PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mariusz

Siema,
    dla tych którzy nie byli na wczorajszej prezentacji udostępniam kilka slajdów prezentacji Robotyki http://ai.pjwstk.edu.pl/~johnek/rob...

Tych co się boją przyjść, bo tu jest dużo elektroniki, zapewniam że nie z tym takiej tragedii i obecnie praktycznie wszystkie "klocki" do budowy robotów są podane na tacy, wystarczy mieć pomysł i poskładać je do kupy.

Jeszcze będę się przypominał jak ustalimy dni otwarte Robotyki na które wstępnie już Was zapraszam; )
  • Mariusz

huh, nie podałem linków do strony robotycznych; )

http://ai.pjwstk.edu.pl/
    http://WeMakeRobots.com
  • Gierappa2

prezentacje mieliście naprawdę fajną:) gratuluję mimo że nigdy nie myślałem o robotyce trochę mnie zaciekawiliście:) korzystając z tematu czy ktoś był mniej ułomny niż ja i pospisywał wszystkie "dnie otwarte" specjalizacji które były prezentowane 15listopada? kurcze jest tyle fajnych kierunków do wyboru i nie mogę się zdecydować;/ szkoda że nikt nie mówił o minusach specjalizacji:P chciałbym na przykład wiedzieć czy jeżeli jestem obecnie kiepski z czego to mnie dyskwalifikuje lub jeżeli jestem z czegoś dobry to daje mi to predyspozycje żeby byś też dobrym z jakiejś specjalizacji. np taka robotyka:) czy jeżeli jestem dno z ELK ale lubię się pobawić z lutownicą i co nieco potrafię naprawić to jakie daje mi to szansę powodzenia na robotyce??
  • Mariusz

smieszna rzecz; )
    wszyscy dobrzy ludzie, ktorzy robia cos fajneg na robo maja TECe uwalone; P zakladamy ze wszyskieg od nowa trzeba Was nauczyc i to w jak najprostrzej formie, czyli zero wzorow, zero glupot; ) tylko klocki ktore laczycie ze sobai cos z tego powstaje, dla bardziej dociekliwych oczywiscie jest mozliwosc zaglebienia sie w leektronike.

Co do minusow robotyki...
    - nikt nie stoi nad Toba i nie popedza, czyli sam musisz dbac o motywacje do dzialania; )
  • radek

a ja mam pytanie co do specjalizacji multimedia - animacje 3D, czy ktoś coś może konkretnego o tym powiedzieć? co tam jest trudnego, co trzeba umieć, na co uważać? czy jest jakieś trudne programowanie na tym?
  • Konrad

posiada ktoś jakieś informacje lub slajdy z prezentacji specjalizacji urządzenia sieci mobilnych? byłbym wdzieczny za link, lub info gdzie moge znalesc.
  • Mruff!

>#Mavic napisał
    >posiada ktoś jakieś informacje lub slajdy z prezentacji
    >specjalizacji urządzenia sieci mobilnych? byłbym wdzieczny
    >za link, lub info gdzie moge znalesc.

z tym raczej ciężko, ale odnośnie spec. urządzeń mobilnych, zapraszam na dni otwarte w pt. 14.12.07 w C103.

jakies plakaty się pojawiły na szkole, wiec tam wiecej info...

pozdro; )
  • Blue Eyed Soul

to ja może ponowię pytanie bo ani mnie ani Mavicowi nie udało się dotrzeć na prezentację urządzeń mobilnych, a jeżeli by ktoś miał takową prezentację, tudzież wiedział gdzie coś takiego można ogarnąć thx za wszelkie info
  • jiivan

>Jeszcze będę się przypominał jak ustalimy dni otwarte
    >Robotyki na które wstępnie już Was zapraszam; )

Mam nadzieję, że na zaocznych da się zapisać na robotykę. Jak nie to ja się wypisuję z tej uczelni. :-)
  •  Blackhawk 

>radek napisał
    >a ja mam pytanie co do specjalizacji multimedia - animacje
    >3D, czy ktoś coś może konkretnego o tym powiedzieć? co
    >tam jest trudnego, co trzeba umieć, na co uważać? czy
    >jest jakieś trudne programowanie na tym?

ja napisze jak wyglada to z punktu widzenia zwyklego szarego studenta.. jest beznadziejnie; p jestem na 5 semestrze.. Multimedia; ] nie 3d ale zwykle.. moze troche nie w temacie ale chetnie sie wypowiem.. Jezeli chodzi o cudowne studio, bardzo dobrze wyposazone, to fakt.. ani razu nie mielismy w nim zajec .. owszem, mam do niego dostep, w kazdej chwili mozna wziac klucz do studia ale co z tego jak nikt mi nie pokazal oco tam chodzi i jak sie nagrywa... poza tym sama specjalizacja okazala sie troche ... slaba. Jezeli chodzi o przedmioty to z tematycznych masz PRO - na ktorym sie malo robi bo siedzi sie nad swoim projektem, a prowadzacy lata od grupy do grupy probojac po trochu komus pomoc.. czasem lizniemy troche photoszopa czy flasha.. wiecej z tych rzeczy ucza na Sztuce nowych medii; ] oraz drugi przedmiot MUL na jednym semetrze, na ktorym poznajesz kazdy program po trochu - czyli jedne zajecia z danego programu.. a na kolejnym masz GRK raz na 2 tygodnie 3 godziny zegarowe.. na ktorym jest Corel i 3d studio max.. to chyba troche za malo. Pozostale rzeczy to konwencjonalne myslenie czy analiza danych albo BYT'y czyli jak zostac super analitykiem.... :/ ja jestem zawiedziony.. ze tyle kasy sie placi i niby wiadaca specjalizacja w tej szkole (tak pisza w informatorze.. :p) a jest troche inaczej.. ale, od zawsze tak bylo.. i pewnie to sie raczej nie zmieni.. Szkoda ze wczesniej sie tak nie dowiedzialem o tym.; ] a 6sty semestr nie wyglada lepiej z tego co widze.. Bo jest programowanie i to na mas'ach; ] czyli UML itp.. zlo.
  • Bary

w czesci popieram. tez jestem na mul zwyklych. nie wiem jak jest jest pozniej (bo mnie nie puscili), ale z tego co juz mialem, to wiekszosc z rzeczy ktorych sie dowiedzialem, ogarnalbym sam w domu. wg. mnie jest to jedna z gorszych specjalizacji jakie mozna wybrac, chociazby podtym wzgledem, ze przedmiotow zwiazanych z ta specjalizacja sa 2 - mul i pro. reszta ma sie nijak, wiec np dla mnie przebrniecie do specjalizacji jest niemala udreka. wydaje mi sie ze jest tak, bo szkola stawia glownie na przedmioty strikte zwiazane z informatyka, wiec w opor programowania i matematyki. mam wrazenie, ze inzynier po specjalizacji multimedia bedzie mial wieksze pojecie o programowaniu niz o multimediach. tyla
  • Anonim

kto nie wybral IO ten ciapa :P
  • bialy

>radek napisał
    >a ja mam pytanie co do specjalizacji multimedia - animacje
    >3D, czy ktoś coś może konkretnego o tym powiedzieć? co
    >tam jest trudnego, co trzeba umieć, na co uważać? czy
    >jest jakieś trudne programowanie na tym?

Ja jestem na 3D. Programowania to na specjalizacji nie ma. Ogólnie to na zajęciach nie robi się dużo. Większość i tak musisz się sam nauczyć. Nasz promotor jest specyficznym człowiekiem. Na jego temat zdania są podzielone. Jedni uważaja, że jest beznadziejni i w ogóle nie powinien uczyć, inni twierdzą, że jest ok. Prawda chyba leży pewnie po środku. Na pierwszym semestrze (PRO1) dużo się nie nauczysz w 3D. Na Pro 2 już więcej robiliśmy. Aby być w tym dobry musisz sporo czasu poświecić w domu. Najtrudniejsze z tego wszystkiego to jest się przyłożyć dobrze do nauki; ) Jak nie jesteś pewien, że chcesz to robić to nie polecam tej specki.
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)