PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mariusz

Hej,
    ciekaw jestem dlaczego tak wielu z Was poszło do tej właśnie uczelni. I dlaczego na wydział Informatyki; )
  • Marta R.

Hmm... Ja wybrałam tą uczelnię, ponieważ ma to "COŚ" w sobie; ]Tak poza tym mój brat mnie namawiał (sam ją skończył - więc prawie tradycja rodzinna; ] ).
    Trochę się obawiam, ale przecież raz się żyje; ]
  • nist

mnie namówił znajomy, ale z 2 z matmy gdzie moglem pójść:D

@marian

a ty dlaczego wybrałeś.... nie mów ze z miłości do robotów:)

pozdo
  • Anonim

Informatykę chciałam studiować "od zawsze", a konkretniej od liceum. Czemu PJWSTK, a nie Polibuda? Bo w tej szkole nie ma raczej nikomu niepotrzebnych przedmiotów-wypełniaczy, na których można oblać połowę roku i dzięki temu zredukować liczbę studentów o połowę. Drugi powód - z tej szkoły się nie wylatuje na 4-5 roku, co jest bolączką studentów na politechnikach, bo wtedy znów całe studia od nowa. Studenci po tej szkole raczej nie mają problemów z podjęciem pracy i nie muszą sporo nadrabiać, żeby tej pracy podołać. No i szkoła ma jeszcze swój prestiż (choć niestety bardzo pracuje nad tym, by go stracić - vide nowe wydziały i liceum).
  • Mariusz

>elzix napisał
    >@marian
    >a ty dlaczego wybrałeś.... nie mów ze z miłości do
    >robotów:)

tia; )
    strasznie dluga historia; )
    mialem isc na PW, wygralem konkurs na najlepsza prace dyplomowa z elektroniki organizowana przez SEP dzialajace na PW, mialem nadzieje ze dadza mi indeks, ale gowno z tego wyszlo; )
    Nie chcialo mi sie zdawac egzaminow tam, bo przerazala mnie matma i fizyka...
    Poszedlem na dni otwarte do PJ i spotkalem Rentona, z ktorym gadalem z godzine; ) zbajerowal mnie ze PJ jest super fajny i zlozylem papiery.

Ale o wyborze PJWSTK zadecydowalo tylko to, ze jest tu Robotyka i strasznie fajna atmosfera, przeszedlem sie po dziekanacie, pogadalem z jakims wykladowca (nie pamietam ktorym; )) i stwierdzilem ze sie tu odnajde i jakos przezyje wydanie dosyc sporej kasy na edukacje.

Po przestudiowaniu 4lat w PJ, gdybym mogl wybierac uczelnie, znowu bym wybral PJWSTK; )

to tyle; ) jak sie podoba? :P
  • nist

wszystko ok, ale zapomniałeś wspomnieć o baletach;) tych domowych i klubowych:))
  • Mariusz

>elzix napisał
    >wszystko ok, ale zapomniałeś wspomnieć o baletach;) tych
    >domowych i klubowych:))

ale przed przyjsciem do PJ nie wiedzialem ze beda takie imprezy; ) w sumie to dla samych imprez poszedlbym tu jeszcze raz; )
    albo zostane na doktorat, zeby dluzej byc w PJ :D
  • kroliczek_tuptus

mi znajomi polecali... mówili że dobra szkoła i w ogóle...:)
    poza tym podobno tutaj kładzie się większy nacisk na praktykę, niż na teorię.. a to mnie bardziej fascynuje....:) no i z powodów co ludzie wyżej wymienili.... łatwość w zdobyciu pracy itp....
  • Janek

Ja miałem iść na PW, ale te egzaminy z matmy i fizyki...; )
    No i pojawił się pomysł, żeby może tak studiować w PJWSTK.
    I uważam, że to był słuszny wybór... :)
  • Anonim

hehe .. to u mnie inaczej - w połowie października okazało się że jednak nie uda mi się utrzymać na PW - nie pomogły pisma do rektora :p

i to była jedyna (sensowna) uczelnia która powiedziała - nie ma sprawy - zapraszamy :p
  • Anonim

powiem szczerze że odkąd ją wybudowali to postawiłem sobie cel że prędzej czy później będę TU chodził :)

I sie udało, co prawda później ale lepiej późno niż wcale :P
  • Ej, co jest Paweł?

a ja nie miałem wyboru bez matury z matmy (w liceum klasa humanistyczna:D ) no a poza tym nie lubie z wzajemnością fizyki a tutaj jest jej niewiele. a jak będzie to się okaże; ]
  • <---- Pani Mgr inż. :D

Jak dla uciekiniera z PW nie widziałem innego wyjścia. Bo jest przez internet, mam blisko pracę i mieszkam, takie prozaiczne powody; ).
    Liczę jeszcze na życzliwsze traktowanie przez kadrę, pierwszy kontakt miałem z panią z dzikanatu, która oświadczyła mi ostentacyjnie że ma ważniejsze sprawy niż moje dokumenty; ).

A nie wie ktoś czy pani eMrówka to coś wykłada oprócz UKI; ) ?

• Anonim

nienawidzę fizyki. <-- wielka kropka na końcu
  • Architekt

dokładnie mam to samo :)

• Anonim

no ale ja jestem w grupie 122 :]
  • Architekt

(a nieeee z tą fotką to chciałem wgrać żeby była na głównym forum, ale nie miałem w żadnym innym temacie nic mądrego do powiedzienia :P)
  • Anonim

bo tylko tu przyjęli mnie zanim otrzymałem wyniki z matury :)
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)