-
derek
Witam. Chcę wybrać się na waszą uczelnię z wielu powodów - jednym z nich jest choćby to że jest najlepsza co mi non stop zaznaczali pracownicy działu rekrutacja :) Jednak obawiam się że może to się źle dla mnie skończyć. Szkoła najlepsza, sprzęt najlepszy, uczą najlepiej, przyszłość po tym najlepsza i w ogóle bufet jest no ale czy to oznacza że :
1. Szkoła jest dobra i nawet słabi informatycy albo lenie jak ja (nie mam na myśli obijania się tylko podejście do nauki ) nauczą coś się w niej i znajdą swoje miejsce
2. Szkoła jest najlepsza i miejsce w niej jest tylko dla ambitnych, doświadczonych, 24h/dobę uczących się studentów
Wiecie mam problem bo moje błędy mogą kosztować, a konkurencja wabi niskimi cenami. -
Anonim
Ja, chociaz akurat nie studiuje na pejocie informatyki, tylko robie zawrotna kariere jako grafik, odpowiem Ci tak:
Chocbys poszedl na Oxford, Harvard, czy dowolna inna prestizowa uczelnie, bez wlasnej inicjatywy i odrobiny pracy gowno sie nauczysz. Pejot nie zrobi z Ciebie topowego informatykai tylko dlatego, ze to Pejot. Za to bedziesz mial na starcie w zawodowym zyciu dodatkowy swistek, podbijajacy Twoja wartosc na rynku pracy. Pozostale 95% to umiejetnosci, a tych na sile zadna uczelnia Ci do glowy nie wbije. To nie liceum, junior. This is Sparta! :D -
derek
to że nie zrobi ze mnie informatyka bo sam nic nie robię to wiem, ale czy może być na odwrót - mimo moich ambicji pjwstk stawia poprzeczkę bardzo wysoko ze względu na swoją renomę. Samo to że jest się w dobrej, drogiej szkole informatycznej dodaje ambicji do nauki, ale czy może to mimo wszystko zniechęcać?
Nie chcę żeby powtórzyła się historia z państwowymi szkołami - do niektórych zarejestrowałem się a potem na szczęście się nie dostałem bo okazało się że są dla wybitnych matematyko-fizyków, czyli że jakbym się dostał to po 1-szym semestrze najpewniej bym się pochlastał.
Szukam szkoły która zapewni mi naukę na takim poziomie na którym będę w stanie coś opanować, a nie udowodni mi że powinienem zacząć przygotowywać się do studiów jakieś 5 lat temu (...) -
-
-
inż. robo bobo
Chcesz sie obijac - dobra.
Chcesz sie naczyc - jeszcze lepsza, ale nic bez wysilku. -
derek
czyli jak będę miał z czymś problem i nie nauczę się tego na czas lub w ogóle tego nie zrozumiem to nie będę miał większych problemów z pjwstk. Nie wymagają u was rozumienia wszystkiego od razu i nie wychodzą z założenia że jak ktoś jest na uczelni informatycznej to powinien wszystko od razu umieć, wiedzieć. -
...
też zależy na jakich ćwiczeniowcow trafisz ... :) u jednych przejdziesz bez klopotu ...a u innych mozesz ogarniać temat i tak sie nagimnastykujesz:P -
Madzia :)
Tak to juz jest, jesli bedziesz chcial to sie nauczysz. Nawet jezeli za pierwszym razem Ci nie wyjdzie. Ja jestem wlasnie po pierwszym roku na tej uczelni - jak narazie bardzo zadowolony. Momentami nie jest latwo, to prawda. Mimo to zawsze w glebi umyslu mam ta mysl ze robie to tylko dla siebie, sam ta droge wybralem i cel do jakiego darze. Wydaje mi sie ze nawet jesli nie zawsze masz ochote uczyc sie czegos, zaloze sie, ze jak kazdy tak czasem ma, to znajdziesz swoje miesce na tej uczelni.
Szczerze polecam.
pozdr -
Anonim
Taa..
Jak masz dużo kasy, to możesz się obijać i dojdziesz do inżyniera...
W końcu za którymś razem trafisz ITN-a na którym ktoś nie będzie cię dopytywał o projekt który kupiłeś...
Wszystko zależy od twoich finansów..
Jeżeli zakładasz że mało umiesz to musisz liczyć się z ciężkim zapierdzielem przez I rok aby dogonić grupę.. Przynajmniej ja tak miałem.. =] -
mł. buła
>byle do końca tgodnia; >>> napisał
>Jeżeli zakładasz że mało umiesz to musisz liczyć się z
>ciężkim zapierdzielem przez I rok aby dogonić grupę..
Hmm...Jaki wydzial?:>
-
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne