-
Anonim
Witam,
Przejrzałem całe forum i odpowiedzi za dużo nie znalazłem - a pytanie jest takie:
Jak jest na 'pejocie' na studiach wieczorowych?
Czy zajęcia faktycznie są od 17 do 21 (tak jak jest napisane w informatorze)?
Jak się Wam udaje godzić taki system studiów z pracą?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam!:) -
Anonim
halo halo :) Czy mógłby sie wypowiedzieć ktoś ze studiów wieczorowych? Lub ktoś kto zna ludzi ze studiów wieczorowych? Jak tam jest? Jak wygląda tryb studiów (godzinowo)? pytania jak powyżej :)
Pozdrawiam raz jeszcze :) -
prince luckystar
za dużo osób z wieczorowych nie pracuje - może kilka, zajęcia zazwyczaj są tak jak piszą czyli od 17-21 - ja nie jestem z wieczorowych ale mam tam znajomych. Ogólnie to wieczorowe prawie to samo co dzienne, tylko że płacisz 750 zamiast 1080 zł. Jeżeli praca + nauka to najlepiej idź na zaoczne -
Anonim
-
-
Anonim
>Jak jest na 'pejocie' na studiach wieczorowych?
>Czy zajęcia faktycznie są od 17 do 21 (tak jak jest
>napisane w informatorze)?
Z grupsza to zajęcia zamykają się w godzinach 17:15-20:30.
Czyli 4x45min a w rzeczywistości 2x90min+przerwa.
Nie licząc dwuch semestrów kiedy to ilość zajęć przewyższa ilość dostępnych godzin. Kończy się to siedzeniem w szkole w soboty między 8:00-12:00.
>Jak się Wam udaje godzić taki system studiów z pracą?
Zakłądając, że na szkołe poświęcasz dziennie 4h, pracujesz 8h, śpisz powiedzmy 7h zostaje Ci 6h. Czyli mniej wiecej na 3 posiłki jakieś, dojazdy (to może zajmować duużo czasu dziennie jeśli wszedzie masz daleko). Ogółem to na niewiele już czasu zostaje. Mało czasu na naukę w tygodniu, mało czasu na znajomych. W tym trybie to już wikend wydaje się świętem wagi państwowej kiedy w końcu masz czas się rozerwać, odpocząć i.... pouczyć, prace popisasć i projekty.
-
freeYourMind
na wieczorowych jest spoko... jak masz pracę do 16tej to luz, pijesz ze 2 kawy przed 17:00 i do 20:30 wysiedzisz :D, najgorzej jak zajęcia wypadną ci w sobotę na 9tą rano (czyli odpada ci jeden dzień z dwóch snu :))
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne