PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jw.. chciałabym się wybrać na ten kierunek ale.. no właśnie, jakie są tam tematy, które się przerabia, ile jest robotyki w robotyce, itepe :)..
    jest tu wogóle ktoś z tego wydziału? :) może któryś z tych miłych "panów" co oprowadzali po szkole we wrześniu?; )
    pzdr
  • Mariusz

to pewnie ja; )

mi sie podoba :)
    tematy sa przerozne, zalezy tylko co chcesz zrobic (przykladowe inzynierki: robot ktory szuka pilki, podjezdza do niej i chwyta ja; budowanie map przestrzeni na podstawie odczytow z laserow, i innych czujnikow; roboty przemyslowe (motoman) grajace w warcaby; motomany rysujace obrazki; sterowanie robotami glosem; itd, magisterka: robo-głowa;

wszystko jest prowadzone przez bardzo fajnych wykladowcow/cwiczeniowcow

najfajniesze ze dostajesz karte do robotycznego labu i mozesz sobie tam wchodzic kiedy tylko chcesz i nie musisz czekac az sie jakis komp na antresoli zwoli, dostaniesz konto na jakim normalnym serverku (nie jak mushelka) i takie tam; )

no i ten klimat... taki robotyczny, niepowtarzalny; )
  • frytol

Robotyka to taka troche 'uczelnia' w uczelni, rzadzimy sie troche wlasnymi prawami; ) Wlasny siec, wlasny serwer, wszystko bardzo umownie i luzno. Cwiczeniowcy/wykladowcy ktorzy wiedza o co chodzi i mocno 'inni' ludzie; )
  • Anonim

Ba robotyka jest specyficzna :D
    Ale jeżeli ktoś lubi takie klimaty to polecam :D
    Jeżeli zaś nie chce sie komus pogrzebac conieco w "hardłeże" :P to zawsze są multimedia i bazy danych :P
  • Dreamgirl

Na robotyce jesteś zdany na siebie, hmm w sumie to jak na każdej innej specjalizacji.
    Warto iść jeżeli w głowie rodzą Ci się ciekawe pomysły i nie płaczesz na widok C.
  • Dreamgirl

Taka mini reklama robotyki co tutaj majstrujemy.

http://www.pjwstk.edu.pl/~s2320/rob...
  • Mariusz

kurde, nie wiedzialem ze jestes na robo; ) hehe
  • Dreamgirl

Byłem, ale te piękne czasy się skończyły. Teraz jesteśmy w szarej bazodanowej korporacyjnej rzeczywistości.

Chociaż z drugiej strony mojej szefowej bardzo zainponowało, że mam dyplom robotyki :)

Można powiedzieć, że to jest taki fajny gadżet do CV.
  • Anonim

no coz.. a ja jestem na automatyce i robotyce, ale na PW, i jest chujowo :]
  • Mariusz

hehe, mi sie podoba rekacja ludzi jak mowie ze jestem na spec robotyka... zaczynaja sie na mnie dizwnie patrzec; )

a co do robotyki na PW i w PJ to dwa rozne swiaty...
  • Anonim

butthead: wiem- kumpel z twojej strony mocy jak do nas przyszedl w odwiedziny to zaplakal ze to moze tak pieknie wygladac; )
  • Mariusz

jako ze drugi rok stoi teraz przed trudnym wyborem specjalizacji my jako Robotycy postanowilismy przyblizyc troche wizje swiata Robotyki na naszej uczelni, w zwiazku z tym do piatku (czwartek,piatek) czekamy na Was pomiedzy godzinami 12 - 19 w sali Robotyki (S-0, takie metalowe drzwi po lewo za barkiem idac od strony szatnii), zapukajcie a my otworzymy (w razie jakbysmy nie otworzyli to zapukajcie mocniej; ) ) bedzie mozna pogadac ze studentami i nauczycielami z Katedry Robotyki oraz zobaczyc ja
    od srodka :)
  • Anonim

Ja mam jeszcze jedno pytanie odnosnie katedry robo.

Mianowicie - czy osoba zainteresowana bardziej elektronika niz programowaniem ma tam czego szukac?
    Istnieje mozliwosc budowania wlasnych robotow (projektowanie elektroniki, obrobka mechaniczna itp.), czy praca sie raczej skupia wokol pisania oprogramowania do juz istniejacych robotow?
  • Mariusz

ja wlasnie robie swojego wlasnego robota; )
    moja dzialka jest projekt elektroniki, okreslenie jakis standardow komunikacyjnych i oraz dostarcznie odpowiednich funkcji C++; )
  • Anonim

A jak to jest z nauka elektroniki na PJ?
    Nie spodziewam sie takiego poziomu jaki jest na EiTI PW, ale jakies zajecia z elektroniki chyba macie?
  • Mariusz

huh drazliwy temat... niestety ELeKtroniki ucza u nas prawie sami ludzie z PW, caly material z elekktroniki rozlozyony jest na dwa przedmioty (elektronika i techniki cyfrowe) niestety w tak krotkim czasie nie praktycznie zadnych szans zeby sie czego kolwiek nauczyc w takim stopniu zeby to mozna bylo do czego kolwiek wykorzystac...
    program tych przedmiotow nie jest na stawiony na praktycnie wykorzystanie wiedzy tylko oparty na zajebistych szczegolach ktorych ludziom ciezko ogarnac... i niestety podchodza wrogo do tego przedmiotu...
  • Anonim

Czyli z tego wynika, ze elektroniki trzeba sie uczyc samemu. Zreszta... na PW jest podobnie - jak sie samemu za to nie zabierze to oni Cie nie naucza.; )
    Dzieki za informacje.
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)