-
Anonim
Zgarzam sie z postulatami poprzedników.
-Co do przygotwania do specjalizacji od 1 roku to nie jestem tego zwolennikiem bo wiele osob nie wie jeszcze tak wczesnie na jakas isc specjalizacje. Masz racje pod tym wzgledem ze przedmiot "multimedialny" moglby byc w ciagu pierwszych 3 semestrow zeby ludzie mieli jakies rozeznanie.
-Nie ulega żadnej watpliwosci ze warunki studiowania drastycznie spadly i moim zdaniem na dzien dzisiejszy sa niadekwatne do ceny ktora placimi za studia. Mam tu na mysli brak miejsca, za krotkie przerwy, tragiczny bufet, brak jednolitego systemu (strona www, wirtualny dziekanat, legitki elektroniczne - to o czym pisaliscie wczesniej).
Patrzac z perspektywy lat kiedy na PJ byla tylko informatyka takie warunki byly jeszcze akceptowalne. Moze dla młodszych studentow wyjasnie ze kiedys przery byly dluzsze, mielismy sale 110 w ktorej bylo sporo miejsca do nauki i komputerow z ktorych moglismy korzystac jak na antresolce. Moja spcjalizacja miała sale na wyłącznosć gdzie moglismy spokojnie realizowac nasze zadania. W bufecie nie bylo tak tloczno bo byl wystrczajaca jak na taka ilosc studentow, a dzieki dluzszym przerwa nie bylo problemu z wyskoczeniem gdzies na miasto zeby zjesc.
-Sprawa wykładowcow/cwiczeniowcow z politechniki jest moim zdaniem bardzo pilna bo to co sie dzieje na ELK/TEC/GRK to jest smiech na sali. Oceny zupełnie randomowe, zero szacunku dla studenta, a przydatnosc przedmiotow zerowa. Nic sie nie nauczylem na tych przedmiotach, a ile nerwow mnie to kosztowalo to juz szkoda gadac... i to za własne pieniadze.
Ciekawy jestem co sie dzieje z tymi ankietami na temat cwiczeniowcow i zajec ktore wypelniamy praktycznie co semestr. Ktos to czyta w ogole? Uczelnia powinna wyciagac z tego wnioski, byc bardziej elastyczna i sama kształtować program nauczania, a nie kopiowac debilne(zle prowadzone, zle oceniane, malo przydatne) przedmioty z politechniki.
Tak dla jasnosci nie chodzi mi o zupelne usuniece tych przedmiotow, ale takie pilotazowe programy jak ten ze Smigielskim o ktorych pisał ktoś wczesniej powinny byc juz dawno wprowadzone. -
Mari
popieram w 100%.
Co do naszego pomieszczonka do relaksu to marzy mi sie takie cos jak mial citibank pod antresolka, bedac u nas w szkole. Kazdy zapewne widzial te kompleciki (kanapa + 2 fotele i stolik). Fajnie gdyby szkola kupila z 6 takich zestawow w jakiejs IKEI czy gdzies. Z pewnoscia taki wydatek to kropla w morzu w PEJOTOWYM budżecie, udowodnili bym samym, ze studenci w oczach PJ'ta to nie tylko chodzace $ $ $ $ :) -
Gierappa2
proponował bym jeszcze skorelowanie programu nauczania z programem liceum bo np moja babka od matmy szła właściwym tokiem a potem na studiach słyszę że to wszystko to przypomnienie z liceum a ja to pierwszy raz na oczy widzę:P
Marian puść jakąś listę taką jak leży w bibliotece i podpisy się na pewno zbiorą:) -
Jacek
Heh, zalezy jaki profil i jaki nauczyciel byl w liceum. Po moim matfizie w wiejskim liceum wiekszosc to faktycznie bylo przypomnienie :) -
-
Anonim
-
Wojtek
-
Pan Wielkie M
sory bo troszke nie w temacie ale mam pyt: jak ma sie zablokowane konto i złozy sie podanie o przesuniecie terminu spłaty to odblokowywują konto? -
Grzesiek Ra
a jak spytam o legitki. wymieniacie, bo chyba wszyscy mamy jeszcze ta stara papierowa wersje bezesensu... kurna co to za uczelnia, nie potrafi sie do konca zorganizowac ani wykombinowac porzadnych wykladowcow... i cwiczeniowcow.
pozdrawiam -
Mariusz
Ja wymienilen na nowa wersje papierowa, na starych nie ma znizki od przyszlego roku.
els bedzie podobno od nowego sem -
Taz
Jeszcze jedno, mianowicie zauważyłem, że niemal wszystkie koła zainteresowań, biura karier, seminaria i inne akcje doszkalające odbywają się wyłącznie w porach przystępnych dla studentów dziennych. A co z zaocznymi? Dyskryminacja? Większość zaocznych studentów pracuje w ciągu tygodnia w godz. 8-16, 9-17, więc nie ma szans skorzystać ze szkoleń skoro odbywają się one w godzinach 14, czy 15-ta. Czy da radę coś tu wskurać? W końcu też płacimy niemało za czesne (adekwatnie mniej niż za dzienne ze względu na mniejszą ilość godzin). Ja również chciałbym skorzystać np. z inkubatora przedsiębiorczości i paru innych rzeczy. Jest na to jakaś szansa, aby ten stan rzeczy zmienić? Uważam, że jeśli szkoła zdecydowała się na otworzenie kierunku zaocznie to nie powinna tych studentów traktować bardziej powściągliwie.
Pozdrawiam
Michał
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne