-
Kulek
WitaM!
Bardzo chcialbym od pazdziernika uczeszczac do pjwstk wiec mam kilka pytan...
1. Jak jest z rekrutacja, tzn czytalem ze patrza na mature z matmy- ile mieliscie % jak sie dostaliscie??
2. Co warto/trzeba umiec na poczatku???
3. Prosil bym o jakies cenne rady na poczatek, uwagi itp... -
яazo я
według mnie, to warto umieć programować,
w czym kolwiek, nawet basic czy pascal.
no coś trzeba umieć idąc na informatyczną uczelnię!! :)
-
igor
moze i warto ale spokojnie mozesz sie nauczyc tego na uczelni - tak jak ja :D hehehe
A co do matury to wazne zebys zdal :) -
яazo я
jasne że można, ale sporo osób dopiero na studiach się dowiaduje, że programowanie to nie to i że może poszliby na inne studia?? :) -
-
Kulek
Ok ale czy na kazda specjalizacje warto uczyc sie tego samego jezyka?? -
Kulek
I jak tma z maturka wam poszlo??? Jakie bylo to dolne min w tamtym roku?? -
Kulek
I jak tma z maturka wam poszlo??? Jakie bylo to dolne min w tamtym roku?? -
Anonim
nie ma czego takiego jak dolne kryterium na pjwstk, zdajesz podstawową płacisz i jesteś, to chyba tyle -
pan.Tunio
ja w sumie polecalbym przynajmniej przez wakacje troszke ogarnąć jakiś jezyk programowania, nawet basic. i wyksztalicic sobie chociaz namiastke algorytmicznego stylu myslenia, wlasnie przy nauce programowania.
-
яazo я
no i właśnie to jest złe podejscie 'płacisz i jesteś',
jakiś 'zmysł' dekompozycji problemu i przedstawienia go w jakimś tam dowolnym języku programowania powinien być u kandydata wykształcony (tak jak na ASP idzie się umiejąc już coś ze sobą zrobić) -
pan.Tunio
dokladnie. pozatym malo prawdopodobne jest że nauczysz sie programowania tylko uczęszczając na ćwiczenia i wyklady. więc na 99% i tak bedziesz siedzial sobie w domu z książką i Jcreatorem i kombinowal, wiec radze zabrać się za to możliwie jaknajwcześniej, bo to i tak w końcu cie dopadnie:) -
BorysR
Co racja to racja. Od biedy mozesz przyjsc tutaj nie majac pojecia o informatyce, ale czeka cie duzo zabawy w ciagu semestru i sporo nauki. -
m@ro
true, true... nie ma co dramatyzowac, ze bez technicznej (zwlaszcza programowanie) wiedzy nie poradzisz sobie na PJWSTK ale na pewno musisz przynajmniej interesowac komputerami:P wkoncu studia sa po to zeby Cie czegos nauczyc a jesli juz cos umiesz to tylko bedzie Ci latwiej...
a no i rzeczywiscie, co mnie zdziwilo - trzeba sie czasami pouczyc... wlasnie ogarniam mady dzieki wikipedii:D pozdr dla wszystkich ktorzy jutro tocza boj:/ -
Kulek
heeh kompletnym laikiem nie jestem i napewno interesuje sie informatyka:)
Slyszalem kilka opini ze mozna nic nie umiec wiec dlatego w sumie pytam... Wydawalo mi sie to smeiszne ale skoro tak mozna to jestem zdziwiony...
Nie rozumiem tez tej ankiety co niby na poczatku jest??? Czy na jakis wykladach lub cwiczeniach jestescie pogrupowani odnosnie wiedzy czy umiejetnosci???
A i jeszcze powodzenia jutro dla tych co tocza boj:P -
igor
Tylko na angielskim jestesmy pogrupowani wedlug wynikow z wynikow z ankiety. -
igor
-
bialy
-
Daniel
aaa i odłóż troche kaski na poprawki i ITN'y :))
Niektórzy już na tym prawie zbankrutowali, no chyba, że będziesz naprawde się przykładał ale z doświadczenia w tej szkole (którą tylko teroetycznie skończyłem) wiem, że to jest trudne, zwłaszcza jak się trafi na taką grupę jak moja :PP -
pan.Tunio
:) mi sie szykuje narazie tylko jeden itn z madów:) algebre na 99% zaliczam...a może mady sie uda... chociaż raczej wątpię... -
BorysR
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne