-
maraz
przepraszam za ten temat ale naprawde nie wiem juz co mam robic:( skonczyly mi sie pomysly.Stracilem partycje a co za tym idzie-wszyskie dane!!!!!!! sa to rzeczy nie do odzyskania a bardzo mi na nich zalezy.Jezeli ktos wie jak pomoc...bede naprawde wdzieczny. -
Malin
usunąłeś partycje z formatowaniem czy tylko wolumin ? Jeśli tylko wolumin to nadaj go jeszcze raz: panel sterowania >>Narzędzia administracyjne >> Zarządzanie komputerem >> Zarządzanie dyskami
Jeśli ją sformatowałeś to zostaje Ci tylko firma zajmująca się odzyskiwaniem danych. -
Anonim
>Malin napisał
>Jeśli ją sformatowałeś to zostaje Ci tylko firma
>zajmująca się odzyskiwaniem danych.
Bzdura. Jest trochę softu, który pomaga to załatwić w domu. Za przykład podam chociażby Ontrack Easy Recovery Pro - drogi, ale działa wspaniale. No i można go poszukać w różnych innych "miejscach", gdzie promocja cenowa zawsze obowiązuje :)
-
Mariusz
ja dam Ci tylko rade....
jak chcesz te dane odzyskac to NIE ZAPISUJ nic w miejscu gdzie byla partycja (czytaj nie rob nowej, nie kombinuj, itp) sciagnij tylko soft np taki jak npisal kolega wyzej i modl sie ze pomoze; ) -
-
maraz
tak tez zrobie!juz szukam jakiejs promocji;) na ten programik. Mialem chwile slabosci ale dzieki za pomoc przyjaciele...mam nadzieje ze sie uda! -
Anonim
-
H4X
Cóż jak rzeczy były bardzo ważne to zawsze można taki dysk oddać do odpowiedniej firmy. W stanach jakieś typy z ichniejszego CBA odczytały dane po kilkukrotnym (chyba 7 krotnym dokładnie) nadpisaniu. Na przyszłość polecam kupić sobie dysk na eSATA i wrzucać tam wszystkie ważne informacje. To dużo nie kosztuje a nerwów oszczędzi. -
grenn
Ja ze swojej strony mogę poradzić coś takiego.
jeżeli znasz się na linuxie trochę, to zamontuj dysk tylko do odczytu, zrób kopię binarną dysku programem dd. Załatw sobie podobny dysk (taka sama wielkość lub większa, stwórz taką samą partycję ( rozmiarowo ) jaka była i z obrazu skopiuj na nowy dysk znowu używając dd. tym sposobem możesz eksperymentować różnymi programami i jak coś uszkodzą na dysku który skopiowałeś, to możesz znowu nagrać obraz i wrócić do stanu pierwotnego. możesz też poszukać info o dd-rescue czy coś podobnego (tylko słyszałem, że istnieje, więc nie napiszę czy coś pomoże). powodzenia!
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne