-
Mariusz
Hej,
ciekaw jestem dlaczego tak wielu z Was poszło do tej właśnie uczelni. I dlaczego na wydział Informatyki; ) -
Marta R.
Hmm... Ja wybrałam tą uczelnię, ponieważ ma to "COŚ" w sobie; ]Tak poza tym mój brat mnie namawiał (sam ją skończył - więc prawie tradycja rodzinna; ] ).
Trochę się obawiam, ale przecież raz się żyje; ] -
mnie namówił znajomy, ale z 2 z matmy gdzie moglem pójść:D
@marian
a ty dlaczego wybrałeś.... nie mów ze z miłości do robotów:)
pozdo -
Anonim
Informatykę chciałam studiować "od zawsze", a konkretniej od liceum. Czemu PJWSTK, a nie Polibuda? Bo w tej szkole nie ma raczej nikomu niepotrzebnych przedmiotów-wypełniaczy, na których można oblać połowę roku i dzięki temu zredukować liczbę studentów o połowę. Drugi powód - z tej szkoły się nie wylatuje na 4-5 roku, co jest bolączką studentów na politechnikach, bo wtedy znów całe studia od nowa. Studenci po tej szkole raczej nie mają problemów z podjęciem pracy i nie muszą sporo nadrabiać, żeby tej pracy podołać. No i szkoła ma jeszcze swój prestiż (choć niestety bardzo pracuje nad tym, by go stracić - vide nowe wydziały i liceum). -
-
Mariusz
>elzix napisał
>@marian
>a ty dlaczego wybrałeś.... nie mów ze z miłości do
>robotów:)
tia; )
strasznie dluga historia; )
mialem isc na PW, wygralem konkurs na najlepsza prace dyplomowa z elektroniki organizowana przez SEP dzialajace na PW, mialem nadzieje ze dadza mi indeks, ale gowno z tego wyszlo; )
Nie chcialo mi sie zdawac egzaminow tam, bo przerazala mnie matma i fizyka...
Poszedlem na dni otwarte do PJ i spotkalem Rentona, z ktorym gadalem z godzine; ) zbajerowal mnie ze PJ jest super fajny i zlozylem papiery.
Ale o wyborze PJWSTK zadecydowalo tylko to, ze jest tu Robotyka i strasznie fajna atmosfera, przeszedlem sie po dziekanacie, pogadalem z jakims wykladowca (nie pamietam ktorym; )) i stwierdzilem ze sie tu odnajde i jakos przezyje wydanie dosyc sporej kasy na edukacje.
Po przestudiowaniu 4lat w PJ, gdybym mogl wybierac uczelnie, znowu bym wybral PJWSTK; )
to tyle; ) jak sie podoba? :P -
wszystko ok, ale zapomniałeś wspomnieć o baletach;) tych domowych i klubowych:))
-
Mariusz
>elzix napisał
>wszystko ok, ale zapomniałeś wspomnieć o baletach;) tych
>domowych i klubowych:))
ale przed przyjsciem do PJ nie wiedzialem ze beda takie imprezy; ) w sumie to dla samych imprez poszedlbym tu jeszcze raz; )
albo zostane na doktorat, zeby dluzej byc w PJ :D -
kroliczek_tuptus
mi znajomi polecali... mówili że dobra szkoła i w ogóle...:)
poza tym podobno tutaj kładzie się większy nacisk na praktykę, niż na teorię.. a to mnie bardziej fascynuje....:) no i z powodów co ludzie wyżej wymienili.... łatwość w zdobyciu pracy itp.... -
Janek
Ja miałem iść na PW, ale te egzaminy z matmy i fizyki...; )
No i pojawił się pomysł, żeby może tak studiować w PJWSTK.
I uważam, że to był słuszny wybór... :) -
Anonim
hehe .. to u mnie inaczej - w połowie października okazało się że jednak nie uda mi się utrzymać na PW - nie pomogły pisma do rektora :p
i to była jedyna (sensowna) uczelnia która powiedziała - nie ma sprawy - zapraszamy :p -
Anonim
powiem szczerze że odkąd ją wybudowali to postawiłem sobie cel że prędzej czy później będę TU chodził :)
I sie udało, co prawda później ale lepiej późno niż wcale :P -
Ej, co jest Paweł?
a ja nie miałem wyboru bez matury z matmy (w liceum klasa humanistyczna:D ) no a poza tym nie lubie z wzajemnością fizyki a tutaj jest jej niewiele. a jak będzie to się okaże; ] -
<---- Pani Mgr inż. :D
Jak dla uciekiniera z PW nie widziałem innego wyjścia. Bo jest przez internet, mam blisko pracę i mieszkam, takie prozaiczne powody; ).
Liczę jeszcze na życzliwsze traktowanie przez kadrę, pierwszy kontakt miałem z panią z dzikanatu, która oświadczyła mi ostentacyjnie że ma ważniejsze sprawy niż moje dokumenty; ).
A nie wie ktoś czy pani eMrówka to coś wykłada oprócz UKI; ) ?
-
Anonim
-
Architekt
-
Anonim
-
Architekt
(a nieeee z tą fotką to chciałem wgrać żeby była na głównym forum, ale nie miałem w żadnym innym temacie nic mądrego do powiedzienia :P) -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne