PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Taz

Witam wszystkich,
    Interesują mnie korepetycje dla dwóch osób z dziedzin wymnienionych w temacie.
    Mieszkam(y) na Bródnie i w Rembertowie, więc w kwestiach dojazdu preferuje(my) korepetytorów z w/w dzielnic, bądź sąsiadujących.

Kontakt:
    0501 107 457
    michalkaska@wp.pl
    GG 5293539

• arvind

no ofence, ale co znaczy korepetycje z debiana?
    moze taniej Was wyjdzie jak sobie rozpiszecie pytania i hmmm znajdziecie odpowiedzi np tutaj? nie ma sensu od razu kogos brac i kase tracic...
  • mł. buła

Tak jak powiedzial Arvind, pozatym jestes(cie) chyba na pierwszym roku lub zaczynaczycie drugi miesiac dopiero. Niektorzy moga sobie nie zaprzatac glowy profilem itd. , a moglyby ktos mniej zaawansowany w razie co pomoc.
    // Troche sie na poczatku wydygalem z tym Debianem - juz myslalem, ze jakis spory zbior informacji mnie ominal ale chyba nie :P
    Inwestycja w przysze lekcje?:) Pssst: Debian to caly system operacyjny: http://www.debian.org/index.pl.html :)
    Rexx juz sie chyba skonczyl...
    Btw : z kim macie systemy operacyjne i podstawy programowania? Najlepiej napiszcie cos wiecej, czego tak naprawde oczekujecie, z czym macie problemy itd. Moze ktos pomoze na forum na przyklad :)
  • Taz

Hmmm, jak się komuś zapłaci to on przynajmniej się przyłoży do powierzonego zadania.
    Powoli przestaje ogarniać to co się dzieje (zaczyna dziać) na 1-szym roku. Za dużo informacji naraz jak dla mnie co nie miałem nigdy do czynienia z programowaniem i platformą Linux. Nie chce stracić semestru z tąd moje zapytanie o korki.
    Pzdr
    P.S.
    Wqrw...a mnie sposób prowadzenia ćwiczeń przez niektórych panów (dot. PPJ, UKO, SOP).
  • derek

REXX? T-T Możesz go sobie darować, choćby dlatego że mój ćwiczeniowiec uznał że jest nam nie potrzebny i nawet słowa o nim nie powiedział. Morał z tego taki że nie będzie on wymagany
  • Taz

Nasz ćwiczeniowiec nie chce darować Rexx'a :| Wogóle jest on jakiś inny (ćwiczeniowiec oczywiście :) ). Pacjent wymaga od nas wyuczonych wykładów, które były/ zakończyły się 45 minut wcześniej. Wszystko jest ok dla tych co coś kminią z programowania, ja natomiast nie potrafię tak szybko załapać syntetycznej i suchej wiedzy. Natomiast ten od Debiana to chyba uważa, że wszyscy korzystają na codzień z Linuxa i to jeszcze w konsoli rzecz jasna. Podobnie sprawa ma się z Panem od UKO, który ostro pojechał z tematem Visual Basic'a. Powiem, że jestem lekko w szoku. Na początku myślałem, że będzie problem z matmą, a tu jednak jest na odwrót. Rozmawiałem z ludźmi, którzy mają ćwiczenia z kim innym (np. Barteczko, Drabik) i jest zupełnie inaczej. Poniżej dane moich pseudo pupili:
    UKO - Romuald Kotowski
    PPJ - Bartosz Kozłowski
    SOP - Michał Pasierb
  • K K

Podobnie sprawa ma się z Panem od UKO, który
    >ostro pojechał z tematem Visual Basic'a. Po
    >

a ten Visual to nie jest chyba zwylky basic tylko net?
  • Taz

.NET
  • pan.Tunio

>Wszystko jest ok dla tych co coś kminią z programowania, ja >natomiast nie potrafię tak szybko załapać syntetycznej i suchej wiedzy. >Natomiast ten od Debiana to chyba uważa, że wszyscy korzystają na >codzień z Linuxa i to jeszcze w konsoli rzecz jasna

to ja nie ogarniam dlaczego zaczales tutaj studia
  • Taz

1. Zaczęłem te studia po to, żeby się tego wszystkiego nauczyć od podstaw.
    2. W informatorze dla kandydatów na studia było napisane, że aby zacząć i utrzymać się nie trzeba mieć podbudowy szkoły średniej w zakresie zaawansowanej matmy, programowania, itp. W dziekanacie powiedziano mi to samo, czyli to, że wszystkiego nauczę się tutaj.
    3. Co byś powiedział Panie Tunio, gdyby ćwiczenia były prowadzone np. na Mac OS zakładając, że nie masz z tym systemem żadnych powiązań? Też by Ci było tak łatwo wszystko ogarnąć? Jesteś ode mnie sporo młodszy i zapewne Twój program nauczania w szkole średniej był nieco inny niż mój gdzie na informatyce miałem DOS-a i WORD-a + Win95 do 98.
  • Taz

P.S.
    Poza tym temat posta dotyczył korepetycji z Javy itp., więc nie odbiegajmy od tego wątku.
  • derek

Prawdę mówiąc to w całej szkole porozwieszane są oferty korków ze wszystkiego.
  • 152471

ja nie jestem żadnym bogiem linuxa ale najwazniejsze jest tak naprawdę przełamanie się.

Moja rada
    odpal sobie vi gdziekolwiek, na msh najlepiej

naucz się obsługi vi
    napisz prosty programik w javie
    zapisz, kompiluj

vi to najbardziej rozbudowany edytor. Ma dużo funkcji tylko trzeba o nich wiedzieć i umieć je włączyć

jak uda Ci się to wszystko to będzie już z górki, będziesz szukał info a nie prosił o pomoc
  • Gierappa2

zmienił się program:|?? ja tam sopy miałem na 2 semestrze. kilka rad dla młodszych stażem kolegów(i koleżanki:P) więc tak rexx ma wam ułatwić wejście w javę ja go osobiście nie miąłem więc raczej wam nie pomogę ale tak naprawdę nigdy więcej nie będziecie mieli z nim styczności więc jeżeli nie radzicie sobie z nim radzę go olać i zacząć od razu od javy. podejrzewam ze dużo punktów nie stracicie. co do sopów to tak naprawdę kolosy będziecie mieć z rzeczy banalnych których wystarczy się wykuć na pamięć. nikt wam nie każe napisać skryptu który będzie wykraczał poza rzeczy typu policz ilość bajtów w pliku itp. na ogół wystarczy góra 5 linijek kodu. uko to jedna wielka bzdura i właściwie nie wiem po co jest ten przedmiot:P chyba i tak każdy go zalicza bo można u większości ćwiczeniowców oddać program ściągnięty z netu byle się wiedziało co w którym miejscu robi. ja mojemu ćwiczeniowcowi powiedziałem nawet w prost że nie zrobiłem go ale wiem co jest co i na 4 zaliczyłem:) także nie takie to straszne jak się wydaje na początku. ostatnia rzecz to java. ja miałem szczęście trafić na p.Cendrowską która jest genialnym pedagogiem z powołania jednak po późniejszych przygodach na dalszych semestrach widzę że wiele zależy od tego kto prowadzi ćwiczenia. a poza tym co się przejmujecie istnieje przecież http://www.pomoce.info :P najlepszy przyjaciel studenta z PJWSTK

ps. i nie zrażajcie się chłopaki naprawdę to tylko na początku wygląda tak strasznie a jeżeli czegoś nie rozumiecie to popytajcie się na roku kto najlepiej danego przedmiotu uczy i idźcie do niego na konsultacje. nie musicie chodzić tylko do swoich.
  • Taz

Dziękuje Ci serdecznie Gierappa za wszystko co napisałeś.
    Zajebista wypowiedź w pigułce; ) A o stonie z pomocami to pierwsze słyszę...
    Jeszcze raz WIELKIE dzięki!!!
  • 152471

my wciągamy go na dobrą droge a ten mi tu z pomocami wyskakuje. Dzięki
  • rangar

Co do tego że wykłady z javy musicie znać na pamięć 45 minut po zakończeniu to się nie przejmujcie, jeśli wykład nadal prowadzi pan Barteczko to wystarczy znaleźć gdzieś jego podręcznik :D Od kiedy pamiętam na wykładach mówi słowo w słowo ze swoich podręczników.

Ogólnie większość wykładowców ma jakieś materiały na ftp i w razie jakichkolwiek problemów poszukiwania pomocy radziłbym zacząć właśnie tam.

Ktoś pisał że pani Cendrowska jest świetnym pedagogiem, cóż mam mocno odmienne zdanie; -)
  • JabLuszko

> Ktoś pisał że pani Cendrowska jest świetnym pedagogiem, cóż mam > mocno odmienne zdanie; -)

Z doświadczenia wiem, że jak się ją zaczyna olewać to i ona robi względem Ciebie dokładnie to samo. Może tutaj leży "Twój" problem? Swoją drogą, doszliście już do etapu gdzie wymaga znajomości wykładu na ćwiczeniach? Ja tutaj nie widzę nic dziwnego, jakieś podstawy by się przydały... no.. może niekoniecznie autorstwa pana Barteczki :D
  • rangar

>JabLuszko napisał
    >
    >Z doświadczenia wiem, że jak się ją zaczyna olewać to i
    >ona robi względem Ciebie dokładnie to samo. Może tutaj
    >leży "Twój" problem? Swoją drogą, doszliście już do
    >etapu gdzie wymaga znajomości wykładu na ćwiczeniach? Ja
    >tutaj nie widzę nic dziwnego, jakieś podstawy by się
    >przydały... no.. może niekoniecznie autorstwa pana
    >Barteczki :D
    >

No fakt troszkę ją olałem, ale dlatego że nie potrafiła mnie zainteresować. Programowanie w C++ miałem z Tomaszeskim a jest on chyba bardziej wymagający i nawet na chwile nie przyszło mi do głowy żeby olać jego przedmiot.

Co do pana B. to się zgadzam ale że Taz prosił o pomoc w przypadku gdy ćwiczeniowiec wymaga znajomości wykładu to zaopatrzenie sie w materiały Barteczki nie jest wcale takim głupim pomysłem. Z resztą nie znam żadnego naprawdę dobrego podręcznika dla początkujących z javy. Jeśli ty znasz to podzieli się wiedzą; -)
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)