javy (nie glupi plan, ale tylko na start, potem polecam c++) to polecam Thinking in Java jako lekture obowiazkowa. Mozna sciagnac za darmo z sieci.
Jak juz bedziesz mial podstawy i co nieco ci sie skompiluje w javie i zapragniesz 'prawdziwego' programowania to Symfonia C++, autorstwa chyba Grechuty jest rewelacyjna ksiazka.
Thinking in C++ Eckela tez jest niezle, ale Symfonie ciezko przebic - prosta i latwa jak drut a nauczy cie wszytkiego co trzeba wiedziec. -
Fuzzy
Thinking in Java właśnie przerabiam, a za niedługi czas miałem zamiar sie brać właśnie za Symfonię C++. Mimo wszystko dzięki za radę :). -
>Fuzzy napisał
>Tak, a co w tym złego??
Jak dla mnie to programowanie, mało ambitny plan przyszłościowy...
ale to moze dlatego ze nie lubie programować?
przyznam ze sie przydaje:)
>Thinking in Java właśnie przerabiam, a za niedługi czas
>miałem zamiar sie brać właśnie za Symfonię C++. Mimo
>wszystko dzięki za radę :).
Przerób książkę Barteczki z mikomu (dwa tomy) identycznie to samo jak na wykładach z Javy w pejocie + troszkę więcej (sam sie z niej dużo nauczyłem) -
...
>Jak juz bedziesz mial podstawy i co nieco ci sie skompiluje
>w javie i zapragniesz 'prawdziwego' programowania to
>Symfonia C++, autorstwa chyba Grechuty jest rewelacyjna
>ksiazka.
>
Grębosza, a nie Grechuty .... widać jaka była rewelacyjna;P
-
Anonim
> Grębosza, a nie Grechuty .... widać jaka była rewelacyjna;P
Co wcale nie zmienia faktu, że Grechuta też kilka świetnych rzeczy napisał :-) -
Konstanty
Nie jestem od pamietania nazwisk a do biblioteczki mam az 4 metry :P
Moze Barteczko napisal cos nowego, ale za moich czasow to sie mozna bylo z jego ksiazek nauczyc niewiele.
Z ciekawosci zapytam na koniec - jaki plan jest lepszy na zycie niz programowanie? Pytam oczywiscie o kierunki na PJ nie o plan w stylu "chodowanie eko marchwi z doplatami z UE"
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...
Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych
Grona tematyczne:
Miejsca grona (5)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-